MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ART MEETS FASHION

Αναστασία Τσιλιμπίου: Δεν θέλω να αγχώνομαι να είμαι τέλεια

Η 20χρονη ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου και πρωταγωνίστρια της σειρά του Mega «Κομάντα και δράκοι» δεν θέλει να ασχολείται τόσο με την ομορφιά της. Ούτε και ν’ αφήνει τον κόσμο να ασχολείται με αυτήν.

Στέλλα Χαραμή | 22.10.2021 STYLE EDITOR: ΣΙΣΣΥ ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ/ PHOTOGRAPHER: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ / HAIR & MAKE UP: ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΗΣ

Σε μια άλλη εποχή, θα την χαρακτήριζαν παιδί – θαύμα. Πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες από νήπιο – και πως αλλιώς λαμβάνοντας υπόψη το αγγελικό της πρόσωπο – ενώ πριν τελειώσει το Δημοτικό έπαιζε στο «Νησί», σε μια από τις σειρές – φαινόμενο της ελληνικής τηλεόρασης. Αν συνυπολογίσεις ότι πριν ενηλικιωθεί είχε κάνει το ντεμπούτο της σε ένα επικό σίριαλ, hit στον αραβικό κόσμο, ναι, μάλλον η Αναστασία Τσιλιμπίου δεν είναι μια τυπική περίπτωση κοριτσιού της ηλικίας της.

Φέτος, επανέρχεται τηλεοπτικά, αναζωογονώντας τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, το δημιουργό της σειράς του ΜEGA «Κομάντα και δράκοι» και κάνει revival στη θητεία της στο μόντελινγκ ειδικά για το Art Meets Fashion, περιπλανώμενη σε μερικές κορυφές της φθινοπωρινής πόλης.

Φόρεμα CHRISP, σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

Τα πράγματα πρωτο-ξεκίνησαν όταν ήσουν 5 ετών. Τι θυμάσαι από εκείνη την πρώτη σου εμπειρία στο δημόσιο βλέμμα;

Δεν το παρατηρούσα τόσο. Ίσως λόγω του μικρού της ηλικίας μου να μην το αντιλαμβανόμουν σε βάθος· αλλά σίγουρα η όλη διαδικασία μου άρεσε πολύ και την απολάμβανα κάθε φορά.

Ένα τυχαίο συμβάν σε έβαλε στο χώρο της διαφήμισης και του μόντελινγκ. Θέλεις να μου πεις περισσότερα γι’ αυτή τη συγκυρία;

Μια οικογενειακή φίλη είχε πει στην μητέρα μου να με πάνε σε πρακτορείο μοντέλων γιατί είμαι πολύ όμορφη. Η μητέρα μου στην αρχή δεν το έλαβε υπόψιν της γιατί δεν εμπιστευόταν τόσο τον χώρο. Βλέποντας, όμως, ότι αρέσει και σε μένα, οι γονείς μου αποφάσισαν να κάνουν αυτό το βήμα. Βέβαια, με πρόσεχαν και ήταν πάντα δίπλα μου.

Πιστεύεις ότι έχασες κάτι από το παιδικό σου βλέμμα, από την στιγμή που ενεπλάκην με το χώρο του θεάματος;

Δεν έχασα τίποτα. Ίσα-ίσα, η όλη εμπειρία ήταν σαν παιχνίδι για μένα και πέρναγα πολύ καλά. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου φρόντιζαν να μην χάνω την παιδική μου ηλικία και έκανα τα πάντα. Από εκδρομές μέχρι παιδικά πάρτι – όλα είχαν τον χρόνο τους.

Φόρεμα CHRISP, παπούτσια CONVERSE

Περισσότερα χρόνια της ζωής σου είσαι μπροστά στα φώτα, παρά εκτός. Θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου αλλιώς από την τροπή που έχει πάρει πια;

Όχι δεν θα μπορούσα. Νομίζω πια ότι έχω γίνει ένα με αυτό δεν θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου διαφορετική!

Δουλεύεις ήδη 16 χρόνια. Έχεις πει στο διάστημα αυτό «κουράστηκα»; Σου έχουν λείψει οι φίλες, οι παρέες, οι βόλτες χωρίς το φορτίο της δουλειάς όπως έχουν πολλά κορίτσια της ηλικίας σου; Ή τι άλλο σου έχει λείψει;

Αντιθέτως, αν κάτι μου έχει λείψει είναι η ίδια η δουλειά! Ειδικά με την πανδημία είχαν παγώσει οι δουλειές μου· πράγμα που σημαίνει ότι είχα να δουλέψω από το 2018! Είμαι έτοιμη να δουλέψω πολύ και δεν θέλω να σταματήσω λεπτό!

Φούτερ CHRISP, μποτάκια FΑVELA

Αλήθεια, πως είναι να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη από τόσο μικρή; Αλλά παιδιά στην ηλικία σου έχουν ακόμα την οικονομική υποστήριξη των γονιών τους…

Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά, ωστόσο λόγω των συγκυριών έχω αυτό το «πλεονέκτημα».

Μιλάς συχνά για τους γονείς σου. Τι σου έχουν προσφέρει νιώθεις;

Σίγουρα σωστή παιδεία. Έχω σωστή αντίληψη και ενσυναίσθηση. Δεν μου αρέσει να προσβάλλω τους άλλους και θέλω να είμαι ευγενική με όλους όσοι συνυπάρχω.

Φόρεμα και σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

Ο μπαμπάς σου έχει γεννηθεί στη Ρουμανία – αν δεν κάνω λάθος. Δέχθηκες ποτέ ρατσιστικές συμπεριφορές εξαιτίας της καταγωγής σου;

Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 16 του στην Ρουμανία, ναι! Αλλά όχι, δεν δέχτηκα ποτέ ρατσιστικές συμπεριφορές. Σαν οικογένεια είμαστε πάντα σωστοί και δίκαιοι με όλους και εισπράττουμε την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους!

Πότε ήσουν σίγουρη ότι αυτό που θέλεις να κάνεις σχετίζεται με την υποκριτική;

Στη διάρκεια των γυρισμάτων στο «Νησί». Είχαμε μια συζήτηση με τον σκηνοθέτη της σειράς, τον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Μου είπε ότι η υποκριτική δεν είναι τόσο εύκολη, αλλά είναι ένα επάγγελμα με πολλή μαγεία και βάθος. Μετά από αυτή την κουβέντα, θυμάμαι ότι ήξερα πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι καλύτερο ή διαφορετικό επειδή είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Παραμένω η Αναστασία ό,τι και να γίνει

Και τώρα ξανασυναντιέστε στη νέα του σειρά. Τι έχει ενεργοποιήσει μέσα σου η ιστορία του «Κομάντα και δράκοι»;

Ότι η αγάπη τα νικάει όλα, είναι ο σύμμαχος σου για να νικήσεις τα άσχημα πράγματα στην ζωή σου.

Τι καινούργιο έχει αυτή η συνάντηση;

Σίγουρα πια ο Θοδωρής με συναντάει πιο ώριμη σαν ηθοποιό. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Φόρεμα και σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

Πώς σου φαίνεται που υπάρχει πολύς κόσμος (τηλεοπτικό κοινό) που σε αναγνωρίζει και σε παρακολουθεί από μικρό παιδί;

Προσπαθώ να μένω προσγειωμένη. Δεν θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου κάτι καλύτερο ή διαφορετικό επειδή ασχολούμαι με αυτό τον χώρο και είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Παραμένω η Αναστασία ό,τι και να γίνει. Ωστόσο, ενθουσιάζομαι πολύ όταν ο κόσμος με αναγνωρίζει και χαίρομαι να τους γνωρίζω και εγώ.

Ενήλικη πια, τι θα έλεγες πως σου έχει προσφέρει η εμπειρία της τηλεόρασης;

Το να δέχομαι κριτική χωρίς να με επηρεάζει. Τελικά, σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ για σένα ακόμα και αν οι γύρω σου ‘πετάνε’ την κάθε ασυναρτησία. Ακόμα, βέβαια καλλιεργώ αυτά τα αντανακλαστικά, αλλά σίγουρα ο χώρος μου έχει δημιουργήσει φίλτρα ώστε να μην πληγώνομαι από όσα ακούω ή διαβάζω.

Σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ για σένα ακόμα και αν οι γύρω σου ‘πετάνε’ την κάθε ασυναρτησία

Πρωταγωνίστησες σε μια μεγάλη τουρκική παραγωγή που προβλήθηκε σε πολλές χώρες εκτός Τουρκίας. Σκέφτεσαι να κυνηγήσεις και τα πράγματα εκτός;

Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική στο εξωτερικό. Θα έλεγα πως η χώρα δεν με νοιάζει τόσο – αφού δοκίμασα τον εαυτό μου στην Τουρκία είμαι σίγουρη ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάθε γλώσσα και κουλτούρα. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα ήθελα πολύ να πάω στην Αμερική κάποια στιγμή στην ζωή μου.

Τι σχέδια έχεις;

Προς το παρόν δεν έχω κάτι σίγουρο. Κάνω οντισιόν κατά καιρούς για ξένες παραγωγές και ελπίζω σύντομα να είμαι μέρος κάποιας από αυτές.

Κορμάκι Η&Μ, καλσόν CALZEDONIA, παπούτσια CONVERSE, σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

Έφυγες στα 17 σου χρόνια κι έζησες μόνη σου σε μια ξένη χώρα για δουλειά. Τι δηλώνει αυτό για σένα; Είσαι δυνατό πλάσμα;

Θα με χαρακτήριζα ευαίσθητη σαν άνθρωπο. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι με κάνει λιγότερο δυνατή. Μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματα μου και να μην θεωρώ την ευαισθησία μου, αδυναμία. Οι καταστάσεις σε κάνουν δυνατό, όποτε αυτή η εμπειρία (και οι επόμενες που θα έρθουν) θα αναπτύξουν την ικανότητα μου να αντέχω τα πάντα.

Εκτός από την επιθυμία σου και την αγάπη γι’ αυτή τη δουλειά πιστεύεις ότι έχεις έμφυτο ταλέντο; Η είναι κάτι που εξελίσσεται διαρκώς;

Δεν ξέρω ακόμα. Εννοώ, δεν έχω καταλήξει τι πιστεύω όσον αφορά στο ταλέντο. Σκέφτομαι πως για να γίνεις κάποιου είδους καλλιτέχνης πρέπει «να το έχεις» όπως λέμε. Από την άλλη, πιστεύω πως το ταλέντο αναπτύσσεται συνεχώς.

Φόρεμα CHRISP. σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

Είναι στις προθέσεις σου να φοιτήσεις σε δραματική σχολή, να μάθεις περισσότερα και σε βάθος γι’ αυτό που αγαπάς;

Ούτε για αυτό ξέρω ακόμα! Είμαι αυτοδίδακτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα ή ότι δεν έχω κάτσει και εγώ με δασκάλους να μάθω πράγματα.

Θα ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική στο εξωτερικό

Χρειάστηκε να παραμελήσεις τις σπουδές και τα διαβάσματα σου για να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις;

Όχι – τουλάχιστον όχι το σχολείο. Πάντα ήμουν συνεπής στο διάβασμα. Όσον αφορά τις σπουδές έδωσα πανελλήνιες χωρίς να περάσω κάπου. Έδωσα γιατί ήθελα να προσπαθήσω ακόμα και αν δεν έβγαινε σε κάτι. Οι γονείς μου με στήριξαν και ενώ ήξεραν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός δεν με εμπόδισαν και με συμβούλεψαν να δώσω κανονικά.

Φόρεμα CHRISP, παπούτσια CONVERSE

Μαθαίνω ότι θα παίξεις και στο θέατρο το χειμώνα. Είναι έτσι;

Ναι, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρίσκομαι για τρίτη φορά (επαγγελματικά) στην σκηνή.

Το θέατρο, γενικότερα, σε αφορά; Θέλεις να ασχοληθείς περισσότερο με αυτό το κομμάτι, ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν μπορείς να βιοπορισθείς αποκλειστικά από αυτό;

Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν θέλω να μου βάζω ταμπέλες. Έχει απλά τύχει τόσα χρόνια να ασχοληθώ παραπάνω με την τηλεόραση. Μου αρέσει και το θέατρο πολύ. Και φυσικά θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό, αν μου δοθεί η ευκαιρία.

Η ομορφιά σου, σου δίνει αυτοπεποίθηση ή σε μπλοκάρει;

Δεν θα ήθελα να ασχολούμαι τόσο με την ομορφιά μου. Ούτε θα ήθελα να αφήνω το κόσμο να ασχολείται. Με νοιάζει πιο πολύ η εσωτερική ομορφιά. Αυτή θέλω να κοιτάει ο κόσμος και αυτή θέλω να ομορφαίνω!

Φούτερ CHRISP, μποτάκια FΑVELA

Ποιο θεωρείς το πιο δυνατό σημείο της εμφάνισης σου;

Τα μάτια μου, τα μαλλιά μου, θεωρώ πως αυτά είναι τα δυνατά σημεία μου.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου στιλ ρούχων. Που νιώθεις πιο άνετα;

Νιώθω άνετα με τα πάντα. Φοράω ότι με κάνει να νιώθω όμορφα και με αυτά που παραμένω ο εαυτός μου.

Δεν έχω καταλήξει τι πιστεύω όσον αφορά στο ταλέντο. Σκέφτομαι πως για να γίνεις κάποιου είδους καλλιτέχνης πρέπει «να το έχεις»

Αισθάνεσαι ότι η ομορφιά για μια ηθοποιό δημιουργεί καχυποψία στα μάτια των άλλων;

Γενικώς, έχω αρχίσει να κουράζομαι με τα ταμπού και τα στερεότυπα του κόσμου. Με την ανάγκη να κρίνει τον διπλανό του χωρίς να ξέρει ποιος είναι πραγματικά. Θα ήθελα να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο καθαρά και έξω από το κουτί.

Φούτερ CHRISP

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είχες ακολουθήσει το δρόμο του μόντελινγκ αντί αυτού της υποκριτικής;

Σταμάτησα το μόντελινγκ – εκτός από ότι έτσι τα έφερε η ζωή – και γιατί δεν θέλω να αγχώνομαι να είμαι τέλεια. Μου αρέσει η μόδα, μου αρέσει το μόντελινγκ, πεθαίνω για φωτογραφήσεις και όλο τον χώρο, όμως θέλω να είμαι ο εαυτός μου.

Είσαι πολύ δραστήρια στα social media. Πιστεύεις ότι τα πρόσωπα της νέας γενιάς αναδεικνύονται πια και από αυτό το δρόμο;

Σίγουρα. Όμως, ακόμα τα πρότυπα τους δεν έχουν αλλάξει την νοοτροπία τους. Τα social media έχουν καταλήξει σε κάποια σημεία τοξικά. Η ασφάλεια της οθόνης σου σε κάνει κακότροπο και χωρίς καθόλου empathy. Βάζουν ταμπέλες και προσπαθούν να αναδείξουν την τελειότητα, ξεχνώντας ότι τέλειος είσαι όταν είσαι ο εαυτός σου.

Κορμάκι Η&Μ, καλσόν CALZEDONIA, παπούτσια CONVERSE, σκουλαρίκια DAPHNE VALENTE

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Phοtographer: Μαρία Χατζηαθανασιάδη
Fashion Editor: Σίσσυ Σουβατζόγλου
Makeup-Hair Styling: Νίκος Καζής

DAPNE VALENTE Α. Αξαρλιάν 3-4, Αθήνα 10563
CHRISP Ασκληπιού 101, Αθήνα (+30 2111 829931), Flagship Store: Αγίας Κυριακής 17, Μύκονος (+30 22891 11016)
FAVELA (+30 2122133434), SPORT & FASHION FREEDOM (+30 212 000 3700)

 

Η Αναστασία Τσιλιμπίου πρωταγωνιστεί στη σειρά «Κομάντα και δράκοι» που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 22.30 στο MEGA.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b