MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update. Πάρις Μέξης: σκηνοθέτης – σκηνογράφος – συγγραφέας

Πολυμήχανος, καλλιτέχνης ευρέος φάσματος δίνει εσχάτως προτεραιότητα στο θέατρο, ακροβατώντας ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πάρις Μέξης, σκηνοθέτης - σκηνογράφος - συγγραφέας
author-image Στέλλα Χαραμή
  • Σαν δημιουργός είμαι λογικός. Με ενδιαφέρει πρώτα το «τι» και το «γιατί» και μετά το «πως». Γενικά θέλω να ξέρω «γιατί πολεμάμε».
  • Η ένταση αφορά αποκλειστικά στη σχέση μου με τις Τέχνες και ειδικά με το θέαμα. Οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου έχει εξισορροπητικό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο είναι εξίσου σημαντικά. Η παύση είναι προϋπόθεση της δράσης.

Αν έχω μια φιλοδοξία είναι να πετάξω. Θα ήθελα να μάθω να πιλοτάρω κάποια ιπτάμενη μηχανή.

  • Αγωνιώ καθημερινά για το αν θα μπορέσει να ανακαλύψει ο γιος μου έναν ή περισσότερους δρόμους προς την ευτυχία του.
  • Αν έφευγα από κάπου δεν θα ήθελα να με απασχολεί το από που φεύγω αλλά να με χαροποιεί η ιδέα του που πηγαίνω. Είναι πολύ άσχημο να φεύγεις χωρίς να θέλεις να φύγεις. Έχω ζήσει σε πολλές πόλεις εκτός από την Αθήνα αλλά καμία δεν μπήκε στην καρδιά μου ακόμη. Αν πρέπει να επιλέξω η Πράγα, το Βερολίνο και το Σικάγο, για διαφορετικούς λόγους, είναι μέρη στα οποία έχω εργαστεί και θα μπορούσα κάλλιστα να ζήσω.
  • Στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στην Παιδεία. Τίποτε δεν μπορεί να αναπτυχθεί αν δεν έχουν καλλιεργηθεί οι άνθρωποι που θα το συνεχίσουν.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b