MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Από τον Ταραντίνο στο Netflix: Η Margaret Qualley του Maid είναι το “next big thing” του Χόλιγουντ

Η Margaret Qualley πρωταγωνιστεί στην νέα μίνι σειρά του Netflix “Maid” και έρχεται να αποδείξει πως ο… νεποτισμός δεν είναι ο λόγος που την αποκαλούν “αποκάλυψη της χρονιάς”.

Η Margaret Qualley στο Once Upon a Time in Hollywood
Η Margaret Qualley στο Once Upon a Time in Hollywood
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

H Margaret Qualley είναι η φετινή τηλεοπτική αποκάλυψη, μιας και ήδη σαρώνει με τη νέα μίνι σειρά του Netflix “Οικιακή Βοηθός” (Maid), που κυκλοφόρησε μόλις πριν δέκα ημέρες και έχει ήδη τραβήξει την προσοχή του κοινού -στη χώρα μας βρίσκεται μόνιμα στα Top 10 πιο δημοφιλή της πλατφόρμας.

Ενώ σε πολλούς μπορεί να μην είναι γνωστή, η 26χρονη ηθοποιός έχει ήδη κάνει πολλά βήματα στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα την πρωταγωνίστρια του “Maid” που όλα δείχνουν πως θα γίνει το “next big thing” του Χόλιγουντ.

Οι celebrity γονείς και το μόντελινγκ

Η Margaret Qualley τυχαίνει να έχει δύο πολύ γνωστούς γονείς. Είναι η κόρη της διάσημης ηθοποιού και μοντέλου Andie MacDowell και του μοντέλου και μουσικού Paul Qualley.

Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1994 -αυτό σημαίνει πως είναι μόλις 26- και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τον χορό. Στα 14, έφυγε για να σπουδάσει μπαλέτο στο School of the Arts της North Carolina. Συνέχισε σπουδές μπαλέτου και στη Νέα Υόρκη μέχρι τα 16 της, όταν και αποφάσισε να σταματήσει τον χορό και να γίνει μοντέλο.

Έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, περπατώντας για την Alberta Ferretti. Έχει περπατήσει για πολλούς μεγάλους οίκους, όπως Channel και Valentino ενώ, έχει φωτογραφηθεί για μεγάλα περιοδικά, όπως Vogue, Vanity Fair και Interview. Στην πορεία αποφάσισε να ασχοληθεί -και- με την υποκριτική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πατέρας που Μετακινεί Βουνά: Αυτή η καθηλωτική ταινία από τη Ρουμανία είναι η έκπληξη του μήνα για το Netflix12.09.2018

Οι σημαντικότεροι ρόλοι της έως σήμερα

Πρώτος της ρόλος ήταν ένα μικρό πέρασμα από την ταινία “Palo Alto”. Ακολούθησε ο ρόλος της στην σειρά “The Leftovers” του ΗΒΟ, όπου έπαιξε και στις τρεις σεζόν, παίρνοντας μεγάλη αναγνώριση. Το 2016 έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία “The Nice Guys” και το 2017 στην ταινία “Death Note”.

Το 2019, ενσάρκωσε την ηθοποιό και χορεύτρια Ann Reinking για την μίνι σειρά “Fosse/Verdon”, που της έδωσε υποψηφιότητα για το Primetime Βραβείο Emmy!

Την ίδια χρονιά, είχε τον ρόλο ενός μέλους της οικογένειας Μάνσον στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο “Κάποτε στο Χόλιγουντ”, με τον οποίο πήρε και την μεγαλύτερη φήμη. Αυτή παραμένει μέχρι σήμερα η πιο επιτυχημένη και δημοφιλής δουλειά της -εξάλλου δύσκολα “ξεπερνά” κανείς συνεργασία με τον Ταραντίνο.

Όλα όμως δείχνουν ότι το “Maid” θα συναγωνιστεί με το “Κάποτε στο Χόλιγουντ” για την αγάπη του κοινού, αφού ο χαρακτήρας της στη μίνι σειρά του Netflix είναι σαφώς πιο πολυεπίπεδος από εκείνον στην ταινία του Ταραντίνο. Ας δούμε λοιπόν γιατί κοινό και κριτικοί έχουν αγαπήσει τόσο την ερμηνεία της στο Maid.

Η Margaret Qualley αποκαλύπτει το ταλέντο της στο “Maid”

Αν ακόμα δεν το έχετε καταλάβει, η Margaret Qualley είναι η πρωταγωνίστρια της μίνι σειράς “Maid”, η οποία βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Stephanie Land με τίτλο “Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother‘s Will to Survive”.

Η Margaret παίζει την Άλεξ, μια νέα μητέρα που καταφέρνει να φύγει από μια κακοποιητική σχέση και προσπαθεί να ορθοποδήσει. Προκειμένου να προσφέρει το καλύτερο μέλλον στο παιδί της και, δεδομένου των πολλών προβλημάτων που συναντά, γίνεται οικιακή βοηθός και καθαρίζει σπίτια.

Η σειρά πράγματι πραγματεύεται πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και η ερμηνεία της Qualley συγκίνησε και άγγιξε τους θεατές. Το ίδιο συνταρακτική όμως ήταν και η μητέρα της Άντι Μακντάουελ, που παίζει στο πλευρό της κόρης της. Ίσως σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια, η Μακντάουελ υποδύεται την μητέρα της Άλεξ, που βρίσκεται σε άρνηση, δεν μπορεί να δει το δικό της “τραύμα” και καταλήγει να κάνει τη ζωή της κόρης της ακόμα πιο δύσκολη.

Μητέρα και κόρη λοιπόν δίνουν η καθεμία με τον τρόπο της δύο συνταρακτικές ερμηνείες σε μία σειρά που σίγουρα αξίζει να μπει στη λίστα παρακολούθησής σας στο Netflix.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b