MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχική υγεία και γυναικείος αθλητισμός

Η αθλητική ψυχολόγος και πρώην πρωταθλήτρια του στίβου, Φρόσω Πατσού, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μειώνεται η ψυχική ευεξία στις γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες.

Monopoli Team

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ψυχική υγεία ορίζεται ως «η κατάσταση ευημερίας στην οποία κάθε άτομο αντιλαμβάνεται τις δικές του δυνατότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει το φυσιολογικό, το άγχος της ζωής, μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά και γόνιμα και είναι σε θέση να συνεισφέρει στην κοινότητά του» και δεν αποτυπώνεται μόνο στην έλλειψη ασθένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Διοτίμα: “Δικαιοσύνη για τη Γεωργία”- Τι πρέπει να αλλάξει για την προστασία των θυμάτων βιασμού12.09.2018

Μέχρι πρότινος οι ψυχικές ασθένειες μεταξύ αθλητών θεωρούνταν «πολυτέλεια» ή «παιδιαρίσματα» και κανείς δεν έδινε την απαιτούμενη σημασία σε αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούνταν ότι τα έχουν όλα και δεν είχαν φυσικά τη «δυνατότητα» να νοσήσουν ή έστω και να αναφέρουν ότι βίωναν συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας μιας ασθένειας.

Περιορισμένη προσοχή έχει δοθεί στον ρόλο του φύλου στην ψυχική υγεία των αθλητών παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά μεταξύ ανδρών και γυναικών διαφέρουν σημαντικά, με τις γυναίκες να εκδηλώνουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά σε συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και στρες αλλά και χαμηλότερη ποιότητας ζωής σε σχέση με τους άντρες. Η κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν σε αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι μην είναι επαρκής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ λύκος απειλεί τον άνθρωπο; Ή το αντίθετο;12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b