MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα: Πόσο επηρεάζουν τα “τηλεοπτικά σπίτια” τους γείτονές τους;

Πολλές φορές έχει τύχει να θαυμάσουμε τα σπίτια που βλέπουμε σε μία ταινία ή κάποια σειρά. Έχουμε σκεφτεί ποτέ όμως πόση αξία μπορούν να αποκτήσουν τα γειτονικά τους σπίτια;

Το διαμέρισμα της Κάρι Μπράντσο από το Sex and the City.
Το διαμέρισμα της Κάρι Μπράντσο από το Sex and the City.
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Από την έπαυλη της σειράς «O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» μέχρι και το σπίτι του Χάρι Πότερ, ο κόσμος του κινηματογράφου μας έχει χαρίσει μερικά εμβληματικά κτίρια. Με αφορμή την επιστροφή της κλασικής και αγαπημένης σειράς «O Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ», με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, το Uswitch.com αποφάσισε να ανακαλύψει εάν τελικά, τα διάσημα αυτά κτίρια, μπορούν να αυξήσουν την αξία των γειτονικών τους σπιτιών, όπως όλοι θα πιστεύαμε.

Για να γίνει αυτό, η μέση αξία ακινήτου στην περιοχή με τον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα του τηλεοπτικού σπιτιού συγκρίθηκε με τη μέση αξία ιδιοκτησίας των σπιτιών που γειτνιάζουν με τα διάσημα σπίτια. Στην έρευνα συμμετείχαν κάποια από τα πιο θρυλικά κτίρια που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και το αποτέλεσμα μας έδειξε ποια σπίτια επηρέασαν περισσότερο την αγορά ακινήτων και κατάφεραν να εκτοξεύσουν την αξία των γειτονικών τους σπιτιών.

Ποια είναι τα τηλεοπτικά σπίτια και την μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά ακινήτων
Η έπαυλη από τη σειρά "Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ". Photo by Stephen Paul.

Η έπαυλη από τη σειρά “Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ”. Photo by Stephen Paul.

Το Uswitch ανακάλυψε πως το ακίνητο με τη μεγαλύτερη επιρροή στα γειτονικά του ακίνητα είναι η έπαυλη που ζούσε ο Γουίλ Σμιθ στο «Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ». Βρίσκεται στη γειτονιά Μπρέντγουντ της Καλιφόρνια, όπου η μέση αξία ιδιοκτησίας της περιοχής είναι σχεδόν 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, στην οδό της έπαυλης, η αξία μπορεί να φτάσει το εκπληκτικό ποσοστό αύξησης ύψους 222%, με τα γειτονικά της σπίτια να ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το εμβληματικό διαμέρισμα της Κάρι Μπράντσο, το οποίο βλέπουμε στην σειρά «Sex and the City». Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην Perry Street του Μανχάταν και η μέση τιμή κατοικίας στον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, τα ακίνητα δίπλα από το διαμέρισμα που έγινε γνωστό από την Κάρι και την παρέα της, μπορούν να αυξηθούν έως και μέχρι 221%. Με διαμερίσματα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά μέσο όρο, μπορούμε να μιλάμε για μία αύξηση 60% στη μέση τιμή των ακινήτων που βρίσκονται κοντά στο διαμέρισμα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το θρυλικό πλέον διαμέρισμα από τα «Φιλαράκια». Η μέση αξία των ακινήτων εντός του ταχυδρομικού κώδικα της Νέας Υόρκης ανέρχεται συνολικά σε λίγο περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η αξία των διαμερισμάτων στην Bedford Street, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, αυξάνονται κατά 100% σε μέσο όρο, αξίζοντας τελικά λίγο λιγότερο από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαρακτηριστικό κτίριο που βλέπαμε στα εξωτερικά πλάνα από την σειρά "Τα Φιλαράκια". Photo by Gonzalo Gallardo on Unsplash

Το χαρακτηριστικό κτίριο που βλέπαμε στα εξωτερικά πλάνα της σειράς “Τα Φιλαράκια”. Photo by Gonzalo Gallardo on Unsplash

Τα δύο βρετανικά τηλεοπτικά σπίτια που επηρεάζουν τις αξίες των γειτονικών ακινήτων τους

Οι δημοφιλείς σειρές του Netflix, Sex Education και Downton Abbey, βρίσκονται και αυτές στις 10 τηλεοπτικές σειρές που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά ακινήτων. Το πρώτο βρετανικό ακίνητο που φιγουράρει στο νούμερο 7 της λίστας είναι το πανέμορφο σαλέ του πρωταγωνιστή του Sex Education, Ότις Μίλμπερν. Βρίσκεται στο Herefordshire της Αγγλίας, όπου κατά μέσο όρο, οι τιμές των ακινήτων εντός του ταχυδρομικού κώδικα του πολυτελούς σπιτιού με θέα στο δάσος ανέρχονται σε κάτι λιγότερο από 400.000€, όμως η αξία των ακινήτων σε ακτίνα ανάσας από το σαλέ αυξάνεται κατά 37% και φτάνει σε κάτι λιγότερο από 600.000€. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο το σπίτι που παρουσιάστηκε στη σειρά, διατίθεται προς ενοικίαση για έως και 10 άτομα, με τιμές που ξεκινούν από 1.016 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Το κάστρο που στέγαζε τα γυρίσματα της σειράς Downtown Abbey. Photo by Tim Alex on Unsplash.

Το κάστρο που στέγαζε τα γυρίσματα της σειράς Downtown Abbey. Photo by Tim Alex on Unsplash.

Στην επόμενη θέση της λίστας βλέπουμε το επιβλητικό κάστρο της σειράς Downton Abbey στα νότια του Newbury. Η μέση αξία ακινήτου στον ταχυδρομικό κώδικα του Κάστρου Highclere ξεπερνά τα 700.000€. Για τα σπίτια που γειτνιάζουν με αυτό της τηλεοπτικής σειράς όμως οι τιμές αυξάνονται κατά 9% και αγγίζουν τα 770.000€. Μπορεί να μας φαίνεται μικρή η διαφορά, όμως με την πρεμιέρα του «Downton Abbey: A New Era» να αναμένεται στις 20 Μαΐου, όλοι οι εκτιμητές περιμένουν να σημειωθεί μεγάλη αύξηση στην αξία των ακινήτων αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Too Hot to Handle»: Η βίλα από το reality του Netflix είναι το πιο ακριβό Airbnb στον κόσμο12.09.2018

Για να βρείτε την ολοκληρωμένη έρευνα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Uswitch.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b