MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννης Ζουγανέλης: Να μην περιμένουμε θαύματα για να σωθούμε στη ζωή μας

“Να μην περιμένουμε θαύματα, για να σωθούμε στη ζωή μας”. Αυτό είναι σύμφωνα με το Γιάννη Ζουγανέλη το κεντρικό νόημα της παράστασης “Πράματα και θάματα” της κωμωδίας που έγραψε και σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αθερίδης και θα ανέβει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς από τις 24 Ιανουαρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το “Πράματα και θάματα” χαρακτηρίζεται από το Γ. Ζουγανέλη ως μία “πολιτική ιλαροτραγωδία με έντονο το διασκεδαστικό στοιχείο”. Είναι η ιστορία τριών αστείων ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή, μέσα από ένα παράλογο παιχνίδι της αντιτρομοκρατικής. Μέσα από αυτήν την υπόθεση, η οποία διανθίζεται με στοιχεία διαδραστικότητας, σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο ανάμεσα στο κοινό και τους ηθοποιούς, σατιρίζεται η σημερινή κατάσταση του τόπου, ενώ υπάρχει μια υποτυπώδης αστυνομική πλοκή με χιουμοριστική στόχευση. 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος χαρακτήρισε “θεμέλιο για το ελληνικό θέατρο” τον Θοδωρή Αθερίδη, για το συγγραφικό του έργο, στο “Πράματα και θάματα” ερμηνεύει τον αφηγητή- κομπέρ- θαυματοποιό. Ποιόν άλλο ηθοποιό θα φανταζόταν όμως στη θέση του; “Το ρόλο μου θα ήθελα να τον παίζει ο Καταλειφός”, τόνισε ο γνωστός κωμικός.

Ο σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, συγγραφέας Θοδωρής Αθερίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι βρήκε “συνενόχους” τους Γιάννη Ζουγανέλη, αλλά και τους Λευτέρη Ελευθερίου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Νάντια Κοντογεώργη και Γιάννη Μπισμπικόπουλο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν θητεία στο stand up comedy και τον αυτοσχεδιασμό και έτσι έχουν εμπειρία, για μια παράσταση interactive.

Εκτός των άλλων,  ο Αθερίδης έχει αναλάβει και τη μουσική επιμέλεια του έργου. Τα σκηνικά είναι της Αθανασίας Σμαραγδη. Όπως τόνισε ο σκηνοθέτης, τα σκηνικά αυτά δεν κρύβουν περίπλοκους και δυσανάγνωστους συμβολισμούς. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου τόνισε ότι η παράσταση αυτή σε οδηγεί σε προβληματισμό μέσα από τη διασκέδαση. 
1 zouganelis triantafyllidou
Τα κοστούμια της παράστασης δημιούργησε η Νικολέττα Παναγιώτου και οι φωτισμοί είναι του Χρήστου Τζιόγκα.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00 (λαϊκή), Σάββατο 18:00 (λαϊκή), 21:00, Κυριακή 18:00, 21:00

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b