MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Fuck: ένα ξεκαρδιστικό γλωσσάρι για μια “κακιά” λέξη

Όσο συχνά χρησιμοποιούμε οι Έλληνες τη λέξη “μαλάκας”, τόσο συχνά χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι το “fuck”. Και όπως εμείς έχουμε χτίσει ένα ολόκληρο γλωσσικό σύμπαν γύρω από αυτή τη “θεσπέσια” λέξη, με παράγωγα όπως μαλακοπίτουρας, μαλακομαγνήτης, λεβεντομαλάκας, έτσι και οι αγγλόφωνοι έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα γλωσσικά “διαμάντια” για το “fuck”. Το βιβλίο με τίτλο “Fuck: An Irreverent History of the F-Word” του Rufus Lodge είναι ένα ξεκαρδιστικό γλωσσάρι που συγκεντρώνει τέτοια παράγωγα και ακρωνύμια του “fuck”, αλλά και άλλες συνδυαστικές χρήσεις του.

Monopoli Team

Το γλωσσάρι περιλαμβάνει λεξιλογικά ευρήματα όπως το γνωστό και από το Sex and the City, “abso-fucking-lutely”, ή τα “fuckarse”, “fuck buddy”, “LMMFAO” (laughing my mother-fucker ass out). Περιέχει όμως και πολύ πιο “προχώ” όρους, όπως “bumblefuck”, “fuckerware”, “LDIMEDILLIGAF” (look deeply into my eyes does it look like I give a fuck).

fuckΔιαβάζουμε ενδεικτικά:
“Bumblefuck”: Το “bumble” αναφέρεται σε κάποιον απίστευτα ηλίθιο. Το “fuck” σε ό,τι εννοούμε συνήθως με αυτό τον όρο. Έτσι ένας “bumblefuck” είναι κάποιος που τα γ…ει όλα, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ηλίθιος: με άλλα λόγια, ένας ηλίθιος. Όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, το “bumblefuck” είναι η κατάσταση εκείνη που έχει προκύψει από ένα ολόκληρο “τσίρκο” από bumblefucks, και η οποία πρέπει να αποφεύγεται όποτε είναι δυνατόν.

Φυσικά αλλιώς ακούγεται να σας το λέμε στα ελληνικά, και αλλιώς είναι να τα ακούς στη φλεγματική αγγλική γλώσσα. Γι΄αυτό καλύτερα να δείτε παρακάτω και ένα από τα βίντεο που συνοδεύει την έκδοση.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις HarperCollins και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Αφιέρωμα
Όταν σπουδαίοι ποιητές φώτισαν το πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς
Αφιέρωμα
Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο στο σήμερα: Από το 8ωρο μέχρι το 13ωρο, 140 χρόνια δρόμος
Art & Culture
Η Πειραιώς 260 γιορτάζει τα 20 της χρόνια με ένα άκρως φεστιβαλικό πρόγραμμα
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Art & Culture
«Περηφάνια και περιφρόνηση» από την Μπάρμπαρα Κρούγκερ στο ΚΠΙΣΝ
Περίεργα
Μύθοι και Αλήθειες των Online Casino
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Art & Culture
Ο Τιάγκο Ροντρίγκες κάνει θέατρο, υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «RADIO 1: Η πιο λυπημένη μέρα της ζωής μου»
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων