MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Από τη Barbie μέχρι το Dune: 14 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2023

Το 2023 αναμένεται να είναι μια δυνατή χρονιά για το σινεμά. Εμείς συγκεντρώσαμε τις ταινίες εκείνες, που μας κάνουν να μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα τους.

KEIMENO: Φωτεινή Νικολίτσα | 03.01.2023

To 2022 μάς χάρισε πολλές και ξεχωριστές κινηματογραφικές εμπειρίες τόσο εγχώρια, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Τι μας επιφυλάσσει, όμως, το νέο έτος; Ας ανακαλύψουμε τις 14 ταινίες που μας κάνουν να μετράμε αντίστροφα και με μεγάλη ανυπομονησία για την πρεμιέρα τους μέσα στο 2023.

M3GAN, του Gerard Johnstone

Μια γυναίκα, ειδική στην ρομποτική, σχεδιάζει μια κούκλα με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί την τέλεια συντροφιά για τα παιδιά. Μέχρι που το συγκεκριμένο μοντέλο, αρχίζει να αποκτά παραπάνω έλεγχο από ότι θα έπρεπε. Ένα θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Gerard Johnstone, που φαίνεται πολλά υποσχόμενο, για τους απαιτητικούς fans των horror. Στην παραγωγή της ταινίας έχει συμβάλει μεταξύ άλλων και ο James Wan (“Saw”, “Insidious”, “The Conjuring”).
Πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania, του Peyton Reed

Ο Scott Lang, η Hope Van Dyne, ο Hank Pym και η Janet Van Dyne εξερευνούν το Quantum Realm, όπου συναντάνε διάφορα νέα πλάσματα και βλέπουν ότι μπορούν να συμβούν πράγματα πέρα από όσα θεωρούσαν ως πιθανά! Ο Paul Rudd επιστρέφει ως Ant-Man στην τρίτη ταινία του ήρωα ενώ αυτή θα είναι η 31η ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου.

Creed III, του Michael B. Jordan

Ο Adonis Creed βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του αλλά όταν επιστρέφει ένας παιδικός φίλος και πρώην επιτυχημένος μποξέρ, θα χρειαστεί να τον αντιμετωπίσει για να κρατήσει την θέση του στην κορυφή. Ο Michael B. Jordan αυτή τη φορά αναλαμβάνει και τον ρόλο του σκηνοθέτη, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη ταινία, στην οποία δυστυχώς δεν θα εμφανιστεί ο Sylvester Stallone ως Rocky Balboa!
Πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου.

Scream 6, των Tyler Gillett και Matt Bettinelli-Olpin

Οι επιζώντες από τις δολοφονίες του Ghostface αφήνουν πίσω τους το Woodsboro και πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη για μια νέα ζωή. Πρόκειται για sequel του “Scream” που μόλις είδαμε το 2022 και αποτελούσε την 5η ταινία του franchise -παρόλο που δεν είχε αρίθμηση. Έτσι, η 6η ταινία έχει επίσης πρωταγωνίστριες την Courteney Cox, την Melissa Barrera και την Jenna Ortega -η οποία έχει κάνει θραύση πια ως Wednesday στην ομώνυμη σειρά του Tim Burton στο Netflix.
Πρεμιέρα στις 10 Μαρτίου.

John Wick: Chapter 4, του Chad Stahelski

Ο John Wick βρήκε τρόπο να κατατροπώσει το High Table και να κερδίσει την ελευθερία του αλλά πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο εχθρό. Ο Keanu Reeves αναλαμβάνει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στην σκηνοθεσία επιστρέφει ο Chad Stahelski. Ήδη γνωρίζουμε πως θα γυριστεί και 5η ταινία, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και για άλλες spin-off ταινίες. Προς το παρόν, εμείς ανυπομονούμε για το “τέταρτο κεφάλαιο” που θα δούμε το 2023.
Πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου.

Guardians of the Galaxy Vol. 3, του James Gunn

Ο Peter Quill ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της Gamora, αλλά δεν μπορεί παρά να βγει με την ομάδα του σε νέες αποστολές για την προστασία του σύμπαντος. Την τρίτη ταινία της συγκεκριμένης ομάδας σκηνοθετεί ο James Gunn, όπως και τις δύο προηγούμενες ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τα ίδια γνώριμα πρόσωπα.
Πρεμιέρα στις 5 Μαΐου.

The Flash, του Andrés Muschietti

Ο Flash ταξιδεύει στον χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία της μητέρας του, αλλά καταλήγει να δημιουργεί σημαντικές αλλαγές για τον χωροχρόνο. Τον Flash υποδύεται ο αμφιλεγόμενος Ezra Miller, εξαιτίας του οποίου περιμέναμε ότι ίσως και να μην κυκλοφορήσει η ταινία, σε σκηνοθεσία του Andrés Muschietti, σκηνοθέτη των ταινιών “It”.
Πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 κριτικοί κινηματογράφου ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες του 202212.09.2018

Indiana Jones and the Dial of Destiny, του James Mangold

Το 1969, ο Indiana Jones μαζί με την εγγονή του θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν αν και κατά πόσο η αμερικανική κυβέρνηση έχει στρατολογήσει ναζί για τον πόλεμο με την Σοβιετική Ένωση. Ο Harrison Ford επιστρέφει ως Indiana Jones στην πέμπτη ταινία του franchise, με την τελευταία να έχει βγει το 2008! Το καστ επίσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas και Mads Mikkelsen.
Πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, του Christopher McQuarrie

Η έβδομη ταινία στο franchise αποτελεί sequel της ταινίας του 2018 με τίτλο “Mission: Impossible – Fallout” και φυσικά έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τον Tom Cruise. Όπως προδίδει και ο τίτλος, θα υπάρχει και δεύτερο μέρος που αναμένεται για το 2024!
Πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου.

Oppenheimer, του Christopher Nolan

Πρόκειται για την ιστορία του Αμερικανού επιστήμονα J. Robert Oppenheimer, δημιουργού της ατομικής βόμβας. Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Christopher Nolan περιλαμβάνει ένα πλούσιο καστ, μεταξύ των οποίων οι Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh και Rami Malek.
Πρεμιέρα 21 Ιουλίου.

Barbie, της Greta Gerwig

Η Barbie φεύγει από την Barbieland και πηγαίνει στον κόσμο των ανθρώπων για να βρει την αληθινή ευτυχία. Καθώς η πολυαναμενόμενη ταινία με πρωταγωνιστές την Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο και τον Ryan Gosling ως Ken, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα με το “Oppenheimer”, οι θαυμαστές έχουν ήδη διχαστεί για το ποια ταινία θα δουν πρώτα.
Πρεμιέρα 21 Ιουλίου.

Dune: Part Two, του Denis Villeneuve

Ο Paul Atreides πηγαίνει με τους Fremen και γνωρίζει την Chani, αλλά έχει να κατατροπώσει αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά του και έτσι βρίσκεται ανάμεσα στην αγάπη και το καθήκον της μοίρας. Ο Villeneuve αφού μας χάρισε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, μια εισαγωγή σε αυτόν τον πολύπλοκο κόσμο, έρχεται με τη δεύτερη ταινία που αναμένεται ακόμη καλύτερη, πάντα με πρωταγωνιστές τον Timothée Chalamet και την Zendaya.
Πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου.

Wonka, του Paul King

Παρακολουθούμε τον νεαρό Willy Wonka σε μια από τις πρώτες του περιπέτειες, στην οποία γνωρίζει και τους Oompa-Loompa. Ο Timothée Chalamet έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει από τα γυρίσματα και όλοι πραγματικά ανυπομονούν!
Πρεμιέρα 15 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ταινίες γνώρισαν τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως το 2022;12.09.2018

Aquaman and the Lost Kingdom, του James Wan

Ο Aquaman θα συνάψει μια συμμαχία προκειμένου να σώσει την Atlantis αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη. Πρόκειται για sequel της ταινίας του 2018 με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa.
Πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b