MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Καταρρίπτουμε 9 μεγάλους μύθους για το κρυολόγημα

Το να βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να σας κρυώσει; Διαβάστε παρακάτω για να διαχωρίσετε την αλήθεια από τη φαντασία.

Monopoli Team

Το κρυολόγημα μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και χωρίς συμπτώματα όπως ο πυρετός – στην πραγματικότητα, είναι μεταδοτικό πριν εμφανιστούν συμπτώματα. Όμως οι περισσότεροι για να θεραπεύσουν ή να αποφύγουν ένα κρυολόγημα, βασίζονται σε κάποιες στρατηγικές οι οποίες είναι περισσότερο μυθοπλασίες παρά πραγματικές.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε κάποιες κοινές παρανοήσεις σχετικά με το κρυολόγημα ή την ανάρρωση από αυτό και ποια είναι η αλήθεια.

9 μύθοι για το κρυολόγημα

Μύθος#1:  Τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν το κρυολόγημα.

Τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, όμως το κρυολόγημα προκαλείται από ιούς. Τα αντιβιοτικά δρουν σκοτώνοντας βακτήρια ή επιβραδύνοντας την ανάπτυξή τους και μπορούν να θεραπεύσουν βακτηριακές λοιμώξεις όπως βρογχίτιδα, στρεπτόκοκκο λαιμό και μολύνσεις του αυτιού. Ωστόσο, δεν μπορούν να θεραπεύσουν ιογενείς λοιμώξεις, ενώ η κατάχρησή τους μπορεί να προκαλέσει αντίσταση σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ποδαρικό με θρίλερ12.09.2018

Μύθος#2: Η βιταμίνη C προλαμβάνει το κρυολόγημα

Τα στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα ως προς τον αντίκτυπο της βιταμίνης C στο κρυολόγημα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να μειώσει ελαφρώς τη διάρκεια του κρυολογήματος για μερικούς ανθρώπους. Αλλά όσοι έχουν νεφρική νόσο και οι έγκυες δεν πρέπει να λαμβάνουν μεγάλες δόσεις βιταμίνης C, γιατί μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρασί, κοκτέιλ, μπύρα και πολλά άλλα: Πώς επηρεάζει το αλκοόλ το δέρμα μας12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b