MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Αθήνα ξενυχτάει με ένα μυστικό: Τα 5 καλύτερα after-άδικα της Αθήνας

Εκεί που η νύχτα φεύγει η Αθήνα συνεχίζει να ξενυχτάει! Είναι γεγονός πως ό,τι στραβό και ανάποδο και αν έχουμε, ξέρουμε να κλείνουμε το μάτι στη διασκέδαση και να περνάμε καλά. Για να μην τελειώνουν ποτέ λοιπόν τα βράδια μας, συγκεντρώσαμε εδώ τα πέντε καλύτερα after-άδικα της πόλης. Χαρείτε τα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Batman
Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9241585
φωτογραφία-3
Στέκι ξενύχτηδων και σουρεάλ σκηνικών από το 1989. Το πιο κλασικό after της πόλης δικαιωματικά, ο Batman έχει κοιμίσει και μεθύσει όλους όσους υπήρξαν για μια, δύο ή και παραπάνω νύχτες της ζωής τους, εργένηδες, χωρισμένοι, μποέμ, νυχτόβιοι και ερωτευμένοι. Στέκι που γνωρίζουν πολλοί αλλά που πηγαίνουν λίγοι, αφού η απουσία ταμπέλας χρήζει να το επισκεφτείς με παραδοσιακούς μύστες του. Αν λοιπόν βρεθείτε στην οδό Βρεσθένης και αναγνωρίσετε ένα λογότυπο της μπύρας Bernarnd, περάστε το κατώφλι της πόρτας και ξεχάστε ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα σας κρατήσουν συντροφία -μεταξύ άλλων- οι πιο “ψαγμένες” ρεμπέτικες επιλογές του καημού δια χειρός του ίδιου του Batman, ενώ το μπαγλαμαδάκι που κρέμεται στον τοίχο προ(σ)καλεί τους απανταχού πονεμένους να το ξεκουρδίσουν. Ό,τι γίνεται στο Batman, μένει στο Batman είναι το σύνθημα που συνοδεύει το εν λόγω after σε πολλές παρέες, και πιστέψτε μας δεν είναι τυχαίο. 

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη, τηλ. 2106452380
1520797 10152140095561357 1348096905 n
Χρυσές και κόκκινες αποχρώσεις, κομμένα χέρια αλά Adams family, θέσεις διαχωρισμένες με δίχτυα και ένας κορμός στη μέση του μπαρ. Το Μπρίκι αποτελεί κλασική επιλογή ξενύχτηδων και ερωτικών παρορμήσεων. Όλα αυτά στην ιστορική πλατεία Μαβίλη και σε ένα μπαρ που κατακτά επάξια μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα after της πόλης λόγω της disco, soul, funky και rock&roll μουσικής του υπόκρουσης και των καθαρών ποτών δια χειρός ευγενικών! barman. Σήμα κατατεθέν του η πολυκοσμία σε βαθμό που ο κόσμος γεμίζει και το πεζοδρόμιο με το παραδοσιακό mojito στο χέρι. Φεύγοντας εννοείται πως πρέπει να δοκιμάσετε το πιο κλασικό βρώμικο της πόλης. Tip: Αποφύγετε τις σάλτσες του αν το παρακάνατε με τα cocktails.

Άνθρωπος
Γιατράκου 19 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, τηλ. 6993128869
anthropos
Δίχως ταμπέλα, στο στενό Γιατράκου κάθετα της Μαγάλου Αλεξάνδρου, το μπαρ Άνθρωπος φημίζεται ως μποέμ μπαρ που διοργανώνει live, προβολές ταινιών και θεατρικές παραστάσεις. Δοκιμάστε να περάσετε από εκεί μετά τις 2 το βράδυ και θα αναγνωρίσετε ένα από τα πιο κατάλληλα after της πόλης. Με μουσική “όλα τα έχει ο μπαξές”, με φτηνά ποτά και με διακόσμηση “ντύθηκα πρόχειρα και έβγαλα το κραγιόν μου”, στον Άνθρωπο θα γνωρίσετε αταίριαστους θαμώνες, διαθέσιμους για όλα!

Νηπιαγωγείο
Ελασιδών & Κλεάνθους 8, Γκάζι, τηλ. 2103458534
1209051 552956671420116 1135749650 n
Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα μπαράκια και να ανοίξουν στο Γκάζι, το Νηπιαγωγείο θα συνεχίσει να αντέχει στο χρόνο και να μαζεύει τα πια “άτακτα” παιδιά της πόλης. Μετράει ήδη 14 χρόνια που το εγκαταλελειμμένο κτίριο του 53ου Νηπιαγωγείου Αθηνών έγινε ένα από τα must after-άδικα της Αθήνας. Χρώματα παντού, περίεργα παιδικά φωτιστικά, ζωγραφισμένες τοιχογραφίες, αυλή, δύο stages και μια μπάρα για το τέλος είναι όλα όσα χρειάζονται οι πιο friendly νυχτόβιοι τύποι για να κλείσουν ευχάριστα το βράδυ τους και είναι όλα όσα παρέχει το Νηπιαγωγείο. Soul, swing, jazz, reggae, house, electro, lounge και hip hop ήχοι σας κρατούν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο πιο χαρωπό μαγαζί της Αθήνας.

Blackbird
Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ. 210-3300557
blackbird
Σταθερό στέκι για τους Εξαρχιώτες και όχι μόνο, βαδίστε στον πεζόδρομο της οδού Κλεισόβης κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος και διαβείτε την είσοδο του Blakbird για να κλείσετε το βράδυ σας με ροκ διάθεση. Περιτριγυρισμένο από τζαμαρίες που επιτρέπουν τη θέα των γκράφιτι στο απέναντι δρομάκι και τοίχους “ντυμένους” με αφίσες, φωτογραφίες μουσικών και εξώφυλλα άλμπουμ, το Blakbird συνιστάται σε όσους αντέχουν τη νύχτα, τα ποτά και το δυναμισμό της ροκ.

Barelhouse
Φαλήρου 6, Κουκάκι, τηλ. 6939996112
1823 barel
Ανοιχτό καθημερινά από τις 00:00 και μετά, το Barelhouse στο Κουκάκι ισορροπεί ανάμεσα στο Μάρκο (Βαμβακάρη) και τη jazz. After-άδικο από τα λίγα, μια μικρή τρύπα που χωράει όσους ξέρουν από καλή μουσική και διάθεση. Κλίμα φιλόξενο, φωτισμός “καθωσπρέπει” με ευγενικούς θαμώνες και ιδιοκτήτες, το Barelhouse, στο όλο και πιο αναπτυσσόμενο μπαρόβιο Κουκάκι, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλα τα “σκυλιά της νύχτας.”

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b