MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Demy: Στο Fame παίζω κόντρα ρόλο κι αυτό είναι η πρόκληση!

Μεγάλη πρόκληση για την καριέρα της χαρακτήρισε η δημοφιλής τραγουδίστρια Demy την συμμετοχή της στο FAME, το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 15 Δεκεμβρίου και για όλη την εορταστική περίοδο, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου για το μιούζικαλ η νεαρή σταρ, αρχικά το φοβόταν, αλλά πλέον είναι μια οικογένεια με τους υπόλοιπους ανθρώπους της παραγωγής και νιώθει τυχερή που πήρε μέρος σε αυτό το project. Παράλληλα, εξηγεί ότι η Άιρις, την οποία ερμηνεύει στο έργο, είναι κόντρα ρόλος γι’ αυτήν κι αυτό είναι μεγάλη πρόκληση για την ίδια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο ρόλος που παίζει η Demy στο έργο είναι αυτός μιας αδίστακτης και αφελούς κοπέλας, που παρασύρεται πολύ εύκολα και αρνείται να δουλέψει για να αναδειχθεί. Όπως εξήγησε ο συνυπογράφων την απόδοση του κειμένου του Fame (μαζί με την σκηνοθέτη Θέμιδα Μαρσέλλου) Γεράσιμος Ευαγγελάτος, η πραγματική Demy είναι ένα αγγελικό κι αξιολάτρευτο πλάσμα, που δεν έχει καμία σχέση με την ηρωίδα που ερμηνεύει στην παράσταση.

fame NadiaBoule Στην παράσταση παίζει και η Νάντια Μπουλέ, η οποία ομολόγησε ότι είναι η πρώτη  φορά που κάνει πρόζα, καθώς με το χορό και το τραγούδι έχει ξαναασχοληθεί. Και ότι ανακάλυψε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο στο μιούζικαλ, που την ενδιαφέρει να εξερευνήσει βαθύτερα.

Για να εμβαθύνει, βέβαια, η Μπουλέ στο είδος, θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται μιούζικαλ στην χώρα μας. Η σκηνοθέτις της παράστασης Θέμις Μαρσέλλου (που έκανε μαζί με τον Γ. Ευαγγελάτο την απόδοση του κειμένου, ενώ η ίδια υπογράφει και την μετάφραση των στίχων) ευχήθηκε να μπορούν να γίνονται μιούζικαλ στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν άτομα με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα υπέροχο θέατρο, αντάξιο των θεάτρων στο εξωτερικό.

Εκτός από τις Μπουλέ και Demy, στην παράσταση συμμετέχνουν η Αλέκα Κανελλίδου, ο Νίκος Βουρλιώτης,  ο Κωνσταντίνος Λάγκος, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Σοφία Κουρτίδου, ο Χρήστος Ζαν Μπατίστ, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, ο Βασίλης Αξιώτης, η Idra Kayne και 25 ακόμη καλλιτέχνες, που μεταφέρουν στη σκηνή τις φιλοδοξίες, τα όνειρα, τους έρωτες και τις περιπέτειες μιας ομάδας ταλαντούχων νέων φοιτητών στη Σχολή Τεχνών της Νέας Υόρκης, που αγωνίζονται να πετύχουν στο χώρο της βιομηχανίας του θεάματος…

Η παράσταση – θρύλος του Ντέιβιντ Ντε Σίλβα έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ υπήρξε υποψήφια για τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε στο Λονδίνο. Είναι βασισμένη στο κλασικό κινηματογραφικό μιούζικαλ του 1980, που κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ, έγινε σήριαλ, αλλά και κινηματογραφικό ριμέικ 30 χρόνια μετά, φέρνοντας ξανά το FAME στην καρδιά της νεότερης γενιάς.

Τη σκηνοθεσία του «Fame, το μιούζικαλ» έχει αναλάβει η Θέμις Μαρσέλλου, η οποία έχει κάνει τη μετάφραση των στίχων και συνυπογράφει την απόδοση του κειμένου μαζί με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, τη διεύθυνση της ορχήστρας και τις ενορχηστρώσεις ο Νίκος Πλατύραρχος, και τις χορογραφίες ο Αλέξανδρος Γιαννής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα και οι φωτισμοί του Τάσου Ζαφειρόπουλου.


Έναρξη: 12/12/2012. Η παράσταση θα παίζεται από Τετάρτη έως Κυριακή, με τα Σάββατα να έχουν διπλές παραστάσεις. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, εδώ

Γιώργος Σμυρνής

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b