MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Μάσκες με διάσημη υπογραφή: Το hot αξεσουάρ της σεζόν

Τα διάσημα brands ρίχνουν στη μάχη κατά του κορονοϊού υφασμάτινες μάσκες προσώπου με επώνυμη υπογραφή!

Μάσκες με διάσημηυπογραφή
Ελένη Τασούλη

Αν είναι να φορέσουμε μάσκα για τον κορονοϊό, τουλάχιστον ας το κάνουμε με στυλ!

Είναι ξεκάθαρο πως ζούμε σε μια νέα εποχή που έχει τους δικούς της κανόνες. Ένας από αυτούς είναι η χρήση μάσκας –υποχρεωτικής, σε κάποιες περιπτώσεις όπως π.χ. τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή απλά συνιστώμενης από τους αρμόδιους φορείς σε όλο τον κόσμο. Γιατί όχι και μάσκες με διάσημη υπογραφή!

Ο χώρος της μόδας που από το ξεκίνημα της πανδημίας έδειξε τα αντανακλαστικά του δεν μένει ασυγκίνητος μπροστά σ’ αυτό το νέο, καθολικό και παγκόσμιο… fashion trend.Όχι από ματαιοδοξία ή με στόχο το άμεσο κέρδος. Πολλοί διάσημοι οίκοι πάτησαν pause στην παραγωγή των πανάκριβων ειδών  τους και πρόσφεραν πρώτες ύλες, εργατικό δυναμικό και τεχνογνωσία για να φτιάξουν μάσκες και ιατρικές ποδιές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τους.

Από τους οίκους Prada, Giorgio Armani και Gucci μέχρι τις εταιρείες H&M και Zara, πολλά ήταν τα επώνυμα brands που θέλησαν να βοηθήσουν την κατάσταση με τον τρόπο που ήξεραν: βάζοντας μπρος τις ραπτομηχανές!

Τώρα, περνώντας πλέον στη δεύτερη φάση της παγκόσμιας μάχης ενάντια στον Covid-19, ο κόσμος της μόδας και μαζί τους διάσημοι σχεδιαστές αλλά και celebrities, δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει μια μάσκα με διάσημη υπογραφή και ιδιαίτερο design.

Παράλληλα, στηρίζουν κοινωφελείς σκοπούς, αφού κατά κανόνα ένα μέρος των εσόδων προσφέρεται ως δωρεά σε νοσοκομεία ή άλλα ιδρύματα. Γιατί μπορεί η μάσκα να μην είναι ένα αξεσουάρ μόδας αλλά μια λύση ανάγκης μέχρι να βρεθεί το φάρμακο για τον ιό, ωστόσο δεν θα μας πείραζε να είναι και (όσο γίνεται) όμορφη, σωστά;

Alice + Olivia

Έχοντας σαν σύνθημα το hashtag #MaskTogether, το νεοϋορκέζικο brand που έγινε αγαπητό για τα θηλυκά floral φορέματα των συλλογών του κυκλοφόρησε μια σειρά από υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων. Για κάθε μάσκα που πωλείται, η εταιρία δωρίζει άλλη μία σε νοσηλευτικά ιδρύματα και ευπαθείς κοινότητες. Εκτός από αυτό, η ιδιοκτήτρια και head designer Stacey Bendet έχει ήδη προσφέρει 50.000 μάσκες στο προσωπικό νοσοκομείων της Νέας Υόρκης. Η τιμή τους είναι 10 δολάρια το τεμάχιο.

Vassilis Zoulias

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο κατάστημα του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια θα διατίθενται προς πώληση μάσκες προσώπου με την υπογραφή του. Τα σχέδια θα ακολουθήσουν το ρετρό, ιδιαίτερο ύφος του designer. Τουλάχιστον αυτό συμπεράναμε από ό,τι είδαμε στο πρόσωπο της ηθοποιού και μούσας του σχεδιαστή, Δωροθέας Μερκούρη, η οποία λάνσαρε πρώτη τις μάσκες by Zoulias μέσα από το λογαριασμό του στο instagram. Οι μάσκες θα πωλούνται προς 25 ευρώ η μία ή 50 ευρώ οι τρεις ή 100 ευρώ οι εφτά!

Disney

Λίγες μέρες μετά τη σύσταση του Αμερικανικού Κέντρου ελέγχου Λοιμώξεων για χρήση υφασμάτινης μάσκας στο σύνολο του πληθυσμού, η Disney κυκλοφόρησε μια σειρά από μάσκες με τους αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων! Ο Μίκι και η Μίνι, η Άννα και η Έλσα από το Frozen, οι Avengers, οι πρωταγωνιστές του Star Wars κ.λπ. είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Οι μάσκες είναι πολλαπλών χρήσεων και διατίθενται στο eshop της Disney σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια από τα κέρδη που εκτιμά ότι θα πάρει από τις πωλήσεις τους στο MedShare, μια οργάνωση που προσφέρει ιατρικό υλικό σε κοινότητες που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, θα δωρίσει μάσκες σε άπορες οικογένειες. Στο μεταξύ, η Disney έχει ήδη κάνει δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει δώσει πάνω από 100.000 χειρουργικές μάσκες σε νοσοκομεία των ΗΠΑ. Η τιμή τους είναι 19,99 δολάρια το σετ των τεσσάρων.

Universal Music Studios

Σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που ανήκουν στο δυναμικό της, όπως οι Billie Eilish, Justin Bieber, Ariana Grande, Quen, Willie Nelson κ.ά., η εταιρεία κυκλοφόρησε μια σειρά από μάσκες που πωλούνται στο site που δημιούργησε για το σκοπό αυτό wegotyoucoverednow.com.

Η τιμή τους είναι 15 δολάρια η μία και όλα τα έσοδα θα προσφερθούν στην οργάνωση Musicares η οποία στηρίζει μουσικούς σε όλον τον κόσμο που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, η Universal Music Group δώρισε 50.000 μάσκες και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBillie Eilish, The Weeknd και άλλοι καλλιτέχνες, φτιάχνουν μάσκες για καλό σκοπό!12.09.2018

The Mighty Company

Η αμερικανική εταιρεία που είναι διάσημη ανάμεσα στους fashionistas για τα δερμάτινα τζάκετ που φέρουν την υπογραφή της αξιοποιεί υφάσματα που είχαν μείνει στα συρτάρια μετά την ολοκλήρωση της συλλογής της το 2016 για να φτιάξει μάσκες προσώπου με έντονα χρώματα, φοδραρισμένες από αντιμικροβιακό υλικό. Για κάθε μάσκα που πωλείται από το themightycompany.com για 25 δολάρια το brand που έχει έδρα στο Λος Άντζελες διαθέτει άλλη μία σε μια οργάνωση που παρέχει βοήθεια σε αστέγους της πόλης.

Rag & Bone

Οι μάσκες του brand κατασκευάζονται στη Νέα Υόρκη και πωλούνται στο eshop του για 18 έως 21 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά, τα 5 δολάρια γίνονται δωρεά από την εταιρεία σε οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν άτομα που έχουν πληγεί από τον Covid-19.

Eugenia Kim

Η Νεοϋορκέζα σχεδιάστρια, διάσημη για τα υπέροχα καπέλα της, τις τελευταίες εβδομάδες έκανε στροφή στο αξεσουάρ που (δυστυχώς) θα φορεθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αυτό το καλοκαίρι! Οι μάσκες της είναι πολλαπλών χρήσεων, φτιαγμένες από σατέν σε ζωηρές αποχρώσεις και κοστίζουν 20 δολάρια, ενώ φτιάχνονται από τα ανακυκλωμένα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή Άνοιξη 2020. Το 5% των εσόδων γίνονται δωρεά στο κοινωφελές ίδρυμα της Νέας Υόρκης Ronald McDonald House.

J. Crew

Οι υφασμάτινες, πολλαπλών χρήσεων, μη χειρουργικές μάσκες  της αμερικάνικης εταιρείας πωλούνται στο eshop της σε σετ των 3 τεμαχίων για 18 δολάρια. Το brand έχει περιορίσει την ποσότητα που μπορεί να αγοράσει κάθε καταναλωτής σε δύο σετ (συνολικά έξι τεμάχια) προκειμένου να συμβάλουν στην προστασία όσο περισσότερων ανθρώπων γίνεται από τον κορονοϊό. Παράλληλα, πρόσφερε 75.000 μάσκες σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Wolford

Η διάσημη εταιρεία εσωρούχων δημιούργησε μια μάσκα από υψηλής ποιότητας υλικό που διευκολύνει την αναπνοή παρέχοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Διαθέτει μεταλλικό έλασμα για καλύτερη εφαρμογή στη μύτη και κοστίζει 35 δολάρια.

Karolina KurKova X Billie Blooms

Το τοπ μόντελ, σε συνεργασία με την εταιρεία παιδικών ρούχων Billie Blooms λάνσαρε πρόσφατα την πρωτοβουλία «Masks for All». Στόχος είναι να μη χρειαστεί να μείνει ούτε ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα που θα τον προστατέψει από τον κορονοϊό. Για το λόγο αυτό, παράγονται 5.000 μάσκες την ημέρα, σε τρία διαφορετικά μεγέθη για νήπια, παιδιά και ενήλικες, οι οποίες πωλούνται στο site της εταιρείας Billie Blloms.

Υπάρχουν σε δύο διαφορετικά στυλ που πωλούνται προς 20 δολάρια η μία και 15 δολάρια το πακέτο των τριών αντίστοιχα. Φτιαγμένες από υπόλοιπα υφασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στις παιδικές συλλογές, οι μάσκες έχουν χαρούμενα χρώματα και σχέδια. «Θέλαμε να το κάνουμε πιο εύκολο για τα παιδιά να φορέσουν μάσκα», δηλώνει. «Γιατί δεν είναι εύκολο. Τουλάχιστον για μένα δεν είναι, και είμαι μεγάλη… πόσο μάλλον να είσαι παιδί». Για κάθε μάσκα που πωλείται άλλη μία προσφέρεται  στον οργανισμό Feeding America που προσφέρει γεύματα σε απόρους.

Zeus + Δione

Από την Δευτέρα 11 Μαϊου, όταν δηλαδή θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν ρούχα, το flagship store του brand θα διαθέτει περιορισμένο αριθμό από μάσκες. Αυτό έκανε γνωστό η Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, συν-ιδιοκτήτρια του οίκου μέσα από ανάρτησή της στο Instagram. Δεν διευκρίνιζει εάν οι μάσκες θα δίνονται δωρεάν ή εάν θα πωλούνται και σε ποια τιμή. Πάντως, σε σχετική ερώτηση που είχε γίνει πριν λίγες μέρες στο Twiiter η ίδια είχε σχολιάσει πως η εταιρεία φτιάχνει μάσκες από όλο το ύφασμα που περισσεύει από την παραγωγή και τις δίνει δωρέαν. Ωστόσο, πιθανότατα αναφερόταν σε μάσκες που ήδη διατέθηκαν σε υγεινομικές δομές της χώρας.

Διάβασε κι εδώ πώς θα επηρεάσει ο κορονοϊός τη βιομηχανία της μόδας!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b