MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Να δει κανείς ή να μη δει;

Αυτό το Σαββατοκύριακο είδα τρεις από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει στη ζωή μου. Το γεγονός ότι είδα τη μία μετά την άλλη μου στέρησε λίγο την απόλαυση της… «χώνεψης». Αυτών των συναισθημάτων που νιώθεις την επόμενη μέρα, όταν ξανασκέφτεσαι και επεξεργάζεσαι όσα είδες και άκουσες. Γιατί ο ένας ενθουσιασμός ήρθε καπάκι πάνω στον άλλο.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Anna-Karenina
Η αρχή έγινε την Παρασκευή με την «Άννα Καρένινα» από το ρωσικό θέατρο Vakhtangov. Έχοντας ενθουσιαστεί με όλες τις προηγούμενες δουλειές που έχουν παρουσιάσει στην Ελλάδα, πήγα στο Badminton λίγο διστακτικά γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη παράσταση δεν θα έχει καθόλου λόγο. Ωστόσο η απορία για το εάν η χορογραφία της Angelica Cholinais -για την οποία είχα διαβάσει διθυραμβικές κριτικές- θα κατόρθωνε αφηγηθεί σωματικά το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Τολστόι, απαντήθηκε από τις πρώτες σκηνές του έργου και επιβεβαιώθηκε μέχρι την τελευταία σκηνή του τραίνου την οποία θα θυμάμαι για χρόνια…

photo 3

Την επομένη βρέθηκα στο Μέγαρο, στη γενική πρόβα της Λυρικής Σκηνής, στην όπερα του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη». Ότι και να πω για αυτή την παράσταση είναι λίγο. Ένα πραγματικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται μέσα από ένα επικό θέαμα: Συγκλονιστικές ερμηνείες από τη δανέζα σοπράνο Αν Πέτερσεν και το γερμανό τενόρο Τόρστεν Κερλ, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια από το σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Κόκκο και άψογη εκτέλεση της μουσικής από την ορχήστρα που διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης. Μην σας τρομάζει η 5ωρη διάρκεια. Είναι τόσο συναρπαστική η παράσταση που δεν υπάρχει περίπτωση να κουραστείτε ούτε στιγμή. 
Παραστάσεις : 21, 28, 31 Ιανουαρίου & 4 Φεβρουαρίου 2015. Ώρα έναρξης 18.30

amlet4

Ωστόσο η πιο μεγάλη έκπληξη ήρθε την Κυριακή, καθώς μετά τις δύο προηγούμενες βραδιές, ο πήχης των απαιτήσεων είχε ανέβει πολύ ψηλά. Και ομολογώ πως δεν περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με τον «Άμλετ» του Γιάννη Χουβαρδά στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Με όπλα την εξαιρετική μετάφραση του Διονύση Καψάλη, το γεμάτο συμβολισμούς σκηνικό της Εύας Μανιδάκη και την επιβλητική μουσική του Δημοσθένη Γρίβα, ο Χουβαρδάς έστησε σκηνοθετικά – νομίζω- την πιο εμπνευσμένη παράστασή του και σίγουρα τον καλύτερο Άμλετ που έχω δει. Όσο για τις ερμηνείες, ήταν όλες, μία προς μία, καθηλωτικές με τον Χρήστο Λούλη να είναι απλά συγκλονιστικός.
Μη χάσετε αυτή την παράσταση!
Παραστάσεις έως την 1η Φεβρουαρίου

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b