MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σπύρος Παπαδόπουλος: Σεβαστήκαμε το “Κοροϊδάκι της δεσποινίδος” σαν να ανεβάζαμε Στρίντμπεργκ!

“Πρέπει να πληρώνω και όχι να πληρώνομαι για να παίζω”, δήλωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι πολύ χαρούμενος που πρωταγωνιστεί στην παράσταση το “Κοροϊδάκι της δεσποινίδος”. Η κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης. Τον Σπύρο Παπαδόπουλο πλαισιώνουν στη σκηνή η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Ταξιάρχης Χάνος, η Τζένη Μπότση, η Κάκια Ιγερινού κ.α.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στις πρόβες διάρκειας ενάμιση μήνα. Όπως δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός, ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας ανέλυσε την κάθε λέξη του έργου, αντιμετωπίζοντας το με τέτοιο σεβασμό, σαν να είναι έργο του Στρίντμπεργκ. Επίσης, δήλωσε ότι το έργο έχει στοιχεία που φαίνονται σύγχρονα και στην εποχή μας, όπως τα διπλά βιβλία στην επιχείρηση, όπου εργαζόταν το “κοροϊδάκι”.

Το “Κοροϊδάκι της δεσποινίδος” είναι ένα έργο πολύ γνωστό έργο, που όλοι σχεδόν έχουμε δει και το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία ενώ το 1960 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Η σύγκριση του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος θεωρεί ότι θα ωφελήσει την εμπορική πλευρά της παράστασης, καθώς το κοινό έχει την περιέργεια να συγκρίνει τον ένα ηθοποιό με τον άλλο. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη παράσταση είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ερμηνεύει το ρόλο του αφελή πλην τίμιου υπαλληλάκου, ενώ η Κατερίνα Παπουτσάκη το ρόλο της κακομαθημένης κόρης. Η γνωστή ηθοποιός τόνισε στην συνέντευξη τύπου ότι η παράσταση δεν έχει νεωτερίστικη διάθεση και ότι είναι ένα έργο αφρός, με γρήγορο ρυθμό και φρεσκάδα. “Αισθάνομαι ότι γίνομαι μέρος αυτής της εποχής”

Ο χορογράφος Φώτης Διαμαντόπουλος σύμφωνα με τον Σπύρο Παπαδόπουλο έκανε ένα μικρό θαύμα, κάνοντας τον ίδιο να καταφέρει να χορέψει. Ο χορογράφος από την πλευρά του τόνισε ότι η συνεργασία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο πήγε πολύ καλά, διότι ο γνωστός ηθοποιός ήταν διατεθειμένος να κατέβει πολλά σκαλιά, για να γίνει μαθητής, παρά το ότι είναι πολύ προβεβλημένος στην δουλειά του. Όπως λέει ο Φώτης Διαμαντόπουλος, όλη η ομάδα είχε την ίδια αντιμετώπιση, γεγονός που έκανε πολύ ευκολότερη και πιο δημιουργική την δουλειά του.

Σε σχέση με την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι άνθρωποι του θεάτρου πρέπει να γκρινιάζουν λιγότερο από άλλους χώρους, καθώς η κρίση δεν τους έχει επηρεάσει τόσο πολύ. Συνάμα, τόνισε ότι θα υπάρχουν δωρεάν εισιτήρια για ανέργους (μέχρι 30 σε κάθε παράσταση), τα οποία θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι δείχνοντας την κάρτα ανεργίας.

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά- κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική επιμέλεια: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Παίζουν:
Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Τζένη Μπότση, Τάσος Γιαννόπουλος, Στέλιος Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μάκης Πατέλης, Νικολέτα  Κοτσαηλίδου, Μαρία Νάκου, Βασίλης Κετσιλής, Ηρώ  Πεκτέση, Νίκος Πετράκης και η Κάκια Ιγερινού

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b