ΔΡΑΜΑ
Ο Κύκλος των Αναμνήσεων
Η ταινία του Τζόναθαν Τεπλίτζκι είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Ερικ Λόμαξ, μια ρομαντική ιστορία με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λαμπερούς πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Κόλιν Φερθ. Ο “Κύκλος των Αναμνήσεων” θίγει επίσης τα ψυχολογικά τραύματα των στρατιωτών που επιστρέφουν από τον πόλεμο, αλλά και τα βασανιστήρια, στα οποία έχουν υποβληθεί.

Μαρίνα Πυλαρινού
09.07.2014
A
A
Ο Έρικ Λόμαξ, Βρετανός αξιωματικός και όμηρος των Ιαπώνων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιστρέφει ζωντανός στην πατρίδα και πολλά χρόνια μετά αναζητάει να εκδικηθεί τους βασανιστές του. Ρόλος –κλειδί είναι αυτός της γυναίκας του, Πάτι Γουάλας, που προσπαθεί να τον βοηθήσει να επουλώσει τις πληγές που μένουν ανοιχτές ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.
Σύμφωνα με άρθρο ψυχιάτρου στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, η ταινία παρουσιάζει με πολύ αληθοφανή τρόπο τις μεθόδους των βασανισμών. Ο ίδιος ψυχίατρος αναφέρει, πως και το μετατραυματικό στρες που προκαλούν τα βασανιστήρια στους στρατιώτες που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες, παρουσιάζεται εξίσου ρεαλιστικά.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Ο Κύκλος των Αναμνήσεων
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τεπλίτζκι
Σενάριο: Φρανκ Κότρελ Μπόις, Αντι Πάτερσον
Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέρεμι Ιρβινγκ, Χιρογιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα
Χώρα: Αυστραλία, Αγγλία
Έτος: 2013
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»: Απειλητικά μηνύματα δέχτηκε η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το θρυλικό διαμέρισμα στη Στησιχόρου (vid)
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών
Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με αγαπημένα soundtracks στο Ηρώδειο
Χρυσηίδα Γκαγκούτη: H Μεγάλη Γοργόνα επιστρέφει για το πιο εκρηκτικό live της
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη