MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου χωρίς να καταφύγεις στο φαγητό

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο το να αντιμετωπίσει κανείς τα συναισθήματά του χωρίς να καταφύγει στο φαγητό, και όμως υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να επιτευχθεί αυτό.

Photo by Tamas Pap on Unsplash
Monopoli Team

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το φαγητό ως τρόπο παρηγοριάς κατά τη διάρκεια στρεσογόνων στιγμών. Όμως η κατανάλωση τροφής για να μουδιάσει τον συναισθηματικό πόνο μπορεί συχνά να οδηγήσει σε συναισθηματική υπερφαγία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να επιλύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει χωρίς να καταφύγετε στο φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 στάσεις για απίθανο street food στην πόλη12.09.2018

Αν και το συναισθηματικό φαγητό μπορεί να μουδιάσει τον πόνο βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα. Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε την πηγή του συναισθηματικού σας πόνου και να βρείτε άλλες μεθόδους αντιμετώπισης του.

Θέλετε λοιπόν να μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματά σας χωρίς να στραφείτε στο φαγητό; Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αναρωτηθείτε εάν η υπερκατανάλωση τροφής προκαλείται όντως από συναισθήματα ή από άλλους παράγοντες, όπως η έλλειψη αυτοφροντίδας ή ως αποτέλεσμα της νοοτροπίας της δίαιτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision: Ποιοι είναι οι πιο αξέχαστοι νικητές της τελευταίας δεκαετίας;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b