MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έξυπνο σουτιέν που αδυνατίζει από την Microsoft

Μετά τα έξυπνα κινητά, τους έξυπνους υπολογιστές, τα έξυπνα όπλα, έχουμε πλέον και το… έξυπνο σουτιέν! Ένα σουτιέν τόσο έξυπνο που σου μετράει το στρες σχεδίασαν οι ερευνητές της Microsoft.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το πρωτότυπο περιέχει αφαιρούμενους αισθητήρες, οι οποίοι παρακολουθούν την δραστηριότητα της καρδιάς και του δέρματος, για να έχουν ενδειξεις της διάθεσής της γυναίκας που το φοράει. Επειδή οι άνθρωποι -και οι γυναίκες στην προκειμένη περίπτωση- έχουν την τάση να το ρίχνουν στο φαγητό, όταν νιώθουν στρες, το “έξυπνο σουτιέν” προσπαθεί να δώσει μια λύση στο πρόβλημα. 

Ο σκοπός ήταν να βρεθεί μια τεχνολογία που να φοριέται και η οποία θα αντιμετωπίσει το υπερβολικό φαγητό, που οφείλεται στο στρες. Αυτοί οι αισθητήρες συνδέονται με μια εφαρμογή στο κινητό. Αυτή η εφαρμογή δείχνει σε αυτήν που φοράει το σουτιέν πότε είναι πιο πιθανό να το ρίξει στο φαγητό λόγω στρες. 

Οι ερευνητές της Microsoft θεωερούν ότι η χρήση του σουτιέν είναι ιδανική, γιατί επιτρέπει την χρήση ηλεκτρονικού καρδιογραφήματος κοντά στην καρδιά. Αντίθετα, τα νέα δεν είναι τόσο καλά για τους άντρες. Το έξυπνο αντρικό εσώρουχο αποδείχθηκε λιγότερο έξυπνο, γιατί οι αισθητήρες βρίσκονταν μακριά από την καρδιά. 

Πηγή: BBC

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b