MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 στάσεις για απίθανο street food στην πόλη

Πού θα φάμε καλό, ποιοτικό και πάνω απ’ όλα νόστιμο street food στην Αθήνα, για να υποδεχτούμε τον μήνα του street food.

Μαριαλενα Μάλλιου | 06.05.2023

Ήρθε ο Μάιος και μαζί του φέρνει και το φετινό Street Food Festival. Η συνήθεια που έγινε λατρεία και, πλέον, αποτελεί σημείο συνάντησης για foodies, foodbloggers αλλά και για όλους τους “καλοφαγάδες” εκεί έξω. Εμπνευσμένοι από το αγαπημένο ανοιξιάτικο φεστιβάλ και οδηγούμενοι από την αγάπη μας για το καλό -και νόστιμο, εννοείται- φαγητό, αποφασίσαμε, αυτόν τον αφιερωμένο στο street food μήνα, να σας προτείνουμε κάποια από τα δικά μας αγαπημένα streetfood-άδικα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για 5 δυναμικές street food προτάσεις!

Smash’n Bun
Smash'n Bun, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Smash’n Bun, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Επειδή δεν είμαστε απλώς λάτρεις το street food, αλλά, πιο συγκεκριμένα, είμαστε λάτρεις του δημιουργικού street food, πάντα μάς αρέσει να ανακαλύπτουμε ευφάνταστες προτάσεις, νέους συνδυασμούς και καινοτόμες γαστρονομικές επιλογές. Και ο δρόμος μάς οδήγησε στο Smash’n Bun. Το Smash Burger -η ολοκαίνουρια πρόταση, που έχει φέρει εδώ και κάποια χρόνια το μαγαζί- έχει να κάνει με τον τρόπο που ζυμώνεται και ψήνεται το μπιφτέκι (η “καρδιά”, δηλαδή, του burger), ώστε να παραμένει εσωτερικά ζουμερό, την ίδια στιγμή που εξωτερικά του δημιουργείται μία τραγανή κρούστα. Αν δεν το έχετε, ακόμα, δοκιμάσει, βιαστείτε!
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Αθήνα 10676
Τηλέφωνο: 2107249802

Beggforegg
Begg For Egg, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Begg For Egg, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με όλη του την φιλοσοφία να περιστρέφεται γύρω από το αυγό, το Beggforegg άνοιξε πριν λίγο καιρό στο κέντρο της πόλης και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές, αλλά και τις εντυπώσεις με τα sandwich του, τα wraps, αλλά και ta jars του. Ψωμάκι μπριός, αυγά σε διάφορες παραλλαγές -scrambled, τηγανητά κλπ.- και μία ποικιλία γευστικών συνδυασμών συνθέτουν το μενού του μαγαζιού και μάς καλούν να δοκιμάσουμε όλα τα παντρέματα των αυγών.
Διεύθυνση: Περικλέους 30-32, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2117404398

Mailo’s Pasta Project
Mailo's Pasta Project, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Mailo’s Pasta Project, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και περνάμε στην pasta πλευρά του street food. Το αγαπημένο street food μαγαζί, με τα φρέσκα ζυμαρικά, άνοιξε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των Αθηναίων -και όχι μόνο. Τρεις παραλλαγές φρέσκων ζυμαρικών: rigatoni, casarecce και campanelle και διάφορες σάλτσες για όλα τα γούστα και τις ορέξεις μας περιμένουν στο Νο1 pasta streetfood-άδικο της πόλης. Δική μας αγαπημένη επιλογή είναι το creamy aglio-olio (για τους λάτρεις των λίγο πιο καυτερών γεύσεων) και από τις σαλάτες η sweet chili tuna pasta salad.
Διεύθυνση: Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι 15232 | Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Αθήνα 10675 | 2ας Μαΐου 24, Νέα Σμύρνη 17121 | Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2106756200 | 2107210177 | 2109311003 | 2169005452

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Street Food Festival 2023: Το αγαπημένο φεστιβάλ των foodies επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ12.09.2018

Pink Flamingo Dim Sum
Pink Flamingo Dim Sum, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Pink Flamingo Dim Sum, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Φυσικά, δεν θα γινόταν να αφήσουμε τις street food προτάσεις μας χωρίς γεύσεις από ασιατική κουζίνα -που είναι και από τις αγαπημένες μας. Στο Pink Flamingo Dim Sum θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από τέτοιες επιλογές. Bao buns με γαρίδα, χοιρινό, πάπια ή tempeh teriyaki, dim sums, bao burger (burger με ψωμάκι bao, για να μην μπερδευόμαστε), αλλά και noodles. Όλα τα πιάτα του μαγαζιού είναι ένα κι ένα και δεν γίνεται να μην κάνουμε λόγο και για την ροζ αισθητική του -ναι, η καλή αισθητική πάντα εκτιμάται. Ένα από τα αγαπημένα μας spots όταν έχουμε όρεξη για καλό ασιατικό street food.
Διεύθυνση: Σκούφου 2, Πλάκα 10557
Τηλέφωνο: 2103316177

Ange’s Sweet Sushi
Ange's Sweet Sushi, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ange’s Sweet Sushi, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε στη γλυκιά επιλογή της λίστας μας και σε ένα πολύ -αλλά πολύ- αγαπημένο μας μαγαζί. Το Ange’s Sweet Sushi μάς σύστησε, πριν από λίγο καιρό, την κρέπα …αλλιώς (ή το σούσι αλλιώς, αναλόγως από πια πλευρά θα το δούμε). Με λίγα λόγια το Ange’s μάς έφερε σε επαφή με τα ρολάκια κρέπας, κομμένα σαν σούσι, με διάφορες γεμίσεις και toppings, αλλά -και εδώ έρχεται το δικό μας αγαπημένο- και με τα sweet pasta: κρέπα κομμένη σε λωρίδες -σαν ταλιατέλες-  και γαρνιρισμένη με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από πραλίνες, μπισκότα, σοκολατοειδή, φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ. Δική μας αγαπημένη πρόταση: sweet pasta με πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, kinder σοκολάτα και κροκάν φιστίκι.
Διεύθυνση: Ρόμβης 11, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103636592

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b