MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χορός στο φεστιβάλ Αθηνών: 8 παραστάσεις με οικονομικά εισιτήρια

Ο Ιούλιος ξεκινάει με πολύ χορό και το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει στο κοινό ένα οικονομικό πακέτο για την παρακολούθηση των παραστάσεων.

Monopoli Team

Οι θεατές μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για 5 παραστάσεις χορού της επιλογής τους στην τιμή των 50 ευρώ. Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές παρουσιάζονται στους χώρους της Πειραιώς 260, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει νέες τάσεις, προβληματισμούς και θέματα του σύγχρονου χορού.

Αυτές είναι οι 8 παραστάσεις χορού που πρόκειται να απολαύσουμε τον Ιουλίο στο Φεστιβάλ Αθηνών:

new narratives georgia bardarou xoros festival 2016

2-3 Ιουλίου:
 New Narratives της Γεωργίας Βαρδαρού
Το Νew Νarratives είναι ο κοινός χώρος μεταξύ αφήγησης και αφαίρεσης. Από τη μία ειναι η γλυκιά σιγουριά της διήγησης και από την άλλη η διαρκής ροή των εφήμερων κινήσεων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το Νew Νarratives ειναι η ιστορία που πλάθει αναπόφευκτα ο νους μας. Το Νew Νarratives είναι η υπερβατικότητα που ο νους μας απολαμβάνει.

4-5 Ιουλίου: Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη
Η Σοφία Μαυραγάνη συνεχίζει την έρευνά της πάνω στη ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου και σε συνεργασία με τη Μπέττυ Δραμισιώτη δημιουργεί μια παράσταση που εντάσσει τη δυνατότητα της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας σε ένα παιχνίδι δυναμικής και ανατρεπόμενης χορογραφικής σύνθεσης.

auto einai oxi allo mono auto mariela nestora xoros festival 2016

8-9 Ιουλίου: Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό. των YELP danceco. και Μαριέλας Νέστορα​
Στη νέα δουλειά της Μαριέλας Νέστορα, ο θεατής καλείται να συλλάβει διαρκώς κάτι που του διαφεύγει, βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς νοητικής και ενσυναισθητικής εγρήγορσης. Αλληλεπιδρά με αυτόν τον τρόπο με τους επί σκηνής ερμηνευτές, καθώς δημιουργεί τελικά ο ίδιος το νόημα του έργου που παρακολουθεί.

12-13 Ιουλίου: After party της Ερμίρα Γκόρο
Το After Party είναι μια σόλο περφόρμανς για την κρίση της μέσης ηλικίας. Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης και χορογραφεί τη σπουδαία ελληνίδα χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια τον πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα.

flux lia tsolaki xoros festival 2016

21-22 Ιουλίου: Flux της Λίας Τσολάκη 
Το Flux είναι μια περφόρμανς-ντουέτο, που εξερευνεί τη σχέση του σώματος με την ταυτότητα του ατόμου, προκαλώντας μας ταυτόχρονα να αναλογιστούμε τα όρια ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία. Δύο χορευτές γίνονται οι εκφραστές των ερωτημάτων και εξερευνούν με τα σώματά τους όλες τις πιθανότητες, κινούμενοι μέσα σε ένα θολό σκηνικό που δημιουργεί την αίσθηση του «μη κανονικού».

23-24 Ιουλίου: Cold Blood των Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael
Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Kiss & Cry, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση Cold Blood, που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων. Οι δημιουργοί της παράστασης συνδυάζουν τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα και εντυπωσιακή καλλιτεχνική γλώσσα.

a kind of fierce katerina andreou festival 2016

30-31 Ιουλίου: A kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου 
Μία σόλο παράσταση, που παρατηρεί τη μοναχική της φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν’αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

30-31 Ιουλίου: and we are not at the same place. των Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan και Calixto Neto
Στην παράσταση, τα σώματα δύο χορευτών συμπλέκονται συνέχεια, αποτελώντας το έδαφος πάνω στο οποίο περπατά η τρίτη χορεύτρια. Τα τρία σώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και μεταμορφώνονται σε γρανάζια που κινούν το ένα το άλλο. Έτσι, η ομάδα ερευνά το ρόλο του περπατήματος ως καθημερινή κίνηση στη σύγχρονη δημιουργία.

Επιλέξτε τώρα τις παραστάσεις της αρεσκείας σας, για έναν χορευτικό Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών!

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b