MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
μουσικό θέατρο

Φεγγάρι από χαρτί, των Ρέππα – Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Η παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Φεγγάρι από χαρτί», έρχεται, από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού.

Monopoli Team

Το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, με ένα νέο έργο, με τίτλο «Φεγγάρι από χαρτί», ύστερα από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου, σε δική τους σκηνοθεσία, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τους στίχους των τραγουδιών η Αφροδίτη Μάνου.

Φεγγάρι από χαρτί

«Φεγγάρι από χαρτί»: Το έργο

Πρόκειται για ένα μουσικό έργο για όλα όσα βρίσκονται πέρα από αυτά που μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις και να κατανοήσει το μυαλό. Για τη μυστική πατρίδα όπου αγκαλιάζονται τα αντίθετα και ο πόνος συμπληρώνει τη χαρά και την ολοκληρώνει. Εκεί που το μαρτύριο και η ευτυχία γίνονται ένα στην ουτοπία του έρωτα. Αυτή τη δύσβατη Νεφελοκοκκυγία, που μόνο οι ποιητές μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς διόδια.

Φεγγάρι από χαρτί

Υπόθεση

Το έργο, «Φεγγάρι από χαρτί», εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του 60. Αρχίζει την άνοιξη του 1963 κι τελειώνει την άνοιξη του 1964. Μιαν εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλλίτερο αύριο. Μιαν εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του 40 αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Αυτό τους έδωσε φωνή και όνομα. Ο Νίκος, ο Αντώνης, ο Ιάσων, ο Ναπολέων, η Ρίτα, ο μπαμπάς, η μαμά, η θεία Τζίνα, ο θείος Στάθης, η θεία Ρενάτα, ο κύριος Ερρίκος, η κυρία Θάλεια, η εξαδέλφη Ειρήνη…. Γυναίκες με κρεπαρισμένα μαλλιά και κόκκινα νύχια. Άντρες σιωπηλοί με σκούρα κοστούμια που μυρίζουν καπνό και αβάσταχτη μελαγχολία. Και έφηβοι. Έφηβοι έκπληκτοι μπροστά στη ζωή που ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά τους. Έκπληκτοι από τη ζωή που εκρήγνυται βίαια μέσα τους. Έφηβοι που ψηλαφούν τις πρώτες τους πληγές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου

Σκηνικά: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Κοστούμια: Εβελιν Σιούπη
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Τζόυς Ευείδη, Αναστασία Ζάχου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Σταύρος Καραγιάννης, Ελίτα Κουνάδη, Σπύρος Κυριακός, Λάμπρος Κωσταντέας, Εριέττα Μανούρη, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αρης Πλασκασοβίτης, Μαριαλένα Ροζάκη, Εύα Σιμάτου, Βαγγελίνα Σκλαβενίτη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Τσούρμας. | Μουσικοί επί σκηνής: Αλέκος Βασιλάτος, Διονύσης Βερβιτσιώτης, Σοφία Ευκλείδου, Κώστας Ιωαννίδης, Θόδωρος Κοτεπάνος.

Τιμές Εισιτηρίων: 25€ (Διακεκριμένη ζώνη), 18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 5€ (Β΄ Εξώστης) | Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης) |Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης) | Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (εκτός διακεκριμένης ζώνης), Ανω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη), Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη), ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο), Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Φεβρουαρίου 2020 έως 31 Μαΐου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex/Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr | Κρατήσεις συλλόγων: 210.7001468.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 & Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Εφη Χριστοδουλοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-theatro-feggari-apo-xarti/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex/Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48. Ταμεία: 210 3301881-210 3305074. Πληροφορίες παραστάσεων: 210 5288173 | https://www.n-t.gr/index.php
Φωτογραφίες: Τάκης Διαμαντόπουλος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b