CHEF'S TIPS
Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters
Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!
Monopoli Team
31.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. φακές
- 140 γρ. κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- 50 γρ. πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 500 γρ. ντομάτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
- αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.
Καλή σας απόλαυση!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από την Επίδαυρο στο Θέατρο Πορεία: Πρώτες εικόνες από τις πρόβες για την «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού
MIRfestival 2025: Αναγκαίες εκρήξεις μέσα στο χάος
Ένα όνειρο μια ιστορία: Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης
Ivana Grossi: Μια νέα capsule συλλογή που αναδεικνύει τη θηλυκότητα
Αυτή η νύχτα μένει: Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο
Et in Arcadia ego: Ένα οδοιπορικό στο “Άγιο Όρος της Πελοποννήσου”
Όσα δεν σου έχουν πει για την εμμηνόπαυση: Το νέο βιβλίο της Άννας-Μαρίας Παπίρη κυκλοφορεί
Η Polina Ellis παρουσιάζει το γούρι του 2026: Ο “Αετολέων” σύμβολο δύναμης, υπέρβασης και δράσης