MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδικά Θέατρα: 15+1 επιλογές για τους μικρούς θεατές

Οι παιδικές παραστάσεις αποτελούν σταθερή επιλογή για τις αθηναϊκές σκηνές, θέλοντας να αναδείξουν το παιδικό θέατρο και να μυήσουν τους λιλιπούτειους φίλους μας στον μαγικό του κόσμο.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Συγκεντρώσαμε 15+1 παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δούν φέτος οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι που νιώθουν ακόμα μικροί!

Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο στο Θέατρο Πόρτα
piano papoutsi pano sto piano theatro porta 2016
Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες της περσινής σεζόν, που βασίστηκε σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, υπό τους ήχους της μουσικής του Sergei Prokofiev, ανεβαίνει και πάλι στο θέατρο Πόρτα από τους Patari Project, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Σοφίας Πάσχου. Παράσταση “θεατρικής ευδαιμονίας”, όπως χαρακτηρίστηκε, “διαμάντι στις στάχτες” και “θεατρικό δώρο”, το έργο ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια μιας σύγχρονης ματιάς στο μύθο της Σταχτοπούτας, και μίλησε για τον αγώνα για ανεξαρτησία, τη νίκη πάνω στα στερεότυπα, την υπέρβαση των προσωπικών ορίων κι έναν έρωτα που έρχεται να λυτρώσει από τα προσωπικά δεσμά.
Τιμές; Κανονικό 10€, Ανέργων 8€
Πότε; Κυριακή 11:00 & 15:00
Πού; Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Τα Ταξίδια των Γκιούλι_βερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ta taksidia ton giouliber dimotiko theatro peiraia 2016
Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από την ομάδα Huit που εμπλουτίζουν με νέα οπτική και πρωτόγνωρα συναισθήματα το επικό μυθιστόρημα του Jonathan Swift, από 23 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τί γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του; Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.
Τιμές; 12€
Πότε; Σάββατο στις 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00
Πού; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο Εθνικό Θέατρο
o eutuxismenos prigkipas ethniko theatro 2016
Ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά “παραμύθια” του Όσκαρ Ουάιλντ, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 18 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα, κι έναν πολυπληθή θίασο, αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Τιμές; 10€, 7€ (παιδικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€
Πότε; Τρίτη έως Παρασκευή για σχολεία Κυριακή στις 16:00 για το κοινό
Πού; Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

Ηρακλής, οι 12 άθλοι στο Θέατρο Pantheon
iraklis nikos kouris pantheon 2016
Ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία ανεβαίνει στο θέατρο Πάνθεον, με μια παράσταση- υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και το Νίκο Κουρή να τον ερμηνεύει. Μαζί του στο ρόλο του Ευρυσθέα η έμπειρη Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.
Τιμές; 12€, 15€, 20€, 25€
Πότε; Κυριακή στις 11:30 για το κοινό Καθημερινές για σχολεία και εκδηλώσεις
Πού; Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, τηλ.: 2103471111

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων στο Θέατρο Ιλίσια
aliki sti xora ton thaumaton magikes sboures theatro ilisia 2016 weekend
Οι μαγικές σβούρες αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνουν στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο! Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, στο Θέατρο Ιλίσια. 
Τιμές; 10€, ομαδικά και άνεργοι με επίδειξη κάρτας 6€
Πότε; Κυριακή στις 11.00 και 15.00
Πού; Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα

Σαν όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο Θέατρο 104
san oneiro kalokairinis nuxtos theatro 104 2016
Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού, η ομάδα των Πέντε Εποχών επιλέγει το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, και κατά την γνωστή της πλέον μέθοδο, φτιάχνει μια παράσταση – παιχνίδι που εισάγει μικρούς και μεγάλους στον πολυσήμαντο κόσμο του Σαίξπηρ. Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και την τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, οι θεατές – συμμετέχοντες ανακαλύπτουν, συνθέτουν, κατανοούν τους τρεις διαφορετικούς κόσμους που συμπλέκονται στο “όνειρο” των ευγενών, των ξωτικών και τον κόσμο των μαστόρων.
Τιμές; 10€
Πότε; κάθε Κυριακή στις 15.00
Πού; Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Οι Τρεις Σωματοφύλακες στο Θέατρο Ακροπόλ
somatofulakes theatro akropol 2016
Το αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους, του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές παιδιών, μεταφέρεται στην σκηνή του Ακροπόλ. Το διαχρονικό μήνυμα των σωματοφυλάκων, της ανάγκης για συλλογικότητα και τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας, ανθρώπινο και επιτακτικό, αποτελεί την ουσία του έργου. Έντεκα ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους πάμπολλους ρόλους του έργου μέσα σε μια παράσταση με ρυθμό και δράση.
Τιμές; 12€
Πότε; Σάββατο στις 15.00, Κυριακή 11.30 & 15.00
Πού; Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα

Το Όνειρο της Μόλυ στο Θέατρο Παλλάς
to oneiro tis molu theatro pallas 2016
Tο χαρούμενο, ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο τσίρκο Cachivache βρίσκει το σπίτι του στο θέατρο Παλλάς και μας μεταφέρει όλους στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς με τη νέα του παράσταση, “Το όνειρο της Μόλυ”. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, μοντέρνους, συντηρητικούς, αλλά και εναλλακτικούς θεατές, με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο.
Τιμές; Γενική είσοδος 12€
Πότε; Σάββατο στις 15.00, Κυριακή στις 11.30
Πού; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Στη χώρα του βασιλιά Κλόουν στο Θέατρο Νέου Κόσμου
sti xora tou basilia klooun theatro neou kosmou 2016
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για 15η χρονιά συνεχίζει τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Φέτος, παρουσιάζει το παραμύθι της Συμέλας Μεσβελιάνη, “Στη χώρα του Βασιλιά Κλόουν”, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Το γέλιο και το παιχνίδι ενώνει τα πρόσωπα του έργου, που μιλούν μια επινοημένη, “ακαταλαβίστικη” γλώσσα η οποία γίνεται αντιληπτή και από παιδιά που δεν μιλούν ελληνικά.
Τιμές; Γενική είσοδος 5€ (προαιρετικό)
Πότε; Κυριακή στις 12:00
Πού; Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7, Αθήνα 

Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
o mikros prigkipas theatro katerina vasilakou 2016 lista
Η Μαριάννα Τόλη διασκευάζει και σκηνοθετεί, το πιο αγαπημένο λογοτέχνημα όλων των εποχών, με ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο τρόπο διανθισμένο με μουσική χορό και τραγούδι, τονίζοντας την επικοινωνία μεταξύ των μεγάλων και των μικρών. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα μιούζικαλ υπερπαραγωγή που εκτυλίσσεται σε ένα παραμυθένιο και μαγευτικό πλανητικό σύμπαν γεμάτο εκπλήξεις συγκίνηση, γέλιο και τραγούδια ώστε η δράση να γίνεται ακόμα πιο κατανοητή για τους μικρούς θεατές. 
Τιμές; 12€ Ενήλικες, 10€ Παιδικό, 8€ Ομαδικό (Τις Κυριακές), 7€ Για Μαθητές
Πότε; Σάββατο στις 15.00, Κυριακή στις 11.30 και 15.00
Πού; Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου – Παιδική Σκηνή Μαριάννας Τόλη, Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα

Μόνο αν το πιστέψεις στο Θέατρο Αλίκη
mono an to pistepseis theatro aliki lista
H Κέλλυ Σταμουλάκη μετά την επιτυχία “Πρίγκιπας και Φτωχός”, επιστρέφει με τη νέα της παράσταση “Μόνο αν το Πιστέψεις…” στο Θέατρο Αλίκη. Μια παραγωγή με την οποία υπόσχεται να κινητοποιήσει την ευαισθησία και τη φαντασία μικρών και μεγάλων μέσα από μία εκφραστική εικαστική γλώσσα αλλά κυρίως να συγκινήσει με τη δύναμη των νοημάτων της. Ένα έργο για όλη την οικογένεια που αγγίζει αξίες και αρετές οι οποίες τείνουν να χαθούν στην εποχή που ζούμε. Μια εποχή δύσκολη που μόνο αν το πιστέψεις μπορείς να γίνεις ο εαυτός σου.
Τιμές; Παιδικό: 12€, Ενηλίκων: 10€
Πότε; Κυριακή στις 12:00
Πού; Θέατρο Αλική, Αμερικής 4, Αθήνα

Στην Κιβωτό στις οκτώ στο Θέατρο Κάππα
stin kiboto stis oxto ilias karelas theatro kappa 2016
Το πολυβραβευμένο έργο για παιδιά του Γερμανού συγγραφέα Ulrich Hub έρχεται στην Ελλάδα στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα. Ο Ηλίας Καρελλάς και ο θίασός του συστήνουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό ένα έργο που έχει παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στις περισσότερες ευρωπαϊκές θεατρικές σκηνές. Οι ευρηματικοί Burger Project έχουν επιμεληθεί τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης. Το έργο αφηγείται με σύγχρονη ματιά το βιβλικό κατακλυσμό του Νώε, στήνοντας μια ευφυέστατη περιπέτεια με πολύ γέλιο, πολλά ερωτήματα, πολλή μουσική, πολύ νερό, πολλά ζώα, μια κιβωτό, ένα εισιτήριο για δυο, και ένα ραντεβού ακριβώς στις οκτώ.
Τιμές; 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων με την επίδειξη κάρτας)
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11.30
Πού; Θέατρο Κάππα – Παιδική Σκηνή, Κυψέλης 2, Αθήνα

Ο Βάσος και η Βιβή στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
o basos kai i bibi theatro tzeni karezi 2016
Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ, η θεατρική ομάδα “Συντεχνία του Γέλιου” ανεβάζει το νέο του έργο στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Πρόκειται για ένα έργο που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο. Η παράσταση εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών, όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ’ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες.
Τιμές; 8€
Πότε; Κυριακή στις 12.00
Πού; Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα
 

Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι στο Θέατρο Τέχνης
serlok xolms kai to galazio roumpini theatro texnis 2016
Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει φέτος στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόϋλ, σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα, από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στον “κόσμο” του πανέξυπνου, εκκεντρικού Σέρλοκ Χολμς μέσα από μια περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα και εκπλήξεις.
Τιμές; Ενιαία τιμή: Κυριακές 10€, για μικρούς και μεγάλους θεατές, Ομαδική τιμή: Κυριακές 8€
Πότε; κάθε Κυριακή 11.00 και 15.00
Πού; Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Το τραγούδι της Γης στο Θέατρο Άνεσις
to tragoudi tis gis theatro anesis 2016
Ο Θίασος «Λώτινος Ήλιος» παρουσιάζει εκ νέου, μετά από 6 χρόνια, την παιδική παράσταση “Το τραγούδι της γης” σε κείμενα και στίχους Άννας Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα και σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου. Πλήρως ανανεωμένη λοιπόν και συνδυάζοντας αρμονικά τη θεατρική τέχνη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, η παράσταση επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να αφυπνίσει την οικολογική τους συνείδηση με βιωματικό τρόπο. Σε ένα ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.
Τιμές; Γενική είσοδος: 10€, Παιδικό: 8€, Πολυτέκνων/ Ανέργων: 8€
Πότε; Κάθε Σάββατο στις 17.00
Πού; Θέατρο Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
guros tou kosmou se 80 imeres megaro mousikis athinon 2016
Ο συναρπαστικός Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στη σκηνή του Μεγάρου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες, με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και βιντεοπροβολές, από έναν πολυπρόσωπο θίασο. Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν παραμένει αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά την έκδοσή του, με αμέτρητες επανεκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές. Με αφορμή ένα στοίχημα, ο Φιλέας Φογκ θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο ποδήλατο, έλκηθρο… ακόμα και με ελέφαντα!
Τιμές; Γενική είσοδος: 12€
Πότε; (από τις 23 Οκτωβρίου) κάθε Κυριακή στις 11.30
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b