MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΜΑΪΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Κοντοσούβλι από την Garlicmother

    Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το πατροπαράδοτο αρνί ή θέλουν κάτι ακόμα για το Πασχαλινό τραπέζι.

    Monopoli Team

    Για πολλές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, Πάσχα χωρίς κοντοσούβλι… είναι Χριστούγεννα χωρίς δέντρο. Γίνεται; Δεν γίνεται!

    Ποιος σας είπε πως το κοντοσούβλι γίνεται μόνο στα κάρβουνα και στη σούβλα; Μέγα λάθος. Σήμερα η The Garlicmother μας δείχνει το πιο νόστιμο, μερακλίδικο, ζουμερό, υπέροχο χοιρινό κοντοσούβλι που έχετε φάει ποτέ! Βάλτε το για μεζέ στο τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα να συνοδεύει τα κρασιά και τις μπύρες μέχρι να βγει το αρνάκι… και κλέψτε την παράσταση!

    Υλικά

    1 kg χοιρινό κρέας (λαιμό χωρίς κόκκαλο)
    2 κρεμμύδια ξερά
    2 μεγάλες ντομάτες
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 κίτρινη πιπεριά
    1 κ.σ. ξερή ρίγανη
    50 γρ. ελαιόλαδο
    δεντρολίβανο
    αλάτι-πιπέρι

    Για το μαρινάρισμα:

    1 ποτήρι κρασί
    2 κούπες χυμό λεμόνι
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    2 κ.σ. ξύδι από κρασί
    λίγη ντομάτα τριμμένη
    1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    3 σκελίδες σκόδο πολτοποιημένες

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια από το χοιρινό μας. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα στο μπολ, κάνουμε απαλό μασάζ σε όλο το κρέας, κλείνουμε με μεβράνη και αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 10-12 ώρες. Το καλύτερο είναι να το προετοιμάσουμε από βραδίς και την επομένη να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Σουρώνουμε το κρέας από την μαρινάδα του αλλά δεν την πετάμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος. Πασπαλίζουμε και με ρίγανη και δεντρολίβανο
    Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ξεκινάμε να βάζουμε στην σούβλα εναλλάξ: χοιρινό-ντομάτα-πιπεριά-κρεμμύδι και πάλι χοιρινό. Μόλις ετοιμαστούν οι σούβλες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε όλο το κρέας μας.
    Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
    Ψήνουμε για 2 ώρες στον αέρα και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας μας.

    *Τips: Κάτω από τις σούβλες τοποθετούμε ένα χαμηλό ταψί να μην λερώσουμε τον φούρνο

    The Garlicmother

    Δείτε περισσότερες συνταγές της Garlicmother εδώ

    Περισσότερα από Διατροφή