MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
100 χρόνια Cahiers d’Art: Νέα επετειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη για το ιστορικό περιοδικό
Από 14/10/2026 έως 24/01/2027
Finch of Athens: Ιστορικά ελληνικά περίπτερα αναβιώνουν σε μια έκθεση στο Fresh Hotel Athens
Από 15/10/2026 έως 15/11/2026
Roma Gallery: Η νέα έκθεση της Μαρίας Φραγκουδάκη επαναπροσδιορίζει τη Γη πέρα από το ανθρώπινο μέτρο
Από 15/10/2026 έως 14/11/2026
Santantonio: Στον Λόφο art Project ο φωτογραφικός ρεαλισμός συναντά τη σύγχρονη ελληνική τέχνη
Από 24/09/2026 έως 20/10/2026
Seizensō: Οι μεταβάσεις της ζωής ως αποχαιρετισμός σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Can
Από 06/10/2026 έως 21/11/2026
South by Southeast: Η νέα έκθεση του ΕΜΣΤ ξαναχαρτογραφεί την Ελλάδα πέρα από τα όρια της Δύσης
Από 11/06/2026 έως 08/11/2026
Stephen Antonakos: 100 χρόνια από τη γέννησή του με μια έκθεση στην CITRONNE Gallery
Από 20/10/2026 έως 21/11/2026
Titanic: Η νέα immersive έκθεση στο Γουδί μάς ταξιδεύει στην ιστορία του θρυλικού υπερωκεάνιου
Από 12/10/2026 έως 30/11/2026
Untitled (Pride and Contempt): Η πρώτη ατομική έκθεση της Barbara Kruger στο ΚΠΙΣΝ
Από 28/04/2026 έως 01/11/2026
Will and Nature: Ζωγραφική έκθεση του Αδριανού Σωτήρη στην γκαλερί Contemporary Athens
Από 15/10/2026 έως 07/11/2026
clinamen: Η viral εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot ταξιδεύει στην Αθήνα
Από 26/09/2026 έως 05/12/2026
«Κιβωτός του λόγου»: Έκθεση για τη γραφή στην τέχνη στην Καλαμάτα
Από 18/10/2026 έως 08/11/2026
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Από 19/06/2026 έως 31/10/2026
Αθέατη Πόλη: Μια φωτογραφική έκθεση για την πόλη και τις ζωές που την κατοικούν, στο Χαλάνδρι
Από 09/10/2026 έως 29/11/2026
Αλέκος Λεβίδης: 65 χρόνια ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη
Από 08/10/2026 έως 14/02/2027
Αμφιδρομίες: Η φωτογραφία συναντά τον καμβά στη νέα έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
Από 23/10/2026 έως 03/11/2026
Αναδρομικά: Νέα έκθεση στο Μουσείο Βορρέ επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της συλλογής του
Από 25/04/2026 έως 25/04/2027
Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής
Από 04/06/2026 έως 31/01/2027
Αφάλες: Η Δανάη Στράτου επιστρέφει στην Ελλάδα με μια νέα μεγάλη ατομική έκθεση στο Μέγαρο 
Από 08/10/2026 έως 31/01/2027
Γιάννης Χρήστου – Εναντιοδρομία: Το «άγνωστο» αρχείο μιας μουσικής ιδιοφυΐας σε μια έκθεση στο ΕΜΣΤ
Από 02/02/2026 έως 08/11/2026
ΔΕΣΤΕ: Αναζητώντας την «ξεχασμένη» Γενιά Χ
Από 18/06/2026 έως 26/11/2026
Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950: Το αποτύπωμα μιας ταραγμένης δεκαετίας μέσα από μια ψηφιακή έκθεση
Από 15/11/2021 έως 31/12/2026
Η Τέχνη είναι η ίδια η Ζωή: Η συναρπαστική διαδρομή της Όπυς Ζούνη σε μια έκθεση στην ΕΣΗΕΑ
Από 17/09/2026 έως 29/10/2026
Ιούλιος Βερν 200: Μια διαδραστική έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο» ζωντανεύει το σύμπαν του σπουδαίου συγγραφέα
Από 25/08/2026 έως 25/10/2026
Μια άλλη Ευρώπη: Η άγνωστη πτυχή του φωτογραφικού έργου του Τάκη Τλούπα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Από 02/10/2026 έως 04/11/2026
Ρωγμές Φωτός: Ένας ζωγραφικός διάλογος με τα άστρα από την Κατερίνα Λουκά στη γκαλερί Αργώ
Από 01/10/2026 έως 24/10/2026
Στάθης Λογοθέτης - Στη Γη: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ
Από 02/04/2026 έως 08/11/2026
Σύγχρονη τέχνη και βιομηχανική κληρονομιά: Watergas Project στο Μουσείο Φωταερίου
Από 16/10/2026 έως 29/10/2026
Ωδή στα πράγματα: Το ΕΜΣΤ επανασυστήνει τη Νίκη Καναγκίνη με μια μεγάλη αναδρομική έκθεση
Από 02/04/2026 έως 08/11/2026
Διάφορα

Καταφύγιο: Μια εικαστική έκθεση για τη στήριξη του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

32 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση «Καταφύγιο / Shelter», στην Chili Art Gallery, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στα καταφύγια κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Ο Επιμελητής Τέχνης Πάρης Καπράλος, σε συνεργασία με 32 εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει την έκθεση «Καταφύγιο / Shelter» για την υποστήριξη των καταφυγίων κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Chili Art Gallery  και τα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Πέμπτη 2 Απριλίου, από τις 19:00 έως τις 22:00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι συμμετέχοντες εικαστικοί προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, ώστε το σύνολο των εσόδων να διατεθεί για την υποστήριξη της λειτουργίας των καταφυγίων κακοποιημένων γυναικών. Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να αποκτήσουν έργα αξίας ακόμα και μερικών χιλιάδων ευρώ, καταθέτοντας προσφορά για το ποσό που επιθυμούν να προσφέρουν, με ελάχιστη τιμή τα 100 ευρώ.

Εκτός από τους επισκέπτες της φυσικής παρουσίασης της έκθεσης στην Αθήνα, τις προσφορές τους για την απόκτηση των έργων της έκθεσης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας της ARTgrID, καθώς από τις 29 Μαρτίου και πριν ξεκινήσει η φυσική έκθεση στην Αθήνα, όλα τα έργα εμφανίζονται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση artgrid.gr/exhibitions/shelter, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ξεκινήσουν να καταθέτουν προσφορές για τα έργα που τους ενδιαφέρουν ξεκινώντας από την ελάχιστη τιμή των 100 ευρώ και προσφέροντας το ποσό που επιθυμούν.

Με τη λήξη της διαδικασίας το έργο θα αποκτήσει ο πλειοδότης. Το σύνολο των εσόδων από τη διάθεση των έργων θα διατεθεί για την υποστήριξη της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των καταφυγίων κακοποιημένων γυναικών που διατηρεί το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης.

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος επισημαίνει για την έκθεση:

«Η έκθεση «Καταφύγιο» συγκεντρώνει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό γύρω από την έννοια της προστασίας, της φροντίδας και της συλλογικής ευθύνης. Σε μια εποχή κατά την οποία οι δομές στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη συνέχιση της λειτουργίας τους, η τέχνη ενεργοποιείται ως πεδίο αλληλεγγύης και κοινωνικής ανταπόκρισης.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση δεν λειτουργούν μόνο ως αντικείμενα αισθητικής εμπειρίας, αλλά και ως χειρονομίες υποστήριξης. Μέσα από τη διάθεσή τους στο κοινό, η καλλιτεχνική δημιουργία μετατρέπεται σε μια έμπρακτη συμβολή στη διατήρηση χώρων ασφάλειας για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το καταφύγιο εδώ δεν είναι μόνο ένας φυσικός τόπος, αλλά και μια συμβολική έννοια που συνδέει την τέχνη με την προστασία, την αλληλεγγύη και τη δυνατότητα μιας νέας αρχής». 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Η έκθεση περιλαμβάνει 49 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, καλλιγραφίας, ψηφιακής τέχνης, φωτογραφίας, κολάζ, που έχουν προσφέρει υπέρ του σκοπού της έκθεσης οι εικαστικοί καλλιτέχνες Foti Kllogjeri, Άννα Γερολυμάτου, Ingrid Kvale Kiran, Ανδρέας Σινόπουλος, Vincenzo Cohen, Γεώργιος Ρουμελιώτης, Julia Prikhodko, Μαρία Γενιτσαρίου, Jianing Zhao, Ελένη Τσοτσορού, Xinbo Zhang, Κωνσταντίνα Μαλιαρού, Αγγελική Χατζηστυλιανού, Aung Myo Htet, Δημήτρης Γαλανάκης, Woman the Creator, Όλγα Μπαρμάζη, Setsuko Chiba, Ζωή Καλογιάννη, Mia Zhang, Χρυσούλα Δεμαγκού, Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, Hao Ding, Μανώλης Μπίτζος, Roy Wang, Αλκιβιάδης Βόσδου, Lou Liska, Νίκος Βαβάτσης, Ελένη Καρνέζη, Luciano Caggianello, Νικόλαος Σερέτης, Νίκη Ρουμπάνη.

Κατόπιν των εγκαινίων η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή την Παρασκευή 3 Απριλίου 11.00 –  18.00, και το Σάββατο 4 Απριλίου 11.00 – 15.00, ημερομηνίες κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξακολουθήσουν να καταθέτουν τις προσφορές τους.

Παράλληλα με τη φυσική έκθεση στην Αθήνα, διαδικτυακή έκδοση της έκθεσης θα είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας της ARTgrID (artgrid.gr) από την Κυριακή 29 Μαρτίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους που δεν βρίσκονται στην Αθήνα να δουν τα έργα και να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσφορών εξ αποστάσεως.

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει το κοινό της τέχνης γύρω από έναν άμεσο και ουσιαστικό κοινωνικό σκοπό. Μέσα από τη συμμετοχή καλλιτεχνών, επισκεπτών και υποστηρικτών της δράσης, η έκθεση «Καταφύγιο / Shelter» επιχειρεί να μετατρέψει την εμπειρία της τέχνης σε πράξη αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης προς τις γυναίκες που χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον προστασίας και επανεκκίνησης της ζωής τους.

Σχετικά με το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μη κυβερνητική οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για οργανισμό με έντονο εθελοντικό χαρακτήρα που αναπτύσσει κοινωνικές παρεμβάσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και υπηρεσίες υποστήριξης για γυναίκες και οικογένειες.

Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και λειτουργεί σε σύνδεση με ευρύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για την προώθηση της ισότητας και των ίσων ευκαιριών των γυναικών. Στόχος του είναι η ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και η συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών και κοινωνικών πρακτικών που προάγουν την ισότητα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δράση του σχετίζεται με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας των γυναικών από τη βία και τις διακρίσεις. Παράλληλα παρέχει άμεση υποστήριξη σε γυναίκες που υφίστανται έμφυλη ή ενδοοικογενειακή βία μέσω 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ΣΟΣ «Δίπλα σου» στο τηλέφωνο 2109700814, για περιστατικά βίας και εμπορίας ανθρώπων, προσφέροντας ψυχολογική, κοινωνική και νομική συμβουλευτική. Σε αυτό το πλαίσιο διαθέτει καταφύγια προσωρινής φιλοξενίας για γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και χρειάζονται άμεσα ασφαλές περιβάλλον μέχρι να οργανωθεί η περαιτέρω υποστήριξη και αποκατάστασή τους. Το δίκτυο οργανώνει εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση, την πρόληψη των διακρίσεων και τη διαμόρφωση κουλτούρας ισότητας. Συμμετέχει επίσης σε συνέδρια, καμπάνιες ενημέρωσης και συνεργασίες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις και κοινωνικούς θεσμούς για ζητήματα όπως η έμφυλη βία, η εμπορία ανθρώπων, οι κοινωνικές ανισότητες και η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία και στην πολιτική ζωή. Με αυτές τις δραστηριότητες λειτουργεί ως ενεργός κοινωνικός φορέας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ελλάδα.

Σχετικά με την ARTgrID

H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής  τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών https://artgrid.gr στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘα’ ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη: Η ελληνική πρωτοπορία στο ΕΜΣΤ12.09.2018

Σχετικά με την Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολλάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Πληροφορίες: https://chiliart.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα
Διάρκεια Έκθεσης: 2-4 Aπριλίου 2026 | Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Απριλίου 19:00 - 22:00
Πληροφορίες Χώρου: Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected] | www.chiliart.gr
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Stephen Antonakos: 100 χρόνια από τη γέννησή του με μια έκθεση στην CITRONNE Gallery
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Κιβωτός του λόγου»: Έκθεση για τη γραφή στην τέχνη στην Καλαμάτα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
100 χρόνια Cahiers d’Art: Νέα επετειακή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη για το ιστορικό περιοδικό
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Αμφιδρομίες: Η φωτογραφία συναντά τον καμβά στη νέα έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Αφάλες: Η Δανάη Στράτου επιστρέφει στην Ελλάδα με μια νέα μεγάλη ατομική έκθεση στο Μέγαρο 
Εικαστικά
Σύγχρονη τέχνη και βιομηχανική κληρονομιά: Watergas Project στο Μουσείο Φωταερίου
Εικαστικά
Αθέατη Πόλη: Μια φωτογραφική έκθεση για την πόλη και τις ζωές που την κατοικούν, στο Χαλάνδρι
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Αλέκος Λεβίδης: 65 χρόνια ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Will and Nature: Ζωγραφική έκθεση του Αδριανού Σωτήρη στην γκαλερί Contemporary Athens
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Finch of Athens: Ιστορικά ελληνικά περίπτερα αναβιώνουν σε μια έκθεση στο Fresh Hotel Athens
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Roma Gallery: Η νέα έκθεση της Μαρίας Φραγκουδάκη επαναπροσδιορίζει τη Γη πέρα από το ανθρώπινο μέτρο
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Seizensō: Οι μεταβάσεις της ζωής ως αποχαιρετισμός σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Can