MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Οι 5 πρωινές συνήθειες που σου χαλάνε τον ύπνο

7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, 8 ποτήρια νερό τη μέρα και αρκετές χιλιάδες (αν όχι 10.000) βήματα τη μέρα, μπορούν να συμβάλλουν σημαντική στη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Ωστόσο, υπάρχουν βράδια που δεν λέει να σε πάρει ο ύπνος και κυλούν μαρτυρικά.

Monopoli Team

Αν θεωρείς ότι τα κάνεις όλα σωστά και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ο πολύτιμος σου ύπνος διαταράσσεται με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεσαι καλά, οι ειδικοί προτείνουν να σταματήσεις εδώ και τώρα την εφαρμογή των πέντε παρακάτω πρωινών συνηθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCBD: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες12.09.2018

1. Καταναλώνεις πολύ καφεΐνη

Ήξερες ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης το πρωί μπορεί να βγάλει εκτός ρυθμού ολόκληρη τη ρουτίνα του ύπνου σου; Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια μέχρι περίπου τέσσερα φλιτζάνια παρασκευασμένου καφέ τη μέρα. Τα αποτελέσματα από την καφεΐνη γενικά εμφανίζονται μέσα σε 15 λεπτά και κορυφώνονται περίπου μία ώρα αργότερα.

«Έξι ώρες μετά την κατανάλωση καφεΐνης, η μισή βρίσκεται ακόμα στο σώμα μας», σύμφωνα με την Κλινική του Cleveland. «Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και δέκα ώρες για να “καθαρίσουμε” πλήρως την καφεΐνη από την κυκλοφορία του αίματός μας».

Έτσι, μπορεί να έχουμε πιει καφέ το πρωί και να νιώθουμε την καφεΐνη μέχρι το βράδυ. Ειδικά, όσοι είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη. Καλό θα είναι λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς να μειώσουμε λίγο την καφεΐνη για να δούμε πώς αυτό θα επηρεάσει τον ύπνο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πολύτιμες συμβουλές της Τζένιφερ Άνιστον για έναν καλό και ποιοτικό ύπνο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b