MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Διαχείριση χρόνου: Μία άσκηση για να πετύχετε τους στόχους σας

Σας έχει συμβεί να λέτε «ναι» σε περισσότερα από όσα μπορείτε πραγματικά να διαχειριστείτε; Μια εύκολη άσκηση θα σας βοηθήσει να βρείτε το μέτρο.

Monopoli Team
  • Ναι σε ένα επιπλέον project.
  • Ναι στο να βοηθήσεις έναν φίλο στην μετακόμιση
  • Ναι στο να αναλάβεις να ετοιμάσεις δείπνο για πολλούς ανθρώπους
  • Ναι σε μία πρόταση για έξοδο.

Και ξαφνικά συνειδητοποιήσεις πως όλα αυτά τα έχεις προγραμματίσει για την ίδια ημέρα! Μπορεί μάλιστα να αρχίσεις να εύχεσαι να ακυρωθεί κάτι, γιατί θεωρείς ότι είναι πολύ αργά πλέον να πεις όχι. Θες να αποφύγεις να απογοητεύσεις τους άλλους και πάνω απ΄ όλα να απογοητεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως δεν έχουμε καταλάβει πώς ακριβώς καταλήξαμε σε αυτό το σημείο, καθώς ξεκινήσαμε με καλή πρόθεση. Ίσως αυτή η προθυμία να συμμετέχεις στα πάντα να πηγάζει από ενθουσιασμό. Ίσως να αισθάνεσαι μέσα σου υποχρέωση, να μην απογοητεύσεις κάποιον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλές συνήθειες που υιοθετήσαμε μέσα στην καραντίνα12.09.2018

Τα πολλά “ναι” δημιουργούν πρόβλημα

Η ίδια μας η εμπειρία μας λέει επομένως, ότι τα πολλά «ναι» δεν φέρνουν αυτόματα θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις το «όχι», θα σου εξασφαλίσει ηρεμία, λειτουργικότητα, ξεκούραση, χαρά, επιτυχία κτλ.

Όταν κάτι είναι ξεκάθαρα αρνητικό για εμάς τότε είναι πιο εύκολο να πούμε «όχι». Αυτό όμως συνήθως δεν ισχύει στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι, ότι αναλαμβάνεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς να διαχειριστείς, με αποτέλεσμα να φτάσεις στα όριά σου.

Μπορεί πραγματικά να σου αρέσει κάθε μία από όλες αυτές οι προτάσεις, και γι’ αυτό να παρασύρεσαι και να λες αυτόματα «ναι».

Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα λύνεται όταν διατηρείς το μέτρο. Για να βρίσκεις το μέτρο, βοηθούν δύο πράγματα. Να έχεις οργάνωση και να παίρνεις απόσταση.

Η άσκηση που θα βρεις στη συνέχεια θα σε βοηθήσει να πετύχεις αυτά τα δύο.

Δείτε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b