MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
All the Colors of the Dark
Arabian Nights
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
How to Shoot a Ghost
Inception
KinoFest στην Αθήνα
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Old boy
O χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο
Rosemary
SOS
Sirât
Stray Kids: The dominATE Experience
The Greek Experiment
The loner
Vampyr
Yunan
Ένα απλό ατύχημα
Αίμα και μαύρη δαντέλα
Αγάπη για τον Ερωτα
Αγιος Παΐσιος
Αλέξανδρος ο Μακεδών
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανακόντα
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βιριδιάνα
Βοήθεια!
Βουγονία
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Εκτός εαυτού
Επιστροφή στην πατρίδα
Επιστροφή στο Silent Hill
Ετοιμη για όλα
Ζουζούνια (μεταγλωττισμένο)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η θυσία
Η καρδιά του ταύρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάποτε στη Γάζα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κλείδωσες; Οι άγνωστοι 3
Μέρες οργής
Μίστερ Κλάιν
Ματαντόρ
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια μορφή στο παράθυρο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Λέων της Πεντέλης
Ο Σημαδεμένος
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο ήχος της πτώσης
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι δικοί μου άνθρωποι
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο ξένος
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Πρωινή περίπολος
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σας πιστεύουμε
Σατανάδες της ακολασίας
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα ονειροζωάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Χαμίνι
Το ήσυχο κορίτσι
Το καταφύγιο
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το πουλί με τα κρυσταλλένια φτερά
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρήμα της οργής
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

2ο ετήσιο Athens Palestine Film Festival

Μια γιορτή παλαιστινιακού κινηματογράφου, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης της πολιτισμικής ανταλλαγής, το 2ο ετήσιο Athens Palestine Film Festival, διεξάγεται στο Studio new star art cinema από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Μια γιορτή παλαιστινιακού κινηματογράφου, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης της πολιτισμικής ανταλλαγής.
Λεπτομέρειες Φεστιβάλ

Το Athens Palestine Film Festival ανοίγει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου η ταινία A House in Jerusalem, που γράφτηκε από το χαρισματικό ζευγάρι Muayad και Rami Alayan. Με έντεχνο τρόπο και μέσα από την οπτική μίας νεαρής κοπέλας, οι σκηνοθέτες υφαίνουν ένα σπαρακτικό αφήγημα ασυνήθιστου σασπένς. Αυτή η συναρπαστική ιστορία εμβαθύνει στην ανθεκτική δύναμη της μνήμης και στον βαθύ αντίκτυπο της αγάπης.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Liwan, ένα ντοκιμαντέρ για έναν ομώνυμο πολιτιστικό χώρο στη Ναζαρέτ, της Doris Hakim, Ελληνοπαλαιστίνιας σκηνοθέτιδας με έδρα την Αθήνα, και το Three Promises από τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Yousef Srouji, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 19ο ετήσιο Camden Film Festival στο Μέιν, ένα από τα κύρια φεστιβάλ ντοκιμαντέρ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το Nation Estate της Larissa Sansour, μία εννιάλεπτη ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζει μία άκρως κλινική και δυστοπική απεικόνιση της παλαιστινιακής κατάστασης και ανοίγει την τρίτη νύχτα, ακολουθούμενη από το Alam (η Σημαία), μία ταινία του Firas Khoury, που απεικονίζει τη ζωή των Παλαιστινίων φοιτητών σε ένα Ισραηλινό Γυμνάσιο.

Η βραδιά λήξης του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει το The Cup Reader, μία χιουμοριστική ταινία μικρού μήκους για μία καφεμάντισσα και τις ικανότητες που έχει στο προξενιό, σε σκηνοθεσία της Suha Araj, και την ταινία The Wanted 18, ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία των Amer Shomali και Paul Cowan, με επίκεντρο την προσπάθεια που κατεβλήθη, ώστε να επιτευχθεί η αυτάρκεια μίας γαλακτοκομικής παραγωγής σε μία παλαιστινιακή πόλη, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους στον μοναδικό κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema. Η είσοδος είναι 5€ τη βραδιά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και η προβολές ξεκινούν στις 20:00.

Περισσότερα από CINEMA