MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταξιδέψαμε στην Κούβα με τους Buena Vista Social Club

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, βρέθηκαν χθες στη σκηνή του Βοτανικού, οι Orquesta Buena Vista Social Club μαζί με την Omara Portuondo και τον Eliades, ταξιδεύοντάς μας στους μαγικούς ρυθμούς της Κούβας. Το αποτέλεσμα; Βοτανικός vs Κούβα σημειώσατε x!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σύστησαν παγκοσμίως την κουβανέζικη μουσική πριν 15 χρόνια, τότε που εμφανίστηκαν πρώτη φορά στο κοινό του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, οι θρύλοι της κουβανέζικης latin μουσικής Buena Vista Social Club συνεχίζουν να περιοδεύουν και να αποκαλύπτουν σε όλο τον κόσμο τις μουσικές του “απαγορευμένου παραδείσου”, όπως πολλοί χαρακτήριζαν την Κούβα. Αυτό κατάφεραν και στην κατάμεστη σκηνή του Βοτανικού. Έστησαν ένα μεγάλο πάρτι που το ευχαριστήθηκαν τόσο το κοινό όσο και οι ίδιοι με την καρδιά τους.

Η ερμηνευτική δυναμική της Omara Portuondo και του Eliades Ochoa, και η παρουσία των αυθεντικών μελών Jesus “Aguaje” Ramos, Barbarito Torres, Guajiro Mirabal συναντήθηκαν επί σκηνής με την «αφρόκρεμα» 14 κουβανών μουσικών: Pedro Pablo, Rolando Luna, Papi Oviedo, Idania Valdés, Carlos Calunga, Filiberto Sanchez, La Noche, Angel Terry, Luis Alemany, Guajirito Mirabal, δένοντας ένα ολοκληρωμένο show που ξετρέλανε το κοινό. Μια ορχήστρα που αποτελείται από παθιασμένους performers που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν στη ζωή. Όλοι ήταν εξαιρετικοί. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η Omara Portuondo, που εξακολουθεί στα 83, να συγκινεί και να ξεσηκώνει το κοινό με την κουβανέζικη τρέλα και το έμφυτο νάζι της.

Χορός, ερωτισμός και αναθυμιάσεις από ρούμι ήταν όσα κυλούσαν διακριτικά στην ατμόσφαιρα. Είναι τελικά αδίστακτος ο ήχος της Κούβας. Λυγίζει όλες τις αντιστάσεις και παρασύρει τους πάντες στον τρελό ρυθμό του. Στάθηκε αδύνατο το κορμί να μην λικνιστεί στους ήχους της σάλσα και του μάμπο, αγγίζοντας αδιάκριτα τα διπλανά κορμιά, ενώ στο αίμα κυλούσε άφθονο ρούμι που ήταν επιλογή των περισσότερων θαμώνων. 

Ναι, είναι αλήθεια: Η διασκέδαση στην Κούβα είναι ένας απαγορευμένος παράδεισος!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b