MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
SHINY PEOPLE

Συναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Μαλού Λαρσινού, Health & Wellness coach

Ένα νέο, δυναμικό κορίτσι μοιράζεται μαζί μας καθημερινά tips θετικότητας μέσα από το Instagram και μας παροτρύνει ν΄ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ευδοκία Βαζούκη | 16.02.2021

Η Μαλού Λαρσινού ασχολείται με το Health & Wellness coaching. Καθημερινά πραγματοποιεί μία σειρά από live στο Instagram με την επιθυμία να μεταδώσει, σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, tips αισιοδοξίας και θετικότητας.

Μιλήσαμε μαζί της και μάς εξήγησε τι ακριβώς κάνει ένας Wellness Lifestyle Coach και γιατί κατά τη γνώμη της ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη να ασχοληθεί βαθύτερα με τη σωματική και ψυχική ευεξία του.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το health & wellness coaching;

Από τότε που με θυμάμαι μου άρεσε να βρίσκω τρόπους για να έρχομαι σε επαφή με το σώμα μου και το μυαλό μου. Πειραματιζόμουν με διάφορα σπορ, μαγειρικές και βιβλία που αφυπνίζουν το μυαλό και την πνευματικότητα. Στα 20 μου, που πέρασα μια δύσκολη περίοδο στην ζωή μου, είδα ότι βάζοντας πάλι αυτές της συνήθειες στην ζωή μου, κατάφερα να νιώσω πολύ καλύτερα. Χωρίς να το καταλάβω είχα ξεκινήσει σπουδές πάνω στο αντικείμενο!

Τι είδους σπουδές κάνατε πάνω στο αντικείμενο;

Σπούδασα Health Coaching στην Νέα Υόρκη, καθώς και ολιστική διατροφή. Πριν από αυτά, είχα σπουδάσει Marketing στο Emerson College στη Βοστώνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη malou (@maloularsinou)

Τι σημαίνει «wellness» για εσάς και πώς το εντάσσετε στη δική σας καθημερινότητα;

Αγάπη γι’ αυτό που είμαστε. Για το σώμα μας, το μυαλό μας και την ψυχή μας. Το εντάσσω αναπτύσσοντας συνήθειες στην καθημερινότητά μου, που με οδηγούν σε αυτό το συναίσθημα.

Tο health & wellness coaching είναι κάτι νέο στη χώρα μας. Θέλετε να μας εξηγήσετε τί ακριβώς κάνει ένας coach;

Ο ρόλος του wellness lifestyle coach επεκτείνεται πέρα από τα τρόφιμα και τη διατροφή σε τομείς όπως ο ύπνος, το άγχος, η πνευματικότητα και πολλά άλλα. Όλοι οι πυλώνες της ισορροπημένης ζωής συμβάλλουν για να δημιουργήσουν έναν τρόπο ζωής που να λειτουργεί στο κάθε άτομο. Ακολουθώ μια επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση στο wellness με την λογική της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου και της φάσης ζωής που βρίσκεται, καθώς και την ισορροπία όλων των πυλώνων που συμβάλλουν στην ευεξία. Ερευνώντας με τον κάθε άνθρωπο που δουλεύω μαζί, τα εργαλεία που του ταιριάζουν, βοηθώ στην εφαρμογή και υλοποίησή τους για την επίτευξη των στόχων.

Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να μοιράζεστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας για τη σωστή φροντίδα του εαυτού μας με τον κόσμο;

Το 2017, όταν αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και να συμβάλλω στην εξέλιξη αυτής της μοναδικής χώρας, που τόσο αγαπώ!

«Wellness» σημαίνει αγάπη γι’ αυτό που είμαστε. Για το σώμα μας, το μυαλό μας και την ψυχή μας.

Μέσα από το Instagram επικοινωνείτε άμεσα με το κοινό. Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο να μοιράζεστε με τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα;

Τον ενθουσιασμό μου και την αγάπη μου γι’ αυτό το αντικείμενο. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη όλων όσων κάνω και λέω.

Είστε co-owner στο Life Clinic Group. Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε σε συνεργασία με τη Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, μία από τις πρωτοπόρους στο coaching;

Σκοπός μας με την Νάνσυ είναι να συμβάλλουμε στη σωματική και ψυχική ευεξία των Ελλήνων. Μέχρι στιγμής αυτό γίνεται από προσωπικές ατομικές συνεδρίες, εταιρικά προγράμματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και online σεμινάρια. Δουλεύουμε όμως σε κάτι πάρα πολύ πρωτοποριακό και χρήσιμο που ακόμα όμως είναι μυστικό. Λίγη υπομονή ακόμα και σε λίγο καιρό θα είμαστε στον αέρα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη malou (@maloularsinou)

Τι έχει αλλάξει στην εποχή μας και όλο και περισσότεροι έχουν ανάγκη το coaching για την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή;

Οι ρυθμοί ζωής και ο τρόπος που είναι χτισμένη η κοινωνία και οι αξίες της, έχουν φτιάξει ένα «αφύσικο» περιβάλλον γι’ αυτό το εκπληκτικό είδος, τον άνθρωπο. Η ευφυΐα του σώματος μας και η ικανότητα του να το αντιληφθεί, επικοινωνείται στο μυαλό μας με την ανάγκη για μια διέξοδο και την επιστροφή στις ρίζες μας.

Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος ζητά τη βοήθειά σας;

Από βοήθεια για διαχείριση βάρους μέχρι «εκπαίδευση» σε μια πιο wellness oriented ζωή. Ο κοινός παρανομαστής είναι ότι όλοι ψάχνουν μια ολιστική προσέγγιση να αλλάξουν την καθημερινότητα τους.

Μέσα από τα καθημερινά σας live προσπαθείτε να μεταδώσετε στους followers σας tips αισιοδοξίας και θετικότητας. Αλήθεια εσείς με ποιους τρόπους «φορτίζεστε» θετικά;

Ακολουθώντας μια ζωή που θρέφει την ψυχή, το σώμα και το μυαλό μου.

Ποιο είναι το μότο που σας εκφράζει;

Πολλά!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βρείτε την health & wellness coach Μαλού Λαρσινού στο Instagram.
Επισκεφθείτε το Life Clinic Group εδώ.

Δείτε τα “Quarantine Insta Live” της Μαλού @maloularsinou, Δευτέρα-Παρασκευή στις 19:00

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b