ΔΡΑΜΑ
Στιγμές στη ζωή ενός ήρωα
Βαλκανικό σινεμά με διεθνή αναγνώριση. Στην ταινία “Στιγμές από τη ζωή ενός ήρωα” μια οικογένεια ζει μακρυά από τα αστικά κέντρα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, σε καταυλισμό των Ρομά. Η ταινία αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του Ναζίφ να σώσει την έγκυο γυναίκα του, όταν αυτή αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της.
Μαρίνα Πυλαρινού
29.04.2014
A
A
Είναι η πέμπτη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία, του Ντάνις Τάνοβιτς. Το ντεμπούτο του, No Man’s Land, απέσπασε περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία, καθιστώντας το μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η ταινία, που διαδραματίζεται το 1993 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, τιμήθηκε και με το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, όπως και με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, το 2001.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Στιγμές στη ζωή ενός ήρωα
Σκηνοθεσία: Danis Tanovic
Σενάριο: Danis Tanovic
Παίζουν: Nazif Mujic, Senada Alimanovic, Sandra Mujic
Χώρα: Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία
Έτος: 2013
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι ONIRAMA για τρεις γιορτινές βραδιές στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Μίνωας
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας τα Σάββατα στον Σταυρό του Νότου Club