MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της χρονιάς

Για άλλη μια χρονιά, επιλέγουμε τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της χρονιάς και εξασφαλίζουμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις για τις ημέρες των γιορτών!

Monopoli Team | 22.12.2021

Κωμωδίες

“Οι Παίχτες” του Ν. Γκόγκολ, στο Θέατρο Κιβωτός
Χριστουγεννιάτικες προσκλήσεις για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από το Monopoli.gr

«Οι παίχτες» του Ν.Β. Γκογκόλ στο Θέατρο Κιβωτός, @Ελίνα Γιουνανλή

Η φαρσοκωμωδία του Ν.Β Γκογκόλ με τίτλο Οι Παίχτες, η οποία σκηνοθετείται από τον Γιώργο Κουτλή ανεβαίνει για να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και σύγχυση στο κοινό. Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού”, στο Θέατρο Γκλόρια

“Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” στο θέατρο Γκλόρια, @Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο Γιάννης Κακλέας, υπογράφει τη σκηνοθεσία και δίνει μια νέα πνοή στο έργο του Ντάριο Φο. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, έρχεται να ξεσκεπάσει την δολοφονία του Τζουζέπε Πινέλι, που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας. 
Κερδίστε προσκλήσεις

“Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη” στο Θέατρο Ήβη
Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη στο Θέατρο Ήβη

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Κατερίνα Βρανά ζωνταντεύουν τη φοβερά διασκεδαστική αλλά και γλυκόπικρη ιστορία της φάλτσας ντίβας Florence Foster Jenkins με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Θέμιδας Μαρσέλλου. Το Glorious βασίζεται στα  αληθινά γεγονότα αυτού του παράδοξου μουσικού φαινομένου.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η Κληρονομιά” στο Από Μηχανής Θέατρο

“Η Κληρονομιά” στο Από Μηχανής Θέατρο

Η κωμωδία του Πιέρ ντε Μαριβώ με τίτλο Κληρονομιά επιστρέφει στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζοντας ένα ισχυρό crash test του έρωτα, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Ένας έρωτας που στον κόσμο του Μαριβώ δυσκολεύεται πάντα να εκφραστεί απερίφραστα γιατί εκτός από τα όποια εξωτερικά εμπόδια, υψώνεται μπροστά του ο εγωισμός, η δειλία, και ο φόβος να ξανοιχτούμε στον ωκεανό των συναισθημάτων. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ανδρέας Στάικος και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Νταλιάνης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μαθήματα Κωμωδίας” στο Μικρό Παλλάς

“Μαθήματα Κωμωδίας” στο Μικρό Παλλάς, @Ελίνα Γιουνανλή

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, τα Μαθήματα Κωμωδίας, διεισδύει στον χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Sexy Laundry”, στο Θέατρο Κάππα

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στο «Sexy Laundry»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ενώνονται με τα «δεσμά του γάμου» και συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή και παρουσιάζουν την απολαυστική αισθηματική κωμωδία «Sexy Laundry» της Michele Riml, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγκινητική και ξεκαρδιστική παράλληλα, η ιστορία του Λάρυ και της Άλις έρχεται στο θέατρο Κάππα.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Νέα απ’ τον Θερβάντες” στο θέατρο Μεταξουργείο

“Νέα απ’ τον Θερβάντες” στο θέατρο Μεταξουργείο

Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη και η Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι της Βίλης Σωτηροπούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ενιαία παράσταση, τέσσερα κωμικά μονόπρακτα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, με μια θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από το ερωτικό πάθος, τη συζυγική απιστία και τις κωμικές ή τραγικές συνέπειές τους. Μέσα από την παράστασή τους με τίτλο «Νέα απ’ τον Θερβάντες» συστήνουν τον μεγάλο Ισπανό συγγραφέα ως «δραματουργό» στο ελληνικό θεατρικό κοινό και παράλληλα κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία της Κωμωδίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ντον Ζουάν”, στο Θέατρο Σημείο

Ο Όμηρος Πουλάκης στον «Ντον Ζουάν»

Ο «Ντον Ζουάν», το κορυφαίο έργο του Μολιέρου, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή του θεάτρου Σημείο. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Διαμαντή με τρεις βιρτουόζους ηθοποιούς, τον Όμηρο Πουλάκη, τη Μάνια Παπαδημητρίου και τη Δανάη Παπουτσή να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του κειμένου, το οποίο ακούγεται στην ιστορική μετάφραση του Παντελή Πρεβελάκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θεατρικό top 3 της (μέχρι τώρα) χειμερινής σεζόν12.09.2018

Δραματοποιημένα μυθιστορήματα

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου, του Μ.Καραγάτση, στο Θέατρο Πορεία

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου, του Μ.Καραγάτση, στο Θέατρο Πορεία

Η καταπληκτική τριλογία του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης, ζωντανεύει επί σκηνής και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Το έργο παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε μια μεγάλη παραγωγή με ένα καστ 18 ηθοποιών και μουσικών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Τάρλοους και τη τη διασκευή ο Θανάσης Τριαρίδης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Αιολική Γη” του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

«Αιολική Γη», στο Εθνικό Θέατρο

Μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν από τη Μεγάλη Καταστροφή, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια. Το έργο εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη, «Αιολική Γη», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε διασκευή Σάββα Κυριακίδη, με συνεργάτη στη διασκευή τον Δημήτρη Χαλιώτη, και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Στη σκηνή ζωντανεύουν με την τεχνική της sand art (βιντεο-ζωγραφική με άμμο) εντυπωσιακές εικόνες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συγγραφέα στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Το Τρίτο Στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς

«Το Τρίτο Στεφάνι», του Κώστα Ταχτσή, παίζεται έως τις 9 Ιανουαρίου 2022 στο θέατρο Παλλάς, @Ελίνα Γιουνανλή

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας. είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Με διάθεση διδακτική, αλλά μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η Φάρμα των Ζώων”, του Τζώρτζ Όργουελ στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»

«Η Φάρμα των ζώων», στη Σκηνή Ρεξ- «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη.

Το πάντα επίκαιρο έργο του Τζώρτζ Όργουελ για τη φθορά των ιδεών όταν αυτές γίνονται πράξη, «Η Φάρμα των ζώων», άνοιξε τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Πρόκειται για το πιο γνωστό, ίσως, έργο του Όργουελ, που εκδόθηκε στα 1945 μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, στο οποίο ο ίδιος μάς καταθέτει μια αλληγορία για τις συνέπειες μιας ελλιπούς πολιτικής επανάστασης. Παράλληλα διερευνά πώς το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης εκτροχιάζεται και μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό απολυταρχικό καθεστώς, που βλέπει παντού εχθρούς.
Κερδίστε προσκλήσεις

Ο “Ποπολάρος” του Γρηγόριου Ξενόπουλου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ο Ποπολάρος του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή παρουσιάζεται μέσα στις γιορτές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης. Η Ομάδα ΟΠΕRΑ αξιοποιώντας την εικοσαετή εμπειρία της στο μουσικό θέατρο παρουσιάζει μια νέα θεατρική εκδοχή του «Ποπολάρου» σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού, που με πρόσχημα μια παλιά ιστορία επικεντρώνεται στην -τόσο σύγχρονη- αφομοίωση των στεγανών, περιχαρακώσεων που λειτουργούν ως εσωτερική επιταγή σε μια εποχή ακραίας ατομικιστικής απομόνωσης και ψευδο-επικοινωνίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

Όπερες

“Η Φόνισσα”, του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

“Η Φόνισσα” του Γιώργου Κουμεντάκη στη Λυρική Σκηνή

Ο Γιώργος Κουμεντάκης δημιούργησε έναν απρόσμενο μουσικό κόσμο, εξελίσσοντας το προσωπικό μουσικό του ιδίωμα. Με τη μουσική του δεν επιχείρησε την αναβίωση της εποχής του έργου του Παπαδιαμάντη, αλλά μια «εσωτερική αναβίωση» του ψυχογραφήματος της ίδιας της Φραγκογιαννούς. H σύνθεση της όπερας ακολουθεί κάθε βήμα της Φόνισσας – άλλοτε εξωτερικεύει τον ψυχισμό της και άλλοτε βυθίζεται στους σκοτεινούς και ανήλιαγους διαδρόμους της ψυχής της.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η Κρητικοπούλα”, του Σπύρου Σαμαρά στο Θέατρο Ολύμπια

“Η Κρητικοπούλα”, του Σπύρου Σαμαρά στο Θέατρο Ολύμπια

«H Κρητικοπούλα», η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα – μια ιστορική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – παρουσιάζεται στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην ενετοκρατούμενη Κρήτη (1211-1715). Η όμορφη κρητικοπούλα Αρετή μεταμφιέζεται σε Μανωλιό, για να πείσει τον Ενετό Δούκα της Κρήτης, να παραχωρήσει προνόμια στους συμπατριώτες της. Ερωτικές ανατροπές, τραγούδια, χορός, πεντοζάλη, ηρωισμός, πατριωτισμός, κρητική λεβεντιά και η φλόγα της επανάστασης συμπλέκονται σε μια απολαυστική κωμική όπερα.
Κερδίστε προσκλήσεις

Μιούζικαλ

“Hair The Musical” στο θέατρο Ριάλτο
Χριστουγεννιάτικες προσκλήσεις για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από το Monopoli.gr

“Hair” στο θέατρο Ριάλτο

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ HAIR, το οποίο εμπνεύστηκε την αντιπολεμική ιστορία του από το περίφημο Summer of Love στο Σαν Φραντσίσκο, παρουσιάζεται στο θέατρο Ριάλτο με την σκηνοθετική σφραγίδα του Δημήτρη Μαλισσόβα. Το αντισυμβατικό αυτό μιούζικαλ έρχεται να επαναφέρει μνήμες από την «Εποχή του Υδροχόου», μια μποέμικη εποχή όπου οι νεαροί χίπις πάσχιζαν να νικήσουν την μάχη με την αιωνιότητα.
Κερδίστε προσκλήσεις

Η “Κυρία Επιθεώρηση” στο Θέατρο Βέμπο

Η “Κυρία Επιθεώρηση” στο Θέατρο Βέμπο

Η νέα μουσική παράσταση των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου είναι αφιερωμένη στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης, μέσα από κωμικά κείμενα, χορευτικά και τραγούδια, των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου! “Η Κυρία Επιθεώρηση” με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις – σταθμούς (τουλάχιστον μιας εκατονταετίας), προσαρμοσμένα στο σήμερα – έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλιότερους, τον μοναδικό «αλά ελληνικά» συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το glamorous θέαμα των Παρισινών καμπαρέ!
Κερδίστε προσκλήσεις

Δράματα

“Συμφορά από το πολύ μυαλό” στο θέατρο οδού Κυκλάδων

“Συμφορά από το πολύ μυαλό” στο θέατρο οδού Κυκλάδων @Ελίνα Γιουνανλή

Το έργο του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ  θεωρείται ένα από τα αριστουργήατα της ρωσικής δραματουργίας. Το θεμελιώδες αυτό κείμενο ανέβηκε για πρώτη φορά από τον Λευτέρη Βογιατζή το 1986 και έκτοτε δεν παρουσιάστηκε ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και έναν θίασο δεκατριών ηθοποιών και σε νέα έμμετρη μετάφραση της Έλσας Ανδριανού. Μια τραγική φάρσα για έναν ερωτευμένο άνθρωπο που συντρίβεται από τον θρίαμβο της μετριότητας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μάκμπεθ-ο κύκλος του στΑΙΜΑτος”, στο θέατρο Από Μηχανής

“Μάκμπεθ-ο κύκλος του στΑΙΜΑτος”, στο θέατρο Από Μηχανής

Η παράσταση «Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» είναι μια σπουδή πάνω στην τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, για τρεις ηθοποιούς. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο θέατρο και την πειραματική performance, σύγχρονη, αισθητικά αιχμηρή, απαιτητική για τους ερμηνευτές η οποία στόχο έχει να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας κι ανάγνωσης του κλασσικού έργου. Τη σκηνοθε΄σια υπογράφει ο Δημήτρης Μυλωνάς.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Φαίδρα”, στο Θέατρο Προσκήνιο

«Φαίδρα» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο «Προσκήνιο»

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα μεταγράφει το μύθο της Φαίδρας και του Ιππόλυτου σε μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο. Μια σκηνική σύλληψη που υπογράφει ο Δημήτρης Καραντζάς, για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» στο Θέατρο Τέχνης – Φρυνίχου

@Ελίνα Γιουνανλή

Κεντρικό θέμα της νέας παράστασης του Γιάννη Καλαβριανού είναι η ιστορία ενός αδικημένου ανθρώπου, η τρομακτική δύναμη που μπορεί να αποκτήσει η φωνή του ενός, αλλά και τα άκρα στα οποία μπορεί να φτάσει μία λογική απαίτηση. Έμπνευση για το νέο έργο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας, η νουβέλα «ΜίχαελΚόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός εμπόρου αλόγων, που έζησε στη Σαξονία τον 16ο αιώνα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μάκμπεθ» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο

Εύη Σαουλίδου, Θάνος Τοκάκης

Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θανάσης Δόβρης.
Κερδίστε προσκλήσεις

Κοινωνικά

“Προδοσία” στο Θέατρο Βρετάνια

“Προδοσία” του X. Πίντερ στο Θέατρο Βρετάνια

Η «Προδοσία» , του Χάρολντ Πίντερ είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους. Ο Αιμίλιος Χειλάκης (που υπογράφει και τη σκηνοθεσία), η Αθηνά Μαξίμου και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος αποτελούν ένα δραματικό, ερωτικό τρίγωνο που θα κλονίσει τις αξίες και τα ιδανικά ο ένας του άλλου.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Φθινόπωρο Χειμώνας” στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Μαρία Καλλιμάνη, Αλκης Παναγιωτίδης, Μπέτυ Αρβανίτη, Αννα Καλαϊτζιδου

Το Φθινόπωρο Χειμώνας του Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν, είναι ένα οικογενειακό δράμα, ένα έργο σχέσεων όπου κάθε θεατής του μπαίνει στη θέση των χαρακτήρων του. Ο γιατρός Χένρικ και η σύζυγός του Μαργκαρέτα υποδέχονται στο σπίτι τους τις δύο κόρες τους, Άννα και Εύα, για ένα οικογενειακό δείπνο. Η εικόνα της ευτυχισμένης και «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα, θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νίκος Μαστοράκης.
Κερδίστε προσκλήσεις

Οι Άθικτοι στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Αντώνης Καρυστινός

Το βραβευμένο έργο των Olivier Nakache & Éric Toledano παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και θεατρική διασκευή του Αντώνη Γαλέου. Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν τόσο δυνατά, δημιουργώντας μια αξεπέραστη φιλία. Πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καρυστινός και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης.
Κερδίστε προσκλήσεις

Η Ποντικοπαγίδα στον Νέο Ακάδημο

Στάθης Σταμουλακάτος, Ράνια Οικονομίδου

Το διάσημο έργο της Αγκάθα Κρίστι, το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται
συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα. παρουσιάζεται στον Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μια ομάδα οκτώ πρωταγωνιστών. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!
Κερδίστε προσκλήσεις

“Φύλακας μιας Επανάστασης”, στο θέατρο Σταθμός

“Φύλακας μιας Επανάστασης”, στο θέατρο Σταθμός

Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη, «Φύλακας μιας Επανάστασης» επέστεψε στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. Στο πρωτότυπο κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος καταπιάνεται ξανά με την ιστορική μνήμη, ο Γιάννης Βλαχογιάννης παραδίδει, κάνοντας έναν ποιητικό απολογισμό της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας: από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του όπου η ελληνική κοινωνία, αφού «κέρδισε τα μεγάλα, έπρεπε να παλέψει για τα μικρά» μέχρι την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους των οποίων υπήρξε διευθυντής για περισσότερα από είκοσι χρόνια.
Κερδίστε προσκλήσεις

Μια ιστορία αγάπης στο Θέατρο Άνεσις

Το σύγχρονο έργο του Γάλλου Alexis Michalik «Μια ιστορία αγάπης», βραβευμένο με 4 βραβεία Molière, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Η ιστορία της Κάτια και της Ζυστίν ξεκινάει όπως τόσες άλλες και ερωτεύονται σαν σε παραμύθι… Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί αλλά η Κάτια διστάζει επειδή έχει πληγωθεί πολλές φορές στη ζωή της και φοβάται το μέλλον. Με μια περίεργη ανατροπή της μοίρας, η Κάτια μένει έγκυος και λίγο πριν από τη γέννηση του παιδιού της, η Ζυστίν εξαφανίζεται. Δώδεκα χρόνια μετά, η μοίρα θα δείξει πάλι ότι οι μεγάλες ιστορίες αγάπης επιλέγουν το δικό τους μοναδικό τέλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο θέατρο Αθηνών

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο θέατρο Αθηνών

Το 2000 ο βραβευμένος με τρία Πούλιτζερ Αμερικάνος συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι έγραψε την “Γίδα”, η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του έργα. Κείμενο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης.
Κερδίστε προσκλήσεις

Ο κήπος με τις αλήθειες στο θέατρο Μουσούρη

Σταμάτης Φασουλής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Ο Σταμάτης Φασουλής και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου συναντιούνται στο θέατρο Μουσούρη με το έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες» του βραβευμένου Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Άντριου Μπόβελ. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το έργο του Άντριου Μπόβελ συνδυάζει το ακραίο κωμικό με τη βαθιά μελαγχολία, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ κωμικές σκηνές διαδέχονται τις άκρως τρυφερές στιγμές.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» στο θέατρο Δημήτρης Χορν

«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Το έργο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα του Άρθουρ Μίλερ, παρουσιάζεται σεμετάφρασ και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Μασαχουσέτη το 1692 και παρουσιάστηκαν στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και την Γουινόνα Ράιντερ.
Κερδίστε προσκλήσεις

Το «Τέλος του Παιχνιδιού» στο Σύγχρονο Θέατρο

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με τον Δημήτρη Καταλειφό στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Βιώνοντας την απόγνωση της επίγνωσης, οι κωμικοτραγικοί, έγκλειστοι ήρωες του Μπέκετ, επιστρατεύουν τη δύναμη της ρουτίνας, τον διάλογο, το χιούμορ, τις μνήμες, και μια “μορφή απέραντου οίκτου”, για να παρατείνουν την πορεία προς το αναπόφευκτο.
Κερδίστε προσκλήσεις

Μονολόγοι

“Master Class”, στο Θέατρο Παλλάς
Χριστουγεννιάτικες προσκλήσεις για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από το Monopoli.gr

Η Μαρία Ναυπλιώτου στο Master Class

Με την σκηνοθετική σφραγίδα του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, το Master Class, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με την την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου. Ενσαρκώνει, τη μεγάλη ντίβα, την Μαρία Κάλλας, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η μηχανή του Τούρινγκ”, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
Χριστουγεννιάτικες προσκλήσεις για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από το Monopoli.gr

“Η μηχανή του Τούρινγκ”, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η απίθανη ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος έσπασε τον κωδικό των ναζί και συνέβαλε στην λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έρχεται στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μια Γερμανίδα Γραμματέας”, στο Θέατρο Ιλίσια

Η Ρένη Πιττακή στο έργο «Μια Γερμανίδα Γραμματέας»

Μια παράσταση που μας βάζει να αναρωτηθούμε για τις ηθικές μας αρχές και τις εκπτώσεις που είμαστε διαθετιμένοι να κάνουμε εν ονόματι του προσωπικού μας συμφέροντος. Η Ρένη Πιττακή βάζει τη σφραγίδα της σε έναν αριστοτεχνικό μονόλογο, στο καινούργιο έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον, «Μια Γερμανίδα Γραμματέας», εμπνευσμένο από τη ζωή, και τις εξομολογήσεις, της Μπρουνχίλντε Πόμσελ, μιας από τις γραμματείς του Γκέμπελς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Λείπεις…”, στο Από Μηχανής Θέατρο

Ράνια Παπαδάκου

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο του Βασίλη Ρίσβα «Λείπεις..» σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου. Ένα έργο τρυφερό, συγκινητικό, με χιούμορ που θα καθηλώσει το κοινό με την αλήθεια του.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.”, στο Θέατρο Ζίνα

Η Κίττυ Παϊταζόγλου στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου

Δέκα χρόνια έχουν περάσει περίπου από την πρώτη φορά που η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό. Μια κρίση και πολλά κύματα πανδημίας μετά, μια άλλη νέα γυναίκα – την υποδύεται η Κίττυ Παϊταζόγλου –  καλείται να διασχίσει πολλές φορές την απόσταση από το σαλόνι της στην κουζίνα της, να χτυπηθεί κάτω για τον έρωτα, αλλά και να χτυπήσει αλύπητα όποιον influencer της πει τους δέκα καλύτερους τρόπους για να ζήσει. Είναι εύφλεκτη και ταράζεται «για το τίποτα». Σκηνοθετεί η Δήμητρα Δερμιτζάκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Έξι φορές”, στο θέατρο Αλκυονίς

Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους

Το μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζεται στο Θέατρο Αλκυονίς. Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση – αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 – στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο.
Κερδίστε προσκλήσεις

Κοινωνικά

“Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη”, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Θέατρον

Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», με την υπογραφή της Μιμής Ντενίση, η οποία μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, αφήνει τους ήρωες του έργου σε μία βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα. Η θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μαρίκα” στο θέατρο Χώρα

Η Νένα Μεντή ερμηνεύει τη Μαρίκα Κοτοπούλη

Μια παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια εποχής μακρινής, αλλά με πολλές συγγένειες με την σύγχρονη που ζούμε σήμερα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Terror» στο Θέατρο Αθηνών

Το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ στο οποίο αποφασίζει ζωντανά το κοινό με ψηφοφορία για την τελική έκβαση της δίκης, έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη, την Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα, επιστρέφει σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου στο Θέατρο Αθηνών.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό”, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Kώστας Γάκης

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα, «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου. Ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά, σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε. Ένα έργο τραγικά επίκαιρο μετά τις πρόσφατες τεράστιες φωτιές στον Αμαζόνιο, αλλά και με τον τρόπο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας μεταχειρίζεται τους αυτόχθονες του Αμαζονίου.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Τρομεροί Γονείς”, στο θέατρο Radar

“Τρομεροί Γονείς”, στο θέατρο Radar

Το έργο του Ζαν Κοκτώ «Τρομεροί Γονείς» ανεβάζει η Αναστασία Παπαστάθη στο θέατρο Radar, σε μια καινούργια προσέγγιση όπου η δράση του έργου μεταφέρεται από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα. Ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, για την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία.
Κερδίστε προσκλήσεις

“170 τετραγωνικά (Moonwalk)” στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

“170 τετραγωνικά (Moonwalk)” στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις τις δύο πρώτες σεζόν, το βραβευμένο νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, επέστρεψε φέτος για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, το έργο ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς”, στο Θέατρο Ιλίσια

“Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς”, στο Θέατρο Ιλίσια

Το πολυβραβευμένο έργο του Στέφανο Μασσίνι, «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς», που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες κι έχει ανεβεί από κορυφαίους σκηνοθέτες, παρουσιάζεται στο θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στο έργο του αυτό ο Μασσίνι, ένας από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς της Ιταλίας, δημιουργεί μια τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Killer Joe”, στο Θέατρο Εμπορικόν

“Killer Joe”, στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts, έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών: τον Κώστα Νικούλι, την Ναταλία Σουίφτ, τη Δήμητρα Λημνιού και τον Κωνσταντίνο Σειραδάκη. Ένα βίαιο έργο που πραγματεύεται την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Αξύριστα Πηγούνια”, στο θέατρο Μικρό Χόρν

Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιο Δημόπουλος στα «Αξύριστα Πηγούνια»

Ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια, που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις, για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν, σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ο Ρινόκερος”, στο θέατρο Κιβωτός

“Ο Ρινόκερος”, στο θέατρο Κιβωτός

Από τα πιο εμβληματικά έργα του Θεάτρου του Παραλόγου, ο Ρινόκερος, του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα παρουσιάζεται στο Θέατρο Κιβωτός. Ο Μπερανζέ (Αιμιλιανός Σταματάκης), ο μόνος άνθρωπος που δεν μεταμορφώθηκε σε ρινόκερο, μας αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος”, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

“Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος”, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένα γεγονός του παρελθόντος, η καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ, επιστρέφει μέσα από τις μαρτυρίες όσων το βίωσαν, για να συναντηθεί με τη σημερινή περιπέτεια που βιώνει ο πλανήτης μας με άγνωστες ακόμα τις συνέπειες. Το έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σβετλάνας Αλεξίεβιτς (βραβείο Νόµπελ Λογοτεχνίας 2015) σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

“8 γυναίκες”, στο θέατρο Αλίκη
Χριστουγεννιάτικες προσκλήσεις για τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις από το Monopoli.gr

“8 γυναίκες”, στο θέατρο Αλίκη

Στο αστυνομικό, κοινωνικό έργο του Ρόμπερ Τομά, οι 8 γυναίκες, έρχονται στο Θέατρο Αλίκη για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την πρώτη στιγμή ως το ανατρεπτικό δαιμόνιο φινάλε. Μια γυναικεία υπόθεση, που θα σε κάνουν  να αναρωτηθείς τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ο κήπος με τις αλήθειες”, στο Θέατρο Μουσούρη

“Ο κήπος με τις αλήθειες”, στο Θέατρο Μουσούρη

Ο κήπος με τις αλήθειες, ένα κοινωνικό έργο που αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια Πράις. Μέσα από τους έξι χαρακτήρες απεικονίζονται τα κοινωνικά πρέπει και τα ιδανικά. Το έργο του Άντριου Μπόβελ συνδυάζει το ακραίο κωμικό με τη βαθιά μελαγχολία, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ κωμικές σκηνές διαδέχονται τις τρυφερές στιγμές. Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Good People” στο θέατρο Αποθήκη

“Good People” στο θέατρο Αποθήκη

Το Good People, το θεατρικό έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για ένα έργο σκληρό και συγχρόνως τρυφερό που πραγματεύεται με στεγνό και βιτριολικό χιούμορ το παγκόσμιο τελικά παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου. Το πόσο αξιοκρατικά και απλόχερα προσφέρεται στον καθέναν, η δυνατότητα «να πιάσει την καλή» και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ταξική του ταυτότητα μόνο με τη σκληρή δουλειά και τη λίγη καλή τύχη.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Σλουθ”, στο Από Μηχανής Θέατρο

“Σλουθ”, στο Από Μηχανής Θέατρο

Δύο άντρες συγκρούονται με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέποντας τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης» μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων «παιχνίδι» όπου όλα επιτρέπονται: οι ρόλοι εναλλάσσονται, η πραγματικότητα θολώνει, η μεταμόρφωση αντανακλά την αλήθεια. Σκηνοθετεί ο Σωτήρης Χατζάκης
Κερδίστε προσκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θεατρικό top 3 της (μέχρι τώρα) χειμερινής σεζόν12.09.2018

Χορός

Καρυοθραύστης, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Καρυοθραύστης, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο «Καρυοθραύστης», η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια νέα εντυπωσιακή χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου. Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Ρηγος προσπαθεί να δει το έργο μέσα από τα παιδιά που νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο και είναι αναγκασμένα να δημιουργήσουν τα δικά τους όνειρα σε έναν κόσμο που διέλυσαν οι «μεγάλοι».
Κερδίστε προσκλήσεις

“9.25” στο θέατρο Ροές

Μετά τη μεγάλη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών η παράσταση “9.25” από την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται» επιστρέφει την περίοδο των γιορτών στο θέατρο . Τέσσερις άνθρωποι διαχειρίζονται ένα σύστημα από ρόδες, και το μεταξύ τους χώρο. Η κωμικοτραγική συνθήκη του σωμάτων, που προσπαθούν να ελέγξουν και να συμπορευτούν γαντζωμένα σ’ ένα τεράστιο τροχό (κατεξοχήν σύμβολο του χρόνου), οδηγούν σε μια γκροτέσκα και αέναη εικονική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κερδίστε προσκλήσεις

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b