MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Κοινωνικό

  Το Τρίτο Στεφάνι, του Κώστα Ταχτσή επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς

  Το Τρίτο Στεφάνι, το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

  Το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς
  Το Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς
  Monopoli Team

  «Το Τρίτο Στεφάνι», η μεγάλη παραγωγή που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία και πρόλαβε να παρουσιαστεί μόνο για 13 sold-out παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, προβλήθηκε αργότερα σε online streaming παραστάσεις σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους και συνεχίζει τώρα την επιτυχημένη πορεία της για 2η χρονιά, αυτή τη φορά στον φυσικό της χώρο, το Θέατρο Παλλάς.

  «Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κ. Ταχτσή.

  Η Μαρία Κίτσου στο Τρίτο Στεφάνι, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Η Μαρία Κίτσου στο Τρίτο Στεφάνι, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών παρουσιάζεται σε ολοκαίνουργια διασκευή των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και Νίκου Μανουσάκη, που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

  Η Μαρία Καβογιάννη στο Τρίτο Στεφάνι, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Η Μαρία Καβογιάννη στο Τρίτο Στεφάνι, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Το Τρίτο Στεφάνι: Λίγα λόγια για το έργο

  Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά, που στο παρελθόν έγινε σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη και αποτέλεσε υλικό για πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου, είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Όχι με διάθεση διδακτική, αλλά μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

  Το Τρίτο Στεφάνι στο Θέατρο Παλλάς, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Το Τρίτο Στεφάνι στο Θέατρο Παλλάς, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Ένα διαχρονικό έργο

  Αυτό που μαγνητίζει σήμερα στο «Τρίτο Στεφάνι», κι αυτό που την ίδια στιγμή του χαρίζει τη διαχρονική του γοητεία, είναι μια ανελέητη κατάφαση στη ζωή. Τα πρόσωπα αυτού του δράματος, οι «ατσάλινοι» άνθρωποι μιας άλλης εποχής, σχεδόν σαν Παπαδιαμαντικοί ήρωες, υποφέρουν, απελπίζονται, κλαίνε γοερά, ματώνουν, αλλά ποτέ δε χάνουν πραγματικά την πίστη τους στη ζωή, σ᾽ αυτό που φέρνει το αύριο. Γελάνε δυνατά και λαγαρά μπροστά σε κάθε δυσκολία, και μας δείχνουν το δρόμο. Γι’ αυτούς ακριβώς του λόγους, το «Στεφάνι», που τόσο ανθίσταται στην ηθογράφηση και τόσο αναδεικνύει τον ρεαλισμό, είναι μια υπόθεση ανθρώπων που δεν παύουν ποτέ να είναι νέοι. Τότε και σήμερα.

  Ένα γνήσια ρωμαίικο ψηφιδωτό συναισθημάτων, το «Τρίτο Στεφάνι» εμπεριέχει όλη την πλούσια Ελληνικότητα που με τόσο πάθος αναζήτησαν και ανέδειξαν δημιουργοί όπως ο Τσαρούχης και ο Χατζιδάκις, και μας θυμίζει με τον πιο καθαρό τρόπο πόσο οι μετόπες του Παρθενώνα, τα βυζαντινά τέμπλα, και τα σύγχρονα μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη ή το μέγαρο της Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, είναι όλα κομμάτια μιας συνεχούς ροής, μιας ψυχικής εποχής στο γαλανό ταξίδι των Ελλήνων προς την ίδια τη ζωή.

  Οι ηρωίδες του έργου

  Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης: «Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται […]»

  Μαρία Κίτσου και Μαρία Καβογιάννη στο Θέατρο Παλλάς, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Μαρία Κίτσου και Μαρία Καβογιάννη στο Θέατρο Παλλάς, φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

  Χρήσιμες πληροφορίες

  Το Θέατρο Παλλάς, λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19, ή έχουν νοήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε όλους τους χώρους του θεάτρου.
  • Προσέλευση ανηλίκων με υπεύθυνη δήλωση self test των γονέων.

  Οι κάτοχοι εισιτηρίων για παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού μπορούν να επικοινωνήσουν για τη μεταφορά των εισιτηρίων τους στις νέες παραστάσεις, είτε στο [email protected] αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, παλαιό αριθμό κράτησης και νέες επιθυμητές θέσεις (για τις διαθέσιμες θέσεις στις νέες παραστάσεις, συμβουλευτείτε το viva.gr), είτε στα ταμεία του θεάτρου Παλλάς.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι αναμενόμενες παραστάσεις για το φθινόπωρο12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Κώστας Ταχτσής
  Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

  Σκηνικά: Πάρις Μέξης, Εύη Ανδριανού
  Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Ειρήνη Γεωργακίλα
  Μουσική: Μίνως Μάτσας
  Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
  Χορογραφία: Κική Μπάκα

  Παίζουν: Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Μελίνα Βαμπούλα, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Μαρία Καβογιάννη, Δημήτρης Καραβιώτης, Μαρία Κίτσου, Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Φοίβος Μαρκιανός, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός

  Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€ μέχρι 80€
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 Οκτωβρίου
  Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, Τηλεφωνικά (με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) στο 11876. Ομαδικές κρατήσεις: 210-3213100 (εσωτ. 211) και στα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 3-5) | τηλ: 2103213100.
  Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή: 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 20:30
  Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
  Διασκευή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Μανουσάκης
  Βοηθός Σκηνοθετη: Χριστίνα Ματθαίου
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/pallas/trito-stefani-2os-xronos/
  Πληροφορίες Χώρου: Βουκουρεστίου 5, τηλ: 210-3213100
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Σύνταγμα
  Θέατρο Παλλάς
  Απο 16/10/2021 εως 17/04/2022
  Βουκουρεστίου 3, City Link
  Τετάρτη/Κυριακή: 19:00
  Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 20:30
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ