Κοινωνική
Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Άνεσις
Το Θέατρο Άνεσις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, φέρνει στη σκηνή του το δραματικό έργο “Θείος Βάνιας” του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.
A
A
Η διαχείριση ενός οικογενειακού κτήματος, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Βάνια για τον οποίο ο τελευταίος εργάζεται με πίστη και προσήλωση, αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια ιστορία για τα οράματα που διαψεύστηκαν, τις ιδέες που προδόθηκαν, τα πάθη που άδοξα σβήστηκαν και τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται για να γκρεμιστούν, σε ένα συγκλονιστικά σύγχρονο σχόλιο για την «ατάραχη» ζωή της επαρχίας που αλλοτριώνει σε βάθος και καταρρακώνει ανθρώπους και συνειδήσεις. Οι ήρωες στο Θείο Βάνια, διαχρονικοί και δραματικά επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα του χρόνου, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει. Είναι τραγικοί ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως έχουν ήδη χάσει και ανέλπιδα αναμένουν το τέλος.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Rating: 1
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή: Ο Κώστας Λειβαδάς στο Θέατρο Ολύμπια με καταξιωμένους ερμηνευτές
Λένα Δροσάκη: “Τα πράγματα πρέπει να λέγονται, όσο σκληρά και να είναι” (vid)
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
Demetrios Yatromanolakis: Ίσως ποτέ μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου δεν ευδοκιμεί, τόσο έντονα και τόσο ανενόχλητη, η πολιτική βία στον δυτικό κόσμο όσο σήμερα».
Αναπαραγωγή, του Barry McStay στο Studio Μαυρομιχάλη
COSMOTE TV: Το 2026 ξεκινά με το «Star Trek: Starfleet Academy» και νέα σεζόν «The Rookie»
Αιμίλιος Χειλάκης: “Το cancel μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή” (vid)
Misslightenment: Μια performance της Ελένης Πλουμή στον Μικρό Κεραμεικό
Jazz στο Μουσείο: Ντίνος Μάνος, Αθανασία Μάνου και Νιόβη Κρητικού στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μουσικές της Μεσογείου: Η Μαρία Μανουσάκη στο Half Note