MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Εύκολη τριφτή μηλόπιτα από τον food blogger The Hungry Bites

Αυτή η ψιχουλιαστή, τριφτή μηλόπιτα γίνεται με ένα μπολ, ένα πιρούνι και ένα τρίφτη. Είναι τόσο γρήγορη και νόστιμη που θα την κάνετε ξανά και ξανά

Monopoli Team

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
  • 250 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση

  • 4-5 μήλα κόκκινα (εγώ προτιμώ τα pink lady)
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
  • 1 κοφτή κουταλιά κανέλα
  • ‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε ελαφρά το ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί. Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
  4. Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού. Σφίξτε τα με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
  5. Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα. Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
  6. Ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.

Δείτε περισσότερες συνταγές από το blog εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Είναι το λάδι καρύδας το μυστικό για απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ημικρανία: Η επόμενη μέρα στη θεραπεία και οι ανάγκες των ασθενών
The Art of Life
Επιστροφή στην ρουτίνα: Πώς θα οργανωθείς μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ξέρουμε ότι τα junk food μας παχαίνουν. Ξέρουμε όμως τι κάνουν στο δέρμα μας;
The Art of Life
7 συμβουλές από τον διαιτολόγο για να μπούμε στην εμμηνόπαυση με… boost
The Art of Life
Επιληψία: Θετικά δεδομένα για νέα θεραπεία
The Art of Life
Tο καλοκαίρι έφυγε, η ακμή έμεινε – Τι μπορούμε να κάνουμε;
The Art of Life
Το BeWell Festival επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ
The Art of Life
Το 1ο Euphoria Retreat Wellbeing Festival έδειξε τον ελληνικό δρόμο προς τη μακροζωία
The Art of Life
«Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» – Μία νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους
The Art of Life
Πότε κινδυνεύουν και οι άντρες από οστεοπόρωση
The Art of Life
Βλέπετε ξαφνικά λάμψεις και «μυγάκια»; Τι μπορεί να σημαίνει