MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Η Ελληνίδα σκηνοθέτης που κέρδισε τους Γερμανούς κριτικούς!

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία, όπου σκηνοθέτησε, καλεσμένη του κρατικού θεάτρου του Άουγκσμπουργκ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μπρεχτ τον Καλό Άνθρωπο του Σετσουάν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για την παράσταση αυτή γράφτηκαν εξαιρετικές κριτικές στον γερμανικό Τύπο, όπως:

«Όταν πέφτει η αυλαία, στη σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, το κοινό βρίσκεται αντιμέτωπο με περισσότερα ερωτήματα απ’ ότι στον ίδιο τον Brecht και είναι ενδεικτικό για την ορμή της παράστασης, ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ερωτήματα αυτά» (Brendt Herrmann, Doanukurier).

«Ο διάσημος επίλογος του έργου έχει αντικατασταθεί από μια μακρά σιωπή. Το χειροκρότημα του κοινού, όμως, είναι εκκωφαντικό.» (Augsburger Algemeine)

«Η Ευαγγελάτου αντιστέκεται στον πειρασμό μιας στενά ελληνικής ανάγνωσης. Αντιθέτως, αυτό που βλέπουμε στη σκηνή είναι ένα ‘λιτό’ θέατρο με τα πιο απλά μέσα.» (Dreigrosenheft)

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η Ευαγγελάτου στην πρώτη της σκηνοθεσία στο Φεστιβάλ Αθηνών επέλεξε και πάλι γερμανικό έργο. Στις 20, 21 και 22 Ιουλίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σπουδαίο έργο του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ Ιδομενέας (2008). Το αριστουργηματικό ονερικό ταξίδι του σύγχρονου γερμανού συγγραφέα στην ελληνική μυθολογία και την συναρπαστική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου στην Πειραιώς 260, Αίθουσα Δ.

Είναι η δεύτερη φορά που καταπιάνεται με έργο του Σίμελπφενιχ. Η πρώτη φορά ήταν με την παράσταση «Ο Χρυσός Δράκος¨», το 2010, για το Εθνικό Θέατρο.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b