CHEF'S TIPS
Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters
Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!

Monopoli Team
31.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. φακές
- 140 γρ. κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- 50 γρ. πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 500 γρ. ντομάτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
- αλάτι κ πιπέρι

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.
Καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι “Κακές Ιδέες” των Ατζαράκη – Ζάμπρα είναι μια από τις καλύτερες ιδέες στην ελληνική TV αυτή τη στιγμή
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
Οι μελωδίες των Επτανήσων στο Ηρώδειο με την Παλαιά Φιλαρμονική Κερκύρας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου»
Faces and Bodies: Η έκθεση του Μάνου Ιωαννίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης