MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Μετά από πολύ καιρό παίζω και με άλλους ηθοποιούς!

Σχεδόν ανακουφισμένος για το γεγονός ότι παίζει και με άλλους ηθοποιούς μετά από την πολυετή επιτυχία του στον μονόλογο Caveman, εμφανίσθηκε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο ηθοποιός που συμπρωταγωνιστεί με την Άννα Παναγιωτοπούλου, τον Τάσο Ιορδανίδη, την Σοφία Φαραζή, τον Ορέστη Τζιόβα, την Τερέζα Γριμάνη και άλλους ηθοποιούς στην παράσταση “Ωχ τι κόσμος γιαγιά”δήλωσε χαρακτηριστικά για την παρουσία του στην παράσταση: “Μετά από πολύ καιρό παίζω και με άλλους!”

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτή βεβαιώς δεν είναι η βασικότερη ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης παράστασης. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το “Ωχ τι κόσμος γιαγιά”, έργο του Βρετανού συγγραφέα Μπάρυ Κηφ σε σκηνοθεσία Θάλιας Ματίκα,  θα παιχτεί στο θερινό θέατρο Λαμπέτη (“ταράτσα”) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 106, το οποίο ανοίγει ξανά μετά από 8 χρόνια.

Ο παραγωγός της παράστασης και πρωταγωνιστής Τάσος Ιορδανίδης ομολόγησε ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειιες, για να βελτιωθεί ο χώρος του θερινού θεάτρου, το οποίο θα χωράει 400 θεατές. Ο κ. Ιορδανίδης είπε ακόμα ότι το έργο μιλάει για την διαφθορά. “Όλοι έχουμε την διαφθορά μέσα μας” δήλωσε. Τόνισε ακόμα ότι ο κόσμος θα γελάσει, αλλά όχι επειδή οι ηθοποιοί (μέσα στους οποίους είναι κι αυτός) θα κάνουν “καραγκιοζιλίκια” όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά λόγω του περιεχομένου του έργου. 

Στους πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία δήλωσε ότι της είναι πολύ ευχάριστο ότι βρίσκεται ανάμεσα σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους. Είπε ακόμα για το έργο ότι είναι τολμηρό από κάθε άποψη. Με την θέση της αυτή συμφώνησαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, διευκρινίζοντας ότι η τόλμη του πηγάζει από το περιεχόμενο του έργου και τις αιχμηρές ατάκες, όχι από το γυμνό. “Τολμηρό δεν είναι το ξεβράκωτο” είπε χαρακτηριστικά ο Ερρίκος Μπελιές, μεταφραστής του έργου. Διευκρινίσθηκε ακόμα ότι η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15. 

Θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 15 Ιουνίου στο θερινό θέατρο Λαμπέτη (“ταράτσα”). Μία από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικές σκηνές που ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και επαναλειτουργεί μετά από οχτώ χρόνια, προσδοκώντας να ζωντανέψει την πάλαι ποτέ θεατρική λεωφόρο, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!  Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη και ο Μιχάλης Τιτόπουλος απαρτίζουν το θίασο που προσδοκά να “καυτηριάσει” με κωμικό τρόπο τη διαφθορά και την παντελή έλλειψη ηθικής των “σηματοδοτημένων” ηρώων του έργου.

ANNA PANAGIWTOPOYLOY BLADIMHROS KYRIAKIDHS

«Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!» (πρωτότυπος τίτλος: “A mad world my masters”) σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα.

Η υπόθεση:
Από τη μια η οικογένεια της φοβερής γιαγιάς Σπράιτλυ (μια φτωχή οικογένεια, που ζει στήνοντας κομπίνες με… κοκορομαχίες), η εγγονή της, που βρίσκεται μόνιμα υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών, ο εγγονός της ο οποίος είναι …πυγμάχος και εξαιρετικός στο να “στήνει αγώνες”. Από την άλλη ο κόσμος του μεγαλοαστού Οράτιου Κλώτον (σεξομανής, διεφθαρμένος πολιτικός). Στη μέση ο σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος, ο πληρωμένος αστυνομικός που θέλει απεγνωσμένα ένα δάνειο, ο εργατοπατέρας, η αφελής νεαρά πλουσία που κάνει αγαθοεργίες, ο ξεπεσμένος και αλκοολικός γιατρός, ο φουκαράς, τοξικομανής καλλιτέχνης. Ένα στημένο ατύχημα, που καταλήγει να γίνει δυστύχημα, ενώνει τους δρόμους τους και… τους μπερδεύει… αρκετά! Όλα αυτά, κάπου μέσα στη δεκαετία του ’80…

Τολμηρός και βωμολόχος ο βραβευμένος και πολυγραφότατος Βρετανός σατιρικός, Μπάρυ Κηφ, “ακρωτηριάζει” όλες τις κοινωνικές τάξεις και “φωτογραφίζει” την ανθρώπινη Λούμπεν διάθεση. Πρόκειται για διασκευή του ομότιτλου έργου του Τόμας Μίντλετον που γράφτηκε το 1605.
Ο Κηφ θέτει την εξέλιξη του έργου και μεταφέρει πρόσωπα και καταστάσεις στη δεκαετία του ’80. Την πρώτη απόπειρα της διασκευής του ο Κηφ την έκανε το 1977 αλλά απαγορεύτηκε καθώς χαρακτηρίστηκε “ακραία” και “επικίνδυνη”. Το 1984 ο συγγραφέας επανήλθε και σήμερα το έργο θεωρείται μία από τις καλύτερες και πλέον κλασικές κωμωδίες του Ηνωμένου Βασιλείου.


Συντελεστές:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
Μουσική – μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Τσεβάς
Σκηνικά: Γκάι Στεφάνου
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Φωτιστικός σχεδιασμός: Μπάμπης Αρωνης

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σταύρος Σβήγκος, Τερέζα Γριμάνη, Μιχάλης Τιτόπουλος 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b