MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΖΩΉ

5 καλές συνήθειες που υιοθετήσαμε μέσα στην καραντίνα

Καθημερινή σωματική άσκηση, μαγειρική, περπάτημα είναι μερικές μόνο από τις συνήθειες που κρατάμε, ακόμα και χωρίς την καραντίνα.

Monopoli Team

Όπως και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, έτσι και στην Ελλάδα έχουμε μπει στη διαδικασία άρσης μέτρων που αφορούσαν τον κορονοϊό -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε προσεκτικοί. Η καραντίνα πλέον μοιάζει πολύ μακρινή, παρ’ όλο που έλαβε τέλος μόλις πριν κάποιες εβδομάδες. Σιγά σιγά επιστρέφουμε όλοι στην “κανονικότητα”.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως η καραντίνα μας άλλαξε, καθώς και αυτό που θεωρούσαμε παλαιότερα “κανονικό”. Προς έκπληξη μας συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες, που υιοθετήσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και τελικά αξίζει να διατηρηθούν και τώρα, ακόμα και στην μετά-lockdown εποχή.

Τέλος στην υπερκατανάλωση

Μετά από τόσο καιρό κλεισμένος στο σπίτι, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ίσως τελικά δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά τα ρούχα, τα γκατζετάκια, τα υλικά αγαθά. Το να ξοδεύουμε χρήματα μας δίνει μόνο στιγμιαία ικανοποίηση, όχι πραγματική ευτυχία. Τελικά, αυτό που αξίζει είναι ο ποιοτικός με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Καθημερινή άσκηση και γυμναστική

Την περίοδο του lockdown η μόνη δικαιολογία που είχαμε για να βγούμε από το σπίτι ήταν η σωματική άσκηση στο κοντινότερο πάρκο της γειτονιάς ή γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού μας. Μάλιστα, βλέπουμε άτομα που ποτέ δεν έδειχναν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γυμναστική, σήμερα να έχουν συμπεριλάβει την σωματική άσκηση στην καθημερινότητα τους. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την υγεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ κορονοϊός, η καθαρή ατμόσφαιρα των πόλεων κι ένα πράσινο μέλλον για τον πλανήτη12.09.2018

Μήπως να περιορίσουμε την χρήση του αυτοκινήτου;

Μετά από όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες της καθαρής ατμόσφαιρας που είδαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας -που απαγορευόταν να κυκλοφορήσουμε με το αμάξι μας χωρίς λόγο, φαίνεται κρίμα να μην προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να κρατήσουμε αυτή την ευχάριστη αλλαγή. Για κοντινές αποστάσεις, και όσο γίνεται, ας προτιμήσουμε το περπάτημα.

Μαγείρεμα στο σπίτι

Με τα ντελίβερι να μην είναι πια επιλογή, οι περισσότεροι αρχίσαμε να μαγειρεύουμε σπιτικό φαγητό και να βλέπουμε το μαγείρεμα σαν ευχάριστη δραστηριότητα και όχι αγγαρεία. Φίλοι μας (ή και οι ίδιοι) αρχίσαμε να παρασκευάζουμε και το δικό μας ψωμί στο σπίτι, κάτι που προ-κορονοϊού ίσως να μην είχαμε δοκιμάσει.

Ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον Άλλον

Ο κορονοϊός μας έβαλε σε μία διαδικασία να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και τη συμπεριφορά μας, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των γύρω μας, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Τώρα με όλες τις αναταραχές που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, καλό θα ήταν να συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για την ζωή των Άλλων, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν απειλείται η ζωή τους (αστυνομική βία, διακρίσεις κτλ.)

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b