MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Μήδεια, του Μποστ στο θέατρο Εμπορικόν

Στη σκηνή του θεάτρου Εμπορικόν ανεβαίνει η παράσταση Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν και μετά από μια επιτυχημένη θεατρική περιοδεία σε διάφορες πόλεις την Ελλάδας.

Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Μήδεια του Μέντη Μποσταμτζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο Στοά με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην χώρα μας ήταν το 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του. Δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Υπόθεση

Στη Μήδεια, ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα. Τα παιδιά δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσονα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια! Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαντάμα Μπαττερφλάι, του Τζάκομο Πουτσίνι στην Εθνική Λυρική Σκηνή12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μποστ
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Μουσική: Monika
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Χορογραφία: Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου Κώστας Τριανταφυλλόπουλος Γιάννης Δρακόπουλος Τζένη Θεοωνά Νικορέστης Χανιωτάκης Γεράσιμος Σκαφίδας Αναστασία Γεωργοπούλου Μπέτυ Αποστόλου Άννα Κλάδη

Διάρκεια: 110΄
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18 € Μειωμένο (*): 14 € ΟΑΕΔ - ΑΜΕΑ: 12 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 Οκτωβρίου-1 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο 21:00 και Κυριακή 19:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαριάννα Παπασάββα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/emporikon/mideia-tou-mpost/
Πληροφορίες Χώρου: Σαρρή 11, Ψυρρή
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b