MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Oppenheimer: Έφτασε το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, «Oppenheimer», με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι και γύρω του ένα εντυπωσιακό καστ διακεκριμένων ηθοποιών, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

Oppenheimer: Έφτασε το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Φωτογραφία: Universal Pictures
Monopoli Team

Το επίσημο teaser της επερχόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» μόλις κυκλοφόρησε και online αφότου προβλήθηκε αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο πριν την προβολή του «Nope» του Τζόρνταν Πιλ. Η Universal Pictures διέθεσε το teaser σε πλατφόρμες όπως το youtube και το twitter, ωστόσο, το κλιπ παίζει μόνο σε συνεχόμενη live stream λούπα για την ώρα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο μακροχρόνια συνεργάτης του Νόλαν Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, επικεφαλής του Προγράμματος Μανχάταν που θεωρείται «πατέρας της ατομικής βόμβας».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν για το «Oppenheimer» κατάφερε να συγκεντρώσει ένα all-star καστ διακεκριμένων ηθοποιών όπως η Έμιλι Μπλαντ, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο Ματ Ντέιμον, η Φλόρενς Πιου, ο Ράμι Μάλεκ, ο Μπένι Σαφντί, ο Τζος Χάρτνετ, ο Ντέιν Ντιχάν, ο Κένεθ Μπράνα κ.α.

«Ο κόσμος αλλάζει, μεταμορφώνεται. Aυτή είναι η στιγμή σου», λέει η Έμιλι Μπλαντ που υποδύεται την σύζυγο του Oppenheimer, Katherine, στην αρχή του teaser. Μια αντίστροφη μέτρηση εμφανίζεται στην οθόνη «11 μήνες, 24 ημέρες, 15 ώρες, 29 λεπτά». Στον Νόλαν αρέσει υπερβολικά η δομή ενός ρολογιού που χτυπάει, και φαίνεται εδώ ότι η αντίστροφη μέτρηση στο φιλμ οδηγεί στην ημέρα που «ο κόσμος άλλαξε για πάντα».

Το «Oppenheimer» βρίσκει τον Κίλιαν Μέρφι να αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. Στις προηγούμενες συνεργασίες τους ερμήνευσε Β’ Ρόλους σε ταινίες όπως το «Μπάτμαν: Η Αρχή», το «Inception», το «Dunkirk» και άλλα. Ο ηθοποιός αγνόησε τις ουσιώδεις και γλαφυρές λεπτομέρειες όσον αφορά την επιστήμη της ατομικής βόμβας καθώς προετοιμαζόταν να υποδυθεί τον Oppenheimer.

«Προετοιμάστηκα διαβάζοντας αρκετά», δήλωνε σχετικά ο Μέρφι στις αρχές του έτους, «Ενδιαφέρομαι για τον άνθρωπο και για το τι προκαλεί σε ένα άτομο η επινόηση της ατομικής βόμβας. Οι μηχανισμοί του, ωστόσο, δεν με αφορούν- δεν έχω το διανοητικό επίπεδο για να τους κατανοήσω, όμως αυτοί οι τόσο αμφιλεγόμενοι χαρακτήρες είναι συναρπαστικοί».

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Για το «Oppenheimer», ο Νόλαν συνεργάστηκε, επίσης, με τον διευθυντή φωτογραφίας Hoyte van Hoytema, ο οποίος κέρδισε ενθουσιώδεις κριτικές για τις ταινίες «Interstellar», «Dunkirk» και «Tenet». Ο Hoytema προς το παρών εισπράττει εγκωμιαστικά σχόλια για το «Nope» του Πιλ. Η μοντέρ και ο συνθέτης του «Tenet», Jennifer Lame και Ludwig Göransson, επέστρεψαν και για τη νέα ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPinocchio: H νέα animation ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο απέκτησε τρέιλερ12.09.2018

Τέλος, το «Oppenheimer» σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας του Κρίστοφερ Νόλαν με τη Universal Pictures, μετά τη, σύμφωνα με τις φήμες, ρήξη του σκηνοθέτη με τη Warner Bros. σχετικά με την επιλογή της online κυκλοφορίας του «Tenet» την περίοδο της πανδημίας.

*Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2023.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b