MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Λίμνη των Κύκνων, από την Όπερα του Παρισιού στο Christmas Theater on line

Η «Λίμνη των Κύκνων», μια παραγωγή της Όπερας του Παρισιού, σε μουσική Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφία Ρούντολφ Νουρέγιεφ, έρχεται 12-15 Φεβρουαρίου στο Christmas Theater on line.

Monopoli Team

«Η Λίμνη των Κύκνων», σε χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με το μπαλέτο και την Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού, έρχεται, από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, στο Christmas Theater on line.

Η Λίμνη των Κύκνων

«Η Λίμνη των Κύκνων»: Η ιστορία πίσω από την παράσταση

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και η Λίμνη των Κύκνων. Την χόρεψε όσο κανείς άλλος. Την αγάπησε και ήταν πάντα στο ρεπερτόριό του ακόμα και όταν ήταν 50 ετών αλλά συνέχιζε να χορεύει. Το 1983 έγινε διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Και από αυτή τη θέση το πρώτο έργο που σκέφτηκε ήταν το μπαλέτο των μπαλέτων. Χορογραφεί και παρουσιάζει την «Λίμνη των Κύκνων» που έκανε πρεμιέρα το 1984 και αποτέλεσε το παγκόσμιο γεγονός για τους λάτρεις του μπαλέτου.

Η παράσταση επανήλθε στο ρεπερτόριο του μπαλέτου το 2016 και από τότε έμεινε για να θυμίζει τις μεγάλες στιγμές ενός θρύλου, στο ιστορικό του πέρασμα και από την Όπερα ντε Παρί στην οποία παρέμεινε διευθυντής του μπαλέτου για 6 χρόνια, μέχρι το 1989.

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Λίμνη των κύκνων», το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, είναι πιθανότατα το πιο αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών. Το αντάζ, το πα-τε-ντε, η μεγάλη βαριασιόν της Οντέτ και ο χορός των μικρών κύκνων, αλλά και το σόλο του Μαύρου Κύκνου, απαιτούν από τους χορευτές τόσο υψηλή τεχνική που φθάνει στα ύψη της δεξιοτεχνίας.

Η σύνθεση ολοκληρώθηκε τη διετία 1875-1876. Η πρωτότυπη χορογραφία της ανήκει στον Julius Reisinger. Το αποτέλεσμα όμως δεν μάγεψε εξαρχής το κοινό… Στις 20 Φεβρουαρίου 1877 η «Λίμνη των κύκνων» κάνει αποτυχημένη πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα. Αρκετά χρόνια αργότερα, έναν χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι, στις 15 Ιανουαρίου 1895, ανεβαίνει ξανά, στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, σε νέα χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ. Και αποθεώθηκε… Το 1911 η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά η εκτός Ρωσίας, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Από τότε έχει ανέβει χιλιάδες φορές σε όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Arts: Γυναίκες δημιουργοί στην πρώτη γραμμή κατά της ανισότητας12.09.2018

Υπόθεση

Το παραμύθι στο οποίο είναι βασισμένο το μπαλέτο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, τον μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα αντιλαμβάνεται την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βλαντίμιρ Πέτροβιτς Μπεγκίτσεφ και Βασίλι Γκέλτσερ

Σκηνικά: Έτζιο Φριτζέριο
Κοστούμια: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο
Μουσική Διεύθυνση: Βέλο Παν
Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Φωτισμοί: Βινίτσιο Τσέλι
Χορογραφία: Ρούντολφ Νουρέγιεφ (με αναφορές στην αρχική χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ)

Παίζουν: Αμαντίν Αλμπισόν, Μάθιου Γκανιό, Φρανσουά Αλιού

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2021
Πληροφορίες: Προπώληση: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr
Παραστάσεις: 12/2 και 15/2 στις 20:00. 13/2 και 14/2 στις 16:00 και στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/limni-ton-kyknon-opera-parisiou/
Πληροφορίες Χώρου: https://ct.gr/ | Πληροφορίες: 211 77 01 700
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b