MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι κόντρες του Γιώργου Νταλάρα που άφησαν εποχή!

Στην ελληνική showbiz οι διάφοροι διάσημοι γράφουν ιστορία όχι μόνο με το έργο τους, αλλά και με τις δηλώσεις που ανταλλάσσουν ο ένας εναντίον του άλλου και τις σκληρές τους κόντρες. Ο Γιώργος Νταλάρας υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους τραγουδιστές στην Ελλάδα. Λατρεύτηκε όσο λίγοι, αλλά και μισήθηκε επίσης όσο λίγοι. Η τεράστια επιτυχία του και ο χαρακτήρας του τον έκανε στόχο σκληρών δηλώσεων εναντίον του, ενώ κι ο ίδιος απαντούσε, ακόμα και δια της δικαστικής οδού.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπήρξαν κόντρες με διάφορους διάσημους που άφησαν εποχή και κατά καιρούς μονοπώλησαν και τα media. Ειδικά τα ονόματα των Τζίμη Πανούση, Λάκη Λαζόπουλου και Άννας Βίσση ήταν αυτά που είχαν σκληρές αντιπαραθέσεις μαζί του, ενώ και άλλοι κατά καιρούς έχουν καταφερθεί εναντίον του.

Όμως κι ο ίδιος ο Νταλάρας, ιδίως σε άλλες εποχές, είχε καταφερθεί πολύ σκληρά εναντίον ομοτέχνων του και άλλων celebrities, αφήνοντας ακραίους υπαινιγμούς και μην σηκώνοντας μύγα στο σπαθί του. Έτσι μοιραία έγινε στόχος από διάφορους, καθώς είχε μια έφεση στο να δημιουργεί εχθρούς, είτε επειδή ήταν πρόσωπο πολύ γνωστό, είτε γιατί κι ο ίδιος ήταν ευερέθιστος.

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
tzimis panousis

Η διένεξη μεταξύ του Γιώργου Νταλάρα και του Τζίμη Πανούση κρατά από το 1997. Τότε ο Πανούσης σε μουσική του παράσταση εμφάνιζε το Γιώργο Νταλάρα να τραγουδά και με ειδική μίξη εικόνας έδειχνε να τρέχουν χρήματα από το στόμα του. Έξαλλος ο Νταλάρας κινήθηκε νομικά εναντίον του Πανούση.

Τον Μάιο του 2002 που εκδικαζόταν η υπόθεση, είχαν ακουστεί πολύ σκληρά πράγματα στις δικαστικές αίθουσες. Ο Πανούσης είχε δηλώσει ότι «Ήρθε στο σπίτι μου (…) απειλούσε τη σύζυγό μου, ότι εάν δεν του δίναμε το επίμαχο βίντεο κλιπ, θα μας έκαιγε το σπίτι.»

Τον πρώτο καιρό των ακροαματικών διαδικασιών είχε απαγορευτεί από τον Τζίμη Πανούση να αναφέρεται στο όνομα του Γιώργου Νταλάρα. Σε διαφορετική περίπτωση ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε φορά που θα ανέφερε το όνομα του Νταλάρα. Κάποτε ο Τζίμης Πανούσης είπε μπροστά στις κάμερες: «Μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές! Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας».
Από τότε ο Τζίμης Πανούσης όποτε ήθελε να αναφερθεί στον Γιώργο Νταλάρα, τον χαρακτήριζε ‘ακατονόμαστο‘ ώστε να αποφύγει την χρηματική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Τελικά ο Τζιμης Πανούσης καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση η οποία του είχε επιβληθεί ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο αντίδικός του για εξύβριση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ
rasoulis

Στις 25 Μαΐου του 1998, ο Μανώλης Ρασούλης σε συνέντευξη του στο Έθνος αποκαλεί τον Γιώργο Νταλάρα «Κανακάρη των κυκλωμάτων και Νέο Φρανκενστάιν με αγγελικό πρόσωπο.»

Αυτή του η δήλωση σηματοδότησε έναρξη μιας κόντρας που επρόκειτο να οδηγήσει και αυτή σε ολόκληρη δικαστική διαμάχη. Μάλιστα, ο Ρασούλης είχε απειλήσει κάποτε, με κάποιον βερμαλισμό, ότι θα γίνει πολιτικός πρόσφυγας, προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις εναντίον του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
antonis kafetzopoulos
Και ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε κόντρα με τον Γιώργο Νταλάρα. Το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός πήγε στο δικαστήριο να υπερασπισθεί τον Τζίμη Πανούση ήταν κάτι που ενόχλησε πολύ τον Γιώργο Νταλάρα.

Μάλιστα, το 2005, κατά την διάρκεια συνέντευξης για την παρουσίαση δίσκου του είχε καταφερθεί εναντίον του Καφετζόπουλου.
«Στο παρελθόν ο Aντώνης Kαφετζόπουλος με έβριζε επειδή δεν πήγα σε μια σατιρική εκπομπή του και έπειτα πήγε να υπερασπιστεί τον Πανούση…»

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
lakis lazopoulos
Στην ίδια συνέντευξη του 2005, με την οποία εκφράστηκε σκληρά εναντίον του Καφετζόπουλου, ο Νταλάρας είχε κάνει μια πολύ ακραία δήλωση εναντίον του Λάκη Λαζόπουλου. «O Λαζόπουλος έκανε όλα τα παιδιά να γίνουν γυναίκες, έχουν δεν έχουν την τάση…» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε δημοσιευθεί και στο Έθνος.

Κι ο Λαζόπουλος όμως δεν έχει πει λίγα για τον Γιώργο Νταλάρα. Υπήρξαν εποχές που τον στόλιζε από την εκπομπή του εξίσου συχνά με την Μιμή Ντενίση. Τον έχει χαρακτηρίσει “ψυχικό ερείπιο”.  Μάλιστα, το «μαζί μου ασχολείσαι, πόσο Νταλάρας είσαι» μια φράση με υπονοούμενο, παραφράζοντας το γνωστό hit των Going Through.

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
vissi dalarasΚαι η Άννα Βίσση έχει πολύ κακές σχέσεις με τον Γιώργο Νταλάρα και κάποτε μάλιστα δεν το έκρυψε. Η διάσημη λαϊκή – ποπ τραγουδίστρια τον Απρίλιο του 2012 αρνήθηκε να καταδικάσει αυτούς που γιαούρτωσαν τον Γιώργο Νταλάρα στις συναυλίες αλληλεγγύης που είχε κάνει τότε και είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από διάφορους καλλιτέχνες.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Psychologies», η Άννα Βίσση αποκάλυψε πως τρέφει αρνητικά συναισθήματα για τον τραγουδιστή, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι τη δεκαετία του 70.

“Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν μπορώ να σας απαντήσω και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τρέφω καλά συναισθήματα για τον Γιώργο Νταλάρα. Σε προσωπικό επίπεδο, όχι σε καλλιτεχνικό. Τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη, αλλά έχω μια προσωπική αντιπάθεια που δεν φοβάμαι να την πω – να, την λέω σε σας τώρα για πρώτη φορά- που δεν είμαι αντικειμενική. Συγγνώμη.” δήλωσε η τραγουδίστρια.
Δήλωσε ακόμα συγκεκριμένα η τραγουδίστρια: “Δεν μπορώ να καταδικάσω κανενός την οργή και το τι τον έκανε να φτάσει μέχρι εκεί. Θέλω να καταλάβω γιατί έχει φτάσει κάποιος στο σημείο να πετάξει ένα γιαούρτι.”


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
giannis aggelakas
Τον Σεπτέμβριο του 2012 σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στο περιοδικό Down Town της Κύπρου, όταν ερωτήθηκε για τις αριστερές καταβολές του δήλωσε: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα»
Ο Γιάννης Αγγελάκας, ίσως και για να επωφεληθεί τον ντόρο που δημιουργείται με κάθε δήλωση εναντίον του Νταλάρα, έγραψε αυτήν την αιχμηρή, αλλά έξυπνη επιστολή. Δεν ρίχνει το επίπεδό του, αλλά τις μπηχτές του τις αφήνει με αρκετά ειρωνικό ύφος.

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό, όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας, λοιπόν, το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας. 
Γιάννης Αγγελάκας» 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b