MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Γενοκτονία, του Παύλου Κουρτίδη σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ

Το Θέατρο ΠΚ διαθέτει την παράσταση χορού «Γενοκτονία – Genocide» του Παύλου Κουρτίδη, για μια από τις πιο τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, για online streaming, από τις 26 Φεβρουαρίου, μέσω viva.gr.

Monopoli Team

Η παράσταση «Γενοκτονία – Genocide», ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr.

Η παράσταση παίχτηκε για δύο σαιζόν στο Θέατρο ΠΚ καθώς και στα Αισχύλεια και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το online streαming αφορά την παράσταση από το  Φεστιβάλ  Αισχυλείων.

«Γενοκτονία»: Λίγα λόγια για το έργο

To χοροθέατρο για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

Μία παράσταση μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν.

Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου θεατρικού και χορευτικού διαλόγου αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην ιστορική δραματοποίηση. Η «Γενοκτονία» θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πανούκλα: Το αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ έρχεται online από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη-χορογράφο Παύλο Κουρτίδη

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο.  Στη σκηνή θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ.»

*Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιδαλγός και είναι διαθέσιμη :
https://epichartou.gr/products.php?cat=2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Παύλος Κουρτίδης

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική: Lia Hide
Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης

Παίζουν: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Χρηστος Σύγγελος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

Τιμές Εισιτηρίων: 8,00€
Διάρκεια Παραστάσεων: 26-28 Φεβρουαρίου 2021
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων και παρακολούθηση παράστασης: viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή 26/2 και Κυριακή 28/2 στις 20:00, Σάββατο 27/2 διαθέσιμη από τις 00:00 έως τις 23:59
Βοηθός Σκηνοθετη: Ζωή Σωτηροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/genoktonia/
Πληροφορίες Χώρου: https://pavloskourtidis.net/el/genocide/
Φωτογραφίες: Κωστής Γωγιός
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b