ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #30: Noodles λαχανικών
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
A
A
Συνταγές με Noodles συναντάμε σε πολλές Ασιατικές χώρες σε διάφορες παραλλαγές καθώς αποτελούν βασική τροφή των πολιτισμών αυτών. Παρασκευάζονται συνήθως από αλεύρι ρυζιού ή σιταρίου. Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμαι Noodles σιτάλευρου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρυζιού ή όποια άλλη παραλλαγή επιθυμείτε.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα, το κόψιμο και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 500 γρ (1 πακέτο) Noodles σιτάλευρου με αυγό
- 4 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο και λίγο σησαμέλαιο αν έχετε)
- 250 γρ μανιτάρια Agaricus (λευκά)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη
- 1 πράσινη πιπεριέρα μεγάλη
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 30-40 γρ. Τεριγιάκι σως
- 1 συσκευασία ρίζες μπαμπού ή φύτρες φασολιών ή μισή συσκευασία από το καθένα
- 1 συσκευασία baby corn
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #29: Ρατατούι (Ratatouille)12.09.2018
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα Wok ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε 2 ή 3 δόσεις αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Σοτάρουμε καλά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε με την επόμενη δόση.
- Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τα ξανατοποθετούμε όλα μαζί στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ρίζες μπαμπού, το baby corn και τις φύτρες φασολιών.
- Προσθέτουμε τη σως Τεριγιάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα και το βράζουμε. Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα Noodles τα οποία αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τα Noodles και τα προσθέτουμε στο μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και δοκιμάζουμε τις δεξιότητές μας με τα chopsticks!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Χριστούγεννα στο θέατρο #3: Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Χριστούγεννα στο θέατρο #2: Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Χριστούγεννα στο θέατρο #1: Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
MOMUS Air: Ένα νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
“Everything Alive is Radical – Πορτραίτο Μιας Πόλης”: Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Mission to Earthphase – Moonshine Gold Cold Moon: Το νέο ρολόι της Swatch για την Παγωμένη Σελήνη
Revolut: 3 στους 4 Έλληνες ξεπέρασαν το budget τους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος