MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 33 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 15 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.

Online
«Αΐντα» – Christmas Theater Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«Η Γυναίκα της Πάτρας» – Heraklion Arts and Culture

Ο συγκλονιστικός μονόλογος «Η γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρόνα σε ερμηνεία της Σοφίας Δερμιτζάκη, θα προβληθεί online τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 στις 21:15 στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture. Η αφήγηση της ζωής, του βίου μιας γυναίκας – της πόρνης Πανωραίας – που ζει στην Πάτρα από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος την κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ’80. Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης. Διασκευή: Στέλλα Χαιρέτη. Ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 16 χρονών.

Δευτέρα 15/2 | 21:15
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Όνειρο Στο Κύμα, Έρως Ήρως» του Δήμου Αβδελιώδη Online

Η παράσταση των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Όνειρο Στο Κύμα, Έρως Ήρως», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, 13-22 Φεβρουαρίου, μέσω ticketservices.gr. Με τα δύο αυτά διηγήματα ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αποδίδει συναρπαστικά δύο όψεις του Έρωτα.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι Πιο Δυνατές» στο viva.gr

Το έργο της Άννας Αδριανού «Οι Πιο Δυνατές», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, έρχεται για online streaming προβολές, 5-19 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr. Ένας από τους πιο «δυνατούς» μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα «παιχνίδι για δύο». Δυο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη του ίδιου άντρα, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων. Παίζουν: Άννα Αδριανού, Βάσια Παναγοπούλου, Κατερίνα Μπιλάλη.

Δευτέρα 15/2
Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 7€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Μια Μέρα Χωρίς» – Θέατρο Τέχνης Online

Μια εφηβική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης για τις εξαρτήσεις, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ., η οποία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από 12 χρονών. Κείμενο – Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά. Ο Πέτρος, η Λου, ο Άλεξ και η Δομνίκη, ο καθένας με τις δικές του εμμονές και εξαρτήσεις, με τις δικές του αδυναμίες και ανασφάλειες ψάχνουν να βρουν τη δύναμη να ζήσουν μια μέρα χωρίς όλα αυτά που βαραίνουν την ψυχή τους. Διαθέσιμη μέσω vimeo.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 3.50€
Για αγορά εισιτηρίου και παρακολούθηση παράστασης εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):

Δευτέρα 15/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRock & Roll Hall of Fame 2021: Ποιοι καλλιτέχνες είναι υποφήφιοι;12.09.2018

Άλλες ελληνικές παραστάσεις Online
  • Η παράσταση « Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου, διατίθεται για on demand προβολές, 10-21 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλόγιου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διατίθεταιτο αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα και την Περιπέτεια των ανεμόμυλων σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.
  • Η web παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Πυραμίδες» του Ανδρέα Φλουράκη θα είναι διαθέσιμη, για on demand προβολές μέσω vimeo.
  • Το stand up comey show του Λάμπρου Φισφή «Δες το Θετικό» θα είναι διαθέσιμο για online streaming προβολές, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη on demand, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.

Δευτέρα 15/2

«Antigone» – National Theatre at Home Online

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ανανέωσε τις διαθέσιμες παραστάσεις για ενοικίαση μέσω της on demand διαδικτυακή πλατφόρμας National Theatre at Home. Παρακολουθήστε την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Polly Findlay, με τους Christopher Eccleston και Jodie Whittaker. Ο νέος Βασιλιάς Κρέων προσπαθεί απελπισμένα να ανακτήσει τον έλεγχο μιας πόλης ρημαγμένης από τον εμφύλιο πόλεμο και για τον λόγω αυτό αρνείται να θάψει το νεκρό σώμα του εξεγερμένου αδερφού της Αντιγόνης. Η ίδια τον αψηφά και τιμά τον αδερφό της, προκαλώντας την οργή του.

Δευτέρα 15/2
Τιμή ενοικίασης: 7.01€
Για ενοικίαση της ταινίας και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Romeo and Juliet» – romeojuliet2021.com Online

Η online παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», μια νέα εκδοχή της αριστουργηματικής τργαγωδίας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Nick Evans θα είναι διαθέσιμη για online streaming προβολές, από τις 13-27 Φεβρουαρίου 2021. Με αφηγητή τον Derek Jacobi και πρωταγωνιστές τους Sam Tutty και Emily Redpath, το έργο τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου οι πλούσιες οικογένειες και συμμορίες της πόλης αναγκάζονται να ζήσουν, κοντά οι μεν με τους δε, σε αχρησιμοποήητους θεατρικούς χώρους.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήρια: 20£, 25£
Για αγορά εισιτηριών και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ήταν Όλοι τους παιδιά μου» – Digital Theatre Online

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Theatre διαθέτει για ενοικίαση μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές παγκοσμίως. Παρακολουθήστε online την παράσταση «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ, από το Apollo Theatre, σε σκηνοθεσία Howard Davies. Το δηκτικό πορτραίτο του Άρθουρ Μίλλερ για την αερικανική κοινωνία ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από νατουραλιστικές ερμηνείες και σκηνογραφία. Πρωταγωνιστούν: Zoë Wanamaker και David Suchet.

Δευτέρα 15/2
Τιμή Ενοικίασης: 7.99£
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓενοκτονία, του Παύλου Κουρτίδη σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

«Πινόκιο» – Κουκλοθέατρο Κρήτης Online

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης διαθέτει για on demand προβολές, έως τις 10 Μαρτίου 2021, την παράσταση «Πινόκιο», βασισμένο στο λογοτεχνικό έργο του Κάρλο Κολόντι, μέσω ticketservices.gr. Ο Πινόκιο μέσα από την αθωότητα και τις σκανταλιές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει την δική του «Ιθάκη». Με μία μύτη που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα προδίδοντάς τον και μαζί του πάντα ο Γρύλος, ο πιο πιστός φίλος του, ο οποίος σπεύδει για βοήθεια κάθε φορά που την χρειάζεται.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 6€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Η νίκη της Ελπίδας» – Θέατρο Σοφούλη Online

Το θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την online διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια, με τίτλο «Η Νίκη της Ελπίδας», 14-21 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr. Η Ελπίδα είναι ένα κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τον παππού και την γιαγιά της. Όμως ο κύριος Κορονοϊός δεν της επιτρέπει πια να τους δει. Θα καταφέρει η μικρή μας να καταλάβει γιατί πρέπει να μείνει μακριά τους. Θα καταλάβει πώς μπορεί να νικήσει τον ιό; Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη | Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα | Παίζουν: Αναστασία Ευσταθοπούλου, Γιάννης Κωνσταντινίδης. Διερμηνεία στη νοηματική: Νικολέτα Παππά.

Κυριακή 14/2 | 17:00
Εισιτήριο: 5€ | Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Πινόκιο και Τζεπέτο: Ένα αληθινό Παραμύθι» – L&S Online

Η ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S, διαθέτει, έως τις 10 Απριλίου 2021, για on demand προβολές την παράσταση «Πινόκιο και Τζεπέτο: Ένα αληθινό Παραμύθι», σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού, μέσω viva.gr. O Τζεπέτο και η  καλή Νεράιδα θα χρειαστούν την βοήθεια σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Παίζουν: Κώστας Παντελιάς (Costa Funtastico), Νάντια Αντωνίου, Ελένη Κερολάρη, Νίκος Λημνιός

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 6€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

Διαθέσιμες παραστάσεις για παιδιά Online
  • Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει, για on demand ποροβλές, το μυθιστήρημα του Εκτόρ Μαλό, «Χωρίς Οικογένεια», σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, για on demand προβολές μέσω vimeo.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 13 Μαρτίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.

Δευτέρα 15/2

Μουσικό Θέατρο

«Ντον Τζοβάννι» – Εθνική Λυρική Σκηνή

Η όπερα «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ, μια νέα διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έρχεται στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Φεβρουαρίου 2021. Μουσική διεύθυνση Ντάνιελ Σμιθ και σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς. Παίζουν: Τάση Χριστογιαννόπουλο, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννη Χριστόπουλο, Πέτρο Μαγουλά, Άννα Στυλιανάκη, Τάσο Αποστόλου, Νίκο Κοτενίδη και Χρύσα Μαλιαμάνη. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 10€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Αΐντα» – Christmas Theater Online

Η «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, μια υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, με την ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, έρχεται, 12-15 Φερβουαρίου 2021, στο Christmas Theater Online.  Η Αΐντα, κόρη του Βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι σκλάβα της Αμνέριδας, δηλαδή της κόρης του Βασιλιά της Αιγύπτου. Και οι δύο γυναίκες αγαπούν τον Ρανταμές, αρχιστράτηγο των Αιγυπτίων, ο οποίος επιστρέφει νικητής από τον πόλεμο κατά των Αιθιόπων. Μουσική Διεύθυνση: Ρικάρντο Σαϊγί. Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι.

Δευτέρα 15/2
Ώρες: 20:00

Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Βαλκυρία» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης Online

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν online προβολές σημαντικών παραγωγών της. Σειρά έχει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Βαλκυρία», το δεύτερο μέρος της επικής τετραλογίας «To Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν». Μια παραγωγή του 1989, σε μουσική διεύθυνση James Levine και σκηνοθεσία των Otto Schenk και Günther Schneider-Siemssen. Με την Hildegard Behrens στον ρόλο της πολεμίστριας θεάς Μπρουνχίλντε, παντοδύναμης κόρης του Θεού Βοτάν, η οποία τον αψηφά. Στον ρόλο των Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε οι Gary Lakes και Jessye Norman αντίστοιχα.

Δευτέρα 15/2
Δωρεάν
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Παρακολουθήστε τις παραστάσεις εδώ.

Il trittico – Βασιλική Όπερα του Λονδίνου Online

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, έως τις 7 Μαρτίου 2021, την συλλογή τριών μονόπρακτων οπερών του Τζάκομο Πουτσίνι, με τίτλο «Il trittico», στην οποία περιλαμβάνονται οι όπερες «Il tabarro», «Suor Angelica» και «Gianni Schicchi». Σε σκηνοθεσία Richard Jones και μουσική διεύθυνση Antonio Pappano. Κυμαινόμενες από το μελόδραμα έως την κωμωδία. Αν και κάθε όπερα μπορεί να παρασταθεί αυτόνομα, οι τρεις μαζί δίνουν την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου γεγονότος, πλούσιο σε υφές και μουσικές φόρμες. Παίζουν: Lucio Gallo, Eva-Maria Westbroek κ.α. Ermonela Jaho.

Δευτέρα 15/2
Εισιτήριο: 3.51€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ.

«Μανόν» – Opera Vision Online

Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision διαθέτει, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), έως τις 12 Μαρτίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα του «Μανόν» του Ζυλ Μασνέ, από την Κρατική Όπερα του Αμβούργου. Στο δρόμο της για τη μονή, μια νεαρή, αξιαγάπητη γυναίκα ερωτεύεται έναν γοητευτικό ξένο και αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Παρασυρόμενη από μια ζωή πλούτου και πολυτέλειας, υποκύπτει σε έναν πλούσιο ευγενή, όμως δεν μπορεί να ξεχάσει την πραγματική της αγάπη. Μουσική Διεύθυνση: Sébastien Rouland. Σκηνοθεσία: David Bösch.

Δευτέρα 15/2
Δωρεάν Διαθέσιμη όλο το 24ωρο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου
  • Η μουσική παράσταση του βραβευμένου με Έμμυ Riz Ahmed, «The Long Goodbye», είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, έως την 1η Μαρτίου στις 01:59 π.μ. (ώρα Ελλάδος), σε σκηνοθεσία Kirsty Housley.
  • Η Opera North προσφέρει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, την όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Το στρίψιμο της βίδας», σε μουσική διεύθυνση Leo McFall και σκηνοθεσία Alessandro Talevi.
  • Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Δευτέρα 15/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHappy Valentine’s Day: 10 ξεχωριστές προτάσεις δώρων για να κάνετε τη διαφορά12.09.2018

Χορός

«Η Λίμνη των Κύκνων» – Christmas Theater Online Online

«Η Λίμνη των Κύκνων», σε χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με το μπαλέτο και την Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού, έρχεται, από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, στο Christmas Theater on line. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Μουσική Διεύθυνση: Βέλο Παν.

Δευτέρα 15/2
Ώρες: 20:00

Εισιτήριο: 15€
Αγοράστε εισιτήρια και δείτε την παράσταση εδώ.

«Δον Κιχώτης» – Κρατική Όπερα της Βιέννης Online

H Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση μπαλέτου «Δον Κοιχώτης», σε Ludwig Minkus και χορογραφία Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Ο διάλογος αιώνων μεταξύ του ισπανικού παραδοσιακού χορού και του υψηλού κύρους χοροθεάτρου φτάνει στο ζενίθ του με το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1869 στη Μόσχα. Μουσική διεύθυνση: Kevin Rhodes. Παιζούν: Maria Yakovleva, Denys Cherevychko, Ketevan Papava κ.α.

Δευτέρα 15/2
Ώρα: 20:00

Απαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ancient Future Solo – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Online

Με αφετηρία την «Ελένη» του Ευριπίδη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από τη διδακτέα ύλη Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, οι οκτώ έφηβοι μαθητές 13-17 ετών που συμμετείχαν στο Ancient Future Solo, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ανακαλύπτουν μέσα από το σώμα και την κίνηση το Aρχαίο Δράμα και δημιουργούν ο καθένας και η κάθε μία τη δική τους χορογραφική δημιουργία με την καθοδήγηση της Μαριάννας Καβαλλιεράτου και της βοηθού της, Αρετής Αθανασοπούλου. Τα 8 πρωτότυπα χορευτικά soli θα προβάλλονται στο greekfestival.gr από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και για 8 μέρες.

Δευτέρα 15/2
Δωρεάν
Δείτε τα χορευτικά soli εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις χορού Online
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει για on demand παρακολούθηση, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée», σε μουσική Ferdinand Hérold και χορογραφία, Frederick Ashton.
  • Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως 15 Φεβρουαρίου 2021.

Δευτέρα 15/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτάνλεϊ Κιούμπρικ: Σενάριο που βρέθηκε μετά τον θάνατό του θα αναβιώσει ως ταινία μεγάλου μήκους12.09.2018

Μουσική

Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Online

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 20:30 και για 48 ώρες, τη δωρεάν διαδικτυακή συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου. Η μουσική εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη συλλογή κονσέρτων του Αντόνιο Βιβάλντι «L’estro armonico».

Σάββατο 13/2 | 20:30
Διαθέσιμο έως τις 15/2 στις 20:30
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Puta Volcano – Ίδρυμα Ωνάση

Οι Puta Volcano θα κάνουν live YouTube πρεμιέρα στο An Club, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 21:00. Μια online συναυλία χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό που θα μεταδοθεί από το  YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Η ουσία των Puta Volcano έγκειται όχι στο «φαίνεσθαι», αλλά στο «είναι» του ήχου που συνθέτουν από κοινού τέσσερις ψυχωμένοι bandmates: ο Steve S. στα τύμπανα, ο Alex Pi στην κιθάρα, ο Bookies στο μπάσο και η Άννα στα φωνητικά. Ένα heavy rock ψηφιδωτό που είναι αποτέλεσμα του πηγαίου ταλέντου τους, όταν βάζουν τους ενισχυτές στην πρίζα, και της ικανότητάς τους να αφομοιώνουν τις επιρροές τους (Soundgarden, Alice In Chains, Tool, Queens of the Stone Age, Baroness).

Δευτέρα 15/2 | Όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

«Zoro & Buzz» – Λοσάντζελε Comedy Club Online

Η ελληνική hip hop σκηνή δίνει για άλλη μία φορά δυναμικό παρόν τις Δευτέρες 15, 21 Φεβρουαρίου 2021 και 1 Μαρτίου 2021, στις 22:00, στη διαδικτυακή σκηνή του Λοσάντζελε Comedy Club. Οι Δευτέρες αποκτούν νέο νόημα πλέον με μερικούς από τους πιο αγαπημένους hip hop καλλιτέχνες, οι οποίοι θα “παρελάσουν”,  ζωντανά μέσα από μία σειρά από On Line Hip Hop Concert Events. Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00, θα εμφανιστούν οι Zoro & Buzz.

Δευτέρα 15/2 | 22:00
Εισιτήριο: 8€
Για αγορά εισιτηρίων και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Justin Bieber: Journals Live Online

Ο Καναδός pop star Justin Bieber παρουσιάζει για το ευρωπαϊκό κοινό, τη Δευτέρα 15 Φερβουαρίου 2021, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Tik Tok, την online συναυλία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη φετινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο Bieber ερμηνεύει τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο best of άλμπουμ του «Journals» ( «All That Matters», «Heartbreaker», «Confident» με τον Chance The Rapper κ.α.).

Δευτέρα 15/2 | 21:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Sakis Rouvas at Home: The Love Concert

Η φετινή Γιορτή των Ερωτευμένων θα είναι σίγουρα διαφορετική: Tην Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 20:00 ο Σάκης Ρουβάς μάς ανοίγει, online, το σπίτι του και μας υποδέχεται σε μία βραδιά γεμάτη μουσική και vibes αγάπης. Η μουσική εκδήλωση θα περιλαμβάνει τραγούδια που λατρέψαμε, που έχουν «ντύσει» με τους στίχους και τις μελωδίες τους δικές μας ξεχωριστές στιγμές και έχουν κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν δυνατά.

Κυριακή 14/2 | 20:00
Διαθέσιμη έως τις 16/2 στις 20:00
Εισιτήριο: 15€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συναυλία LSO με τον Λεωνίδα Καβάκο – Πρωτοβουλία 1821-2021 Online

Η Πρωτοβουλία 1821-2021 διαθέτει, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, την πρώτη επετειακή της δράση για δωρεάν παρακολούθηση μέσω youtube. Πρόκειται για διαδικτυακή συναυλία της London Symphony Orchestra, σε μουσική διεύθυνση Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το «Κοντσέρτο για Βιολί» του Μπεργκ και τη «Συμφωνία Νο 9 – Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ.

Δευτέρα 15/2
Διαθέσιμη έως 28/2

Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Σινεμά

«Αφιέρωμα Σινεμά και Μόδα» – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης Online

Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της διεθνούς μόδας, αποκαλύπτονται μέσα από το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σινεμά και Μόδα: πίσω από τον καθρέφτη», που πραγματοποιείται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (online.filmfestival.gr) από τη Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale και περιλαμβάνει την προβολή τριών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

15-17 Φεβρουαρίου 2021
Εισιτήριο: 3€ η ταινία
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Cinema Made in Italy – Ταινιοθήκη της Ελλάδος Online

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πολιτιστική πρωτοβουλία Tempo Forte, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά παρουσιάζουν το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο Ιταλικό σινεμά, μέσα από την πλατφόρμα της Ταινιοθήκης, online.tainiothiki.gr, 12-22 Φεβρουαρίου 2021. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 16 νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την Αλίντα Βάλι, τον Πάολο Κόντε, την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Έλιο Τζερμάνο, τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο κ.α. H έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, Παρασκευή 12/2 στις 12:00 μ.μ., με την ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Ilaria Freccia, «H επανάσταση είμαστε εμείς» («La rivoluzione siamo noi»). Δείτε εδώ το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

12-22 Φεβρουαρίου 2021
Εισιτήρια: 3 ευρώ. Πακέτο 5 ταινιών: 5 ευρώ. Πακέτο 10 ταινιών: 8 ευρώ.
Αγοράστε εισιτήρια και δείτε τις ταινίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες ταινίες για on demand παρακολούθηση Online
  • Η StraDa Films διαθέτει, μέσω viva.gr, έως τις 4 Μαρτίου, «Το ταξίδι της φάλαινας», την συγκινητική ταινία έναρξης του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χωρίς συνδρομή. Σενάριο-σκηνοθεσία: Φίλιπ Γιούριεφ.
  • Η «Lara», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Jan-Ole Gerster, σκηνοθέτη της ταινίας «Oh Boy» είναι η ταινία Α΄Προβολής που είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films , έως τις 4/3 μέσω viva.gr.
  • Το «Bref»,το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Χριστίνας Πιτούλη, προβάλλεται δωρεάν στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από τις 6 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κλειτοριδεκτομής.

Δευτέρα 15/2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Χριστοδούλου: Στη δουλειά μας δεν ευνοείται ο σκεπτόμενος ηθοποιός12.09.2018

Έκθεση

«ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021» – Λύκειο των Ελληνίδων

Το «παρών» στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δίνει το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων με την ψηφιακή έκθεση με τίτλο  «ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ [γ]ραμμένα, ἕν πανίον. 1821-2021». Η έκθεση διαρθρώνεται σε 12 θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες αναπτύσσεται μέσα από έργα βίντεο σύγχρονων εικαστικών. Τα θέματα θα αναρτώνται σαν έργο σε εξέλιξη, κάθε Παρασκευή και ώρα 18.21, σε ψηφιακό περιβάλλον, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://1821.lykeionellinidon.com. Στην έκθεση παρουσιάζονται πολύτιμα και μοναδικά τεκμήρια από τις συλλογές του Μουσείου, προερχόμενα από περιοχές που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821.

Δευτέρα 15/2
Δωρεάν
Δείτε τ0 2ο βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLarry Fink: Ο διάσημος φωτογράφος των πάρτι που υμνεί τη χαρά12.09.2018

Εκδηλώσεις

«Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου»: Online oπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise

Η ψηφιακή παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Σκύλου», μια online οπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise, για μια γυναίκα που αναζητά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από τη ζωή, θα είναι διαθέσιμη από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου 2021, με δωρεάν είσοδο στη σελίδα: http://violetlouise.com/el/το-ημερολόγιο-ενός-σκύλου/.

10 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου
Δωρεάν
Δείτε την αφήγηση εδώ.

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

Δευτέρα 15/2
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 5ο βίντεο με τη Μαρία Ευθυμίου εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b