CHEF'S TIPS
Πάβλοβα από τη food blogger greekmamachef
Ένα γλυκό οικονομικό, αφράτο, νόστιμο και εύκολο από τη food blogger greekmamachef

Monopoli Team
21.10.2019
A
A
Υλικά
- 6 ασπράδια αβγών
- 1κγ κορν φλάουρ
- 200γρ ζάχαρη
- 1κγ λευκό ξύδι
Για την κρέμα
- Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
- Φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
- Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
- Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
- Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
- Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
- Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
- Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
* Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
- Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
- Φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
- Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
- Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
- Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
- Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
- Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
- Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
* Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Φιλάργυρος: Η κωμωδία του Μολιέρου γίνεται παιδική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Eurovision 2026: Στη Βιέννη ο 70ός διαγωνισμός – Πότε θα πραγματοποιηθεί
Αυτές είναι οι ταινίες έναρξης και λήξης του φετινού Φεστιβάλ Beyond Borders
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Άγγελος Φραντζής και Χέλενα Βίτμαν στο επίκεντρο των φετινών αφιερωμάτων
Σωκράτης Μάλαμας: Δύο ακόμα καλοκαιρινές συναυλίες στην Αθήνα
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης γιορτάζει 30 χρόνια στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Η Λένα Πλάτωνος με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα για μια συναυλία στον λόφο Φιλοπάππου
Sani Festival 2025: Όσα έγιναν στην μαγική επανεμφάνιση των Gipsy Kings στον Λόφο Σάνη
Bella Ciao#31: Να (ξανα)γίνω μέρος του συλλογικού βιώματος
“Φωτιά” τα ενοίκια στις φοιτητουπόλεις – Στροφή στη συγκατοίκηση