MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: Οι αθλήτριες άνοιξαν τον δρόμο για την απελευθέρωση

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας η 10η Οκτωβρίου και αξίζει μία ειδική μνεία σε κάθε αθλήτρια που πάλεψε με αόρατα τέρατα, βγήκε νικήτρια και ενέπνευσε με την ιστορία της. Όλες μαζί για την απελευθέρωση.

Monopoli Team

Δεν είναι λίγες οι αθλήτριες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ψυχική τους υγεία και έχουν ανοίξει έναν νέο δρόμο στον αθλητισμό. Όμως σίγουρα είναι περισσότερες εκείνες που παλεύουν μόνες τους με τους δαίμονές τους για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Τεράστιες αθλήτριες, με καριέρες γεμάτες σημαντικές διακρίσεις και μεγάλη αναγνωρισιμότητα έχουν περάσει τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής τους προσπαθώντας να κερδίσουν μάχες με την ψυχική τους υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚωνσταντίνος Τσικλητήρας: Το ηρωικό τέλος του αθλητή που κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης12.09.2018

Οι ηρωίδες

Οχτώ Ολυμπιακά μετάλλια και μία καριέρα γεμάτη ρεκόρ και διακρίσεις μετά, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Άλισον Σμιτ μίλησε δημόσια για την κατάθλιψη που την «κατάπινε» για σχεδόν τρία χρόνια. «Το να επιστρέφεις πίσω στην πραγματικότητα, χωρίς όλους εκείνους τους αθλητές που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο με εσένα και που κάνετε την ίδια ζωή, είναι δύσκολο. Δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω τον πραγματικό κόσμο, με τους ανθρώπους να με γνωρίζουν. Τυχαίοι άνθρωποι έρχονται και μου μιλούσαν, ήξεραν ότι έχω Ολυμπιακά μετάλλια. Άρχισα να νιώθω σαν ρομπότ, ήμουν απλά ένας νορμάλ άνθρωπος…». Συνέχισε να κολυμπά, χωρίς να μιλήσει σε κανέναν για τις αυτοκτονικές της σκέψεις. Κάποια στιγμή ένιωσε πως έχει φτάσει σε σημείο που η αλλαγή ήταν επιτακτική. Επέστρεψε και κατέκτησε ακόμη δύο Ολυμπιακά μετάλλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨυχική υγεία και γυναικείος αθλητισμός12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b