MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Σύνδρομο του Απατεώνα: Τι είναι και πώς μπορεί να ωφελήσει τελικά την καριέρα σου;

Αν πάσχεις από το imposter syndrome, που στα ελληνικά είναι γνωστό ως «Σύνδρομο του Απατεώνα», τότε μπορεί να ξεχωρίζεις για κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με νέα έρευνα

Photo by Headway on Unsplash
Photo by Headway on Unsplash
Monopoli Team

Αν παρόλο που έχεις πετύχει διάφορα, αμφιβάλλεις για τις γνώσεις και τις ικανότητές σου, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις το Σύνδρομο του Απατεώνα. Μπορεί να έχεις ξαναδιαβάσει τον όρο αλλά αυτό που μπορεί να μην ξέρεις, είναι ότι μπορεί να σε εξελίξει και να σε κάνει καλύτερο στη δουλειά σου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε από την επίκουρη καθηγήτρια, του MIT Sloan School of Management, Basima Tewfik, όταν νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί στη δουλειά μας, αυξάνουμε το ομαδικό μας πνεύμα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό με βάση τα νέα δεδομένα;

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλοί στο εργασιακό τους αντικείμενο, τείνουν να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση, είναι πιο καλοί ακροατές και εκμαιεύουν περισσότερες πληροφορίες που οδηγούν σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις.

Tο συγκεκριμένο σύνδρομο τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και πρόκειται για μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση που αναδύεται μέσα από ένα σύνολο συναισθημάτων και συμπεριφορών. Το άτομο που πάσχει από το σύνδρομο, νιώθει ότι βρέθηκε σε μια επαγγελματική θέση εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος και όχι επειδή το άξιζε ή επειδή τα άτομα που το προσέλαβαν, δεν αντιλήφθηκαν πόσο ανεπαρκή ήταν τα προσόντα του.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b