MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

3 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D (και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις καταναλώνετε)

Αυτές οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας των οστών, στη σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών και σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Monopoli Team

Είναι σημαντικό να αναρωτιέστε εάν το σώμα σας λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ευημερία σας. Η βιταμίνη D ονομάζεται «βιταμίνη του ήλιου», καθώς σχηματίζεται στο σώμα όταν το δέρμα σας εκτίθεται σε ακτίνες UV—βρίσκεται επίσης σε συμπληρώματα και φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 serums με βιταμίνη C για πιο σφιχτό, λαμπερό και απαλό δέρμα12.09.2018

Φυσικά, είναι πιο εύκολο να εκτεθείτε στη φυσική υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι μέρες είναι μεγάλες και ο καιρός είναι πιο ευνοϊκός για την υπαίθρια ζωή. Και ενώ διαβάζοντας το παραπάνω θα περίμενε κανείς στην ηλιόλουστη Ελλάδα, να μην αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ανεπάρκειας, παρόλα αυτά μελέτες δείχνουν ότι έχουμε έλλειψη. Και τα χαμηλά επίπεδα σχετίζονται με μια πληθώρα κινδύνων για την υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 καθημερινές συνήθειες που φαίνονται υγιεινές, αλλά μπορεί να μην είναι12.09.2018

Ενώ η έκθεση στο ηλιακό φως είναι η πιο κοινή πηγή ενεργού βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για τη μετατροπή της βιταμίνης D που παράγεται από τον άνθρωπο σε ενεργή βιταμίνη D2/3, μπορείτε επίσης να βρείτε ενεργή βιταμίνη D και σε κάποια τρόφιμα. Παρακάτω είναι οι πέντε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D που μπορείτε να τρώτε κάθε εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b