Broadway
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Χρήστου Μασσαλά δείχνει τα απόνερα της κρίσης σε μια Αθήνα που βρίσκεται σε πλήρη παρακμή.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΜια ομάδα πορτοφολάδων με έδρα τον εγκαταλειμμένο κινηματογράφο Broadway στο κέντρο της Αθήνας, αδυνατεί να βρει την ηρεμία της όταν παλιοί και νέοι «παίκτες» συγκρούονται -κι όχι μόνο για ερωτικούς λόγους.
Η ηδονή της πρώτης κομπίνας
Αλμοδοβαρικής υφής και γεύσης, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά ξεχωρίζει λόγω της φρεσκάδας της γραφής, των αφοπλιστικών χαρακτήρων και του σινεφίλ χαρακτήρα του. Δεν είναι μόνο η έδρα των κομπιναδόρων (ο πάλαι ποτέ ένδοξος κινηματογράφος της Αθήνας Broadway) με τον εσωτερικό διάκοσμο που φωτογραφίζει το παλιό κλασικό σινεμά αλλά και οι πολύχρωμες ερωτικές καταστάσεις που χρησιμοποιούν τα κλισέ του μελοδράματος για να αναδείξουν την σινεφίλ γοητεία μιας συμμορίας που διατηρεί εκλεκτικές συγγένειες με την αντίστοιχη συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη στη «Γλυκιά συμμορία» του 1983.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google