MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

6 θεατρικές πρεμιέρες για αυτή την εβδομάδα

Από Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έξι θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σε αθηναϊκά θέατρα.

Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία, του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σφενδόνη
Monopoli Team

Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία, του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σφενδόνη

Το εμβληματικό έργο του κινήματος του σουρεαλισμού «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη. Την ημέρα των ένατων γενεθλίων του, ο Βικτώρ, ένα παιδί θαύμα, αποφασίζει να ανατρέψει την εικόνα του υποδειγματικού παιδιού και να συγκρουστεί με το κατεστημένο που τον περιορίζει. Τον εκκεντρικό Βικτώρ θα υποδυθεί ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Σφενδόνη
Πόσο: Από 10€

Η Κρεατόπιτα, της Αγγελικής Δαρλάση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Κρεατόπιτα, της Αγγελικής Δαρλάση στο Θέατρο Αλκμήνη

Το καινούριο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Έλενας Αγγελοπούλου και ερμηνεία Φανής Γέμτου. Η ιστορία μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας που, όταν επιστρέφει στο σπίτι της και δεν βρίσκει την κόρη της, βγαίνει έξω στους δρόμους για να την αναζητήσει. Περιπλανώμενη στην πόλη, παρατηρεί σαν για πρώτη φορά τον κόσμο, ξυπνώντας από τον λήθαργό της.
Πρεμιέρα: 19 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Αλκμήνη
Πόσο: Από 8-12€

Enter Achilles, από την θεατρική ομάδα DV8 στη Στέγη

Enter Achilles, από την θεατρική ομάδα DV8 στη Στέγη

Το ανατρεπτικό και πάντοτε επίκαιρο Enter Achilles, μια παραγωγή – ορόσημο για το σωματικό θέατρο, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1995 από τη θεατρική ομάδα DV8 Physical Theatre και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη. Αυτήν τη φορά ο θρυλικός Αυστραλός χορογράφος συνεργάζεται με την παγκοσμίου φήμης ομάδα χορού Rambert & Sadler’s Wells.
Πρεμιέρα: 19 Φεβρουαρίου
Που:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Πόσο:
Από 5-29€

Θέατρο Σκιών “Avanti μαέστρο… ρεμπέτικα” του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής

Avanti μαέστρο… ρεμπέτικα, του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής

Μια παράσταση-έκπληξη για όλη την οικογένεια, με ζωντανή μουσική και γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών που παρουσιάζεται στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου. Μαζί του, στη σκηνή του Σπιτιού του Καραγκιόζη, ο Αγάθωνας, ο πιο γνήσιος εκφραστής του λαϊκού τραγουδιού, και η γνωστή ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου.
Πρεμιέρα:
19 Φεβρουαρίου
Που:
Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Πόσο: 12€

Φεγγάρι από χαρτί, των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Φεγγάρι από χαρτί, των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφει με ένα νέο έργο, με τίτλο «Φεγγάρι από χαρτί».Το έργο εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του 60. Μιαν εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλύτερο αύριο. Μιαν εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του 40 αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Παίζουν οι: Τζόυς Ευείδη, Αναστασία Ζάχου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Σταύρος Καραγιάννης, Ελίτα Κουνάδη, Σπύρος Κυριακός, Λάμπρος Κωσταντέας, Εριέττα Μανούρη, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αρης Πλασκασοβίτης, Μαριαλένα Ροζάκη, Εύα Σιμάτου, Βαγγελίνα Σκλαβενίτη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Τσούρμας.
Πρεμιέρα: 20 Φεβρουαρίου
Που:
Εθνικό Θέατρο
Πόσο:
Από 5-25€

Ο Επιθεωρητής, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Άλφα

Ο Επιθεωρητής, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Άλφα, Φωτογραφία: Σοφοκλής Μπιμπής

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και  όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία – σάτιρα. Στον ομώνυμο ρόλο του “Επιθεωρητή” ο Κωνσταντίνος Μπιμπής.
Πρεμιέρα: 21 Φεβρουαρίου
Που:
Θέατρο Άλφα
Πόσο:
Από 12-17€

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b